Wskaźnik C/Z w przypadku Stalexportu jest w tej chwili najlepszy na całym GPW, bo wskazuje skrajne niedowartościowanie akcji. Dlatego tak rośnie i ma jeszcze gigantyczny potencjał do dalszych wzrostów.
Dnia 2025-03-12 o godz. 13:43 ~BigCheff napisał(a): > Wskaźnik C/Z w przypadku Stalexportu jest w tej chwili najlepszy na całym GPW, bo wskazuje skrajne niedowartościowanie akcji. Dlatego tak rośnie i ma jeszcze gigantyczny potencjał do dalszych wzrostów.
racja, wskaźnik jest ładny, tyle że nad innymi spółkami nie wisi widmo końca koncesji na podstawową działalność
Koniec za dwa lata ,czyli kurs może być w granicach 4 zł bo wtedy jakiś fundusz może wychodzić .Jak bedzie zobaczymy kupiłem tylko 152 akcje (taka taktyka )
Dnia 2025-03-12 o godz. 16:07 ~Smok1 napisał(a): > Koniec za dwa lata ,czyli kurs może być w granicach 4 zł bo wtedy jakiś fundusz może wychodzić .Jak bedzie zobaczymy kupiłem tylko 152 akcje (taka taktyka )
tyle to chyba dla zabawy albo eksperymentu, całkowicie rozumiem :) , przy okazji, to bardzo ciekawa sytuacja, skądinąd dobra do regularnego zarabiania spółka, która ma wyznaczony "termin ważności"
Raczej dla chęci zaspokojenia (posiadania akcji ) ,nie jestem majętnym człowiekiem dla mnie zainwestowanie np 5000 zł to duża suma .Kupiłem akcje 10 spółek po 500 zł każda (taka trochę lokata )