• Ferrum - powrot Romana? Autor: ~Janek [87.206.0.*]
    Czyzby Wielki Roman wracał?

Bo tak to wygląda:

Z 15.04:
    Producent rur w najbliższych tygodniach może poinformować o podpisaniu listy intencyjnego w sprawie przejęcia.
    - Staramy się o zakup podmiotu, którym byliśmy już kiedyś zainteresowani. Rozmowy są zaawansowane, nic więcej nie mogę powiedzieć - skomentowała dla "Parkietu" prezes Alchemii Karina Wściubiak.

Nie odpowiedziała, czy negocjacje dotyczą Ferrum, giełdowego producenta rur. Alchemia próbowała przejąć tę spółkę w 2006 roku, ale nie dogadała się BSK Return i Nystalem - przypomina "Parkiet".

I z 3.08:
    "Działając na podstawie art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych Zarząd NYSTAL S.A. (Spółka) zawiadamia, iż w dniach 29 lipca 2009 r. oraz 30 lipca 2009 r. Spółka zbyła na rzecz funduszu inwestycyjnego odpowiednio 612.433 oraz 291.000 szt. akcji Ferrum S.A.

i z dzisiaj, zmiany w porządku NWZA:
    - projekt do punktu porządku obrad nr 11 -
    UCHWAŁA NR …….. /2009
    Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia "FERRUM" S.A. w Katowicach z dnia …………….. 2009 roku

w sprawie: odstąpienia od zamiaru umorzenia oraz wyrażenia zgody Zarządowi Spółki do zbycia akcji własnych Spółki "FERRUM" S.A.

§ 2
    Powołuje się do składu Rady Nadzorczej "FERRUM" S.A. VI kadencji Pana/nią ……………… ……………….

czyzby Karkosik?
  • Re: Ferrum - powrot Romana? Autor: ~ts_6 [83.6.178.*]
    karkówka grilowana będzie:D
  • Re: Ferrum - powrot Romana? Autor: ~janek [87.206.0.*]
    Wszystko układa się w jedną całość ;)
  • Re: Ferrum - powrot Romana? Autor: ~gg [83.12.167.*]
    Pomyślcie ma 5% albo więcej chciał kupić po 30pln to 7,8,9,10,........do 20pln to dla niego dobra cena .Pytanie czy ma kasę ?
  • Re: Ferrum - powrot Romana? Autor: ~Hoover [213.158.199.*]
    Po pierwsze Alchemia dotychczas chciała kupić wiele podmiotów;

Po drugie prezes Alchemi powiedziała Parkietowi, że nic jej nie wiadomo o tym, że , firma którą chcą kupić jest notowana na giełdzie (cytat poniżej);

"Kiedy można się spodziewać zapowiadanych już od dłuższego czasu przejęć?

Negocjujemy z pewnym partnerem, jednak trudne warunki rynkowe powodują, że rozmowy się przedłużają. Negocjacje w sprawie przejęć przeciągały się również z powodu nierozliczonych opcji w naszej grupie. Mam jednak nadzieję, że już wkrótce zaprezentujemy akcjonariuszom ciekawą akwizycję.

Czy w grę wchodzą spółki giełdowe?

Nic mi o tym nie wiadomo"

Po trzecie funduszy jest wiele;

Po czwarte, w takim razie co w radzie nadzorczej robi człowiek z Mittala? Raczej wygląda na to że Mittal przejmie Ferrum.

Pewne jest to, że coś się szykuje. Ja już swój pakiet zaparkowałem.
  • Re: Ferrum - powrot Romana? Autor: ~obserwator [77.255.244.*]
    Roman ma FERUM?
  • Re: Ferrum - powrot Romana? Autor: bbarteoo [77.112.217.*]
    Panowie czy po ostatnich ruchach Pana R... sądzicie ,że facet ma pieniądze na ferrum ? Nie wydaje mi się a nawet jestem pewien ,że nie ma kasy.Kiedy pieniądze pojawiały się tam gdzie Pan R dawno się skończyły i myślę ,że nawet taki gracz jak R... zajął się biznesem jednej kategorii i przez jakiś czas będzie się tego trzymał. Moim zdaniem jest ktoś inny , kto dobrze obserwuje i dobrze liczy. Ostatnie ruchy wskazują raczej na pozytywne sygnały...
[x]
FERRUM 5,35% 4,12 2024-09-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.