Idą kolejne pakietowki, tym razem po 5,35 - wczoraj 131k. Więc albo to podziela w kolejnych na wszystkich członków porozumienia albo zaraz pójdą jeszcze 2 takie same i jedna w połowie ilości. Nie dajmy się dymac
Może być tak, że w te zakupy pakietowe co jakiś czas przez zarząd doprowadza do zdjęcia spółki z gpw kosztem mniejszosciowych akcjonariuszy i dojdzie do wezwanie po średniej z pół roku a nie wartości godziwej
Dnia 2025-03-13 o godz. 20:10 ~tito napisał(a): > Może być tak, że w te zakupy pakietowe co jakiś czas przez zarząd doprowadza do zdjęcia spółki z GPW kosztem mniejszościowych akcjonariuszy i dojdzie do wezwanie po średniej z pół roku a nie wartości godziwej
mogą próbować , ale czy to się uda , żeby wycisnąć trza mieć 95%, a jak zdejmą co nie takie proste - to i tak będziesz uprawniony do ew dywidendy, i możesz jeszcze lepiej sprzedać jak na GPW ( mój znajomy tak sprzedał Wedla po zdjęciu z GPW) niech zdejmują będziemy im sprzedawać(negocjować ) swoje pakiety i nie będzie tanio :))) < 25pln
myślę, że ciężko będzie zebrać do 95% ale na pewno mają poparkowane jeszcze spore ilości. Część wcześniej służyła zapewne zbijaniu kursu, przez co odebrali od drobnych i znieciepliwionych funduszy bardzo dużo akcji taniej niż przewidywali. Trudniej będzie już zbijać, bo mało co jest do zbierania. Na ten moment wydaje mi się, że szykujemy się o pięterko wyżej i zaraz kurs wyjdzie ponad 6,00zł. Te poziomy zgrane i wyzbierane
Na razie nie ma podstaw żeby zakładać nieczyste intencje, jedyne co widać to że z jakiś znanych sobie powodów Zarząd przyspieszył zakupy, więc może coś się wydarzy, zobaczymy
Dnia 2025-03-20 o godz. 19:56 ~tito napisał(a): > 6,00 zaliczone, powolutku wybijamy pięterko wyżej ale tutaj wciąż na tych poziomach nie ma co zbierać
Dnia 2025-03-13 o godz. 20:10 ~tito napisał(a): > Może być tak, że w te zakupy pakietowe co jakiś czas przez zarząd doprowadza do zdjęcia spółki z gpw kosztem mniejszosciowych akcjonariuszy i dojdzie do wezwanie po średniej z pół roku a nie wartości godziwej
Na a co w takiej sytuacji zrobiliby myślący akcjonariusze? Po pierwsze wycofaliby wszystkie zlecenia sprzedaży w karnetu i w ogóle by ich tam nie umieszczali. Wtedy szumowinom byłoby bardzo trudno cokolwiek kupić po obecnych zaniżonych cenach. Po drugie żaden myślący akcjonariusz nie odpowiedziałby na wezwanie tych szubrawców. Gdyby znalazła się grupa posiadająca razem od 5 do 10%, to trudno by im było wycofać spółkę z giełdy bez zaoferowania tej grupie ceny nawet znacznie przewyższającej wartość godziwą. Nie łudzę się, że jest tu dużo myślących akcjonariuszy, ale może paru by się znalazło.
Powalczymy o 6,00 i wyżej? To raptem kilka tysięcy akcji, których coraz mniej w wolnym obrocie. Może jutro, może w przyszłym tygodniu ale cięciwa zacznie się napinać. Poziomy między 5,00 do 6,00 zgrane, wyzbierać resztę i wybijamy :-p
Dnia 2025-06-05 o godz. 23:57 ~tito napisał(a): > Powalczymy o 6,00 i wyżej? To raptem kilka tysięcy akcji, których coraz mniej w wolnym obrocie. Może jutro, może w przyszłym tygodniu ale cięciwa zacznie się napinać. > Poziomy między 5,00 do 6,00 zgrane, wyzbierać resztę i wybijamy :-p
Tym bardziej, że wczoraj EBC już 4 raz w tym roku obniżył stopy! Stopa depozytowa to już tylko 2,0% Od czerwca 2024 to już 8 obniżka. Koneser nam dojrzewa do sprzedaży :-)
Spółka jest bardzo nisko wyceniona w stosunku do wk czy aktyw. A będzie taki czas ,że koneser pokaże duży przepływ i zyski z inwestycji + zwrot pożyczek za budowane obecnie apartament po pasażu Simonsa i te niespelna 6 zł na kursie będzie tylko wspomnieniem. Tutaj wk za jakiś czas zostanie podwojona, więc trzeba przypilnować aby po zyskach podzielił się zarząd zyskiem z inwestycji. Cięciwa się napina i wyzbierać do 6, potem szybciej ruszymy
Jeszcze chwilka i będą komunikaty członków zarządu o kolejnych zakupach pakietowych, zakładam przełom czerwca/lipca. Na rynku póki co można z 10 k wziąć w okolicach 5,55 do 5,70, a do pozbierania jest coraz mniej
Dnia 2025-06-16 o godz. 10:55 ~tito napisał(a): > Jeszcze chwilka i będą komunikaty członków zarządu o kolejnych zakupach pakietowych, zakładam przełom czerwca/lipca. Na rynku póki co można z 10 k wziąć w okolicach 5,55 do 5,70, a do pozbierania jest coraz mniej
Wczoraj były spore zakupy. Sądzę, że to ktoś kupował po lekturze listy akcjonariuszy na ZWZ...
Dnia 2025-06-16 o godz. 12:27 ~ZnawcaZnaFców napisał(a): > Będę
Mam pokażny pakiet ale nie będę dlatego proszę o informację o tym czy jest a jeśli nie to kiedy będzie pozwolenie budowy ROMA TOWER jak wygląda sytuacja ze sprzedażą KONESERA jak wygląda sytuacja z PASAżem SIMONSA
Nie trzeba być na walnym by usłyszeć, że liczą, że pozwolenie uzyskają w drugiej połowie roku. Z uwagi na wojnę fundusze są mało aktywne, przez co przeciąga się sprzedaż Konesera, a Villa Bogoria zostanie ukończona w przyszłym roku. A za rok usłyszysz to samo
I zbiera zarząd troszkę z rynku. Jest tanio, a jak ktoś chce oddać to porozumienie skorzysta z tanich zakupów. Pewnie lada moment pójdą na zakupy pozostałych członków. Tyszkiewicz kupował w poniedziałek. Czekamy na kolejnych, wybieranie do 6:00 i wybicie góra
Dnia 2025-06-18 o godz. 19:21 ~abc napisał(a): > Dnia 2025-06-16 o godz. 12:27 ~ZnawcaZnaFców napisał(a): > > Będę > > Mam pokażny pakiet ale nie będę dlatego proszę o informację > o tym czy jest a jeśli nie to kiedy będzie pozwolenie budowy ROMA TOWER > jak wygląda sytuacja ze sprzedażą KONESERA > jak wygląda sytuacja z PASAżem SIMONSA
Dnia 2025-06-20 o godz. 16:17 cykle napisał(a): > Dnia 2025-06-18 o godz. 19:21 ~abc napisał(a): > > Dnia 2025-06-16 o godz. 12:27 ~ZnawcaZnaFców napisał(a): > > > Będę > > > >Mam pokażny pakiet ale nie będę dlatego proszę o informację > > o tym czy jest a jeśli nie to kiedy będzie pozwolenie budowy ROMA TOWER > > jak wygląda sytuacja ze sprzedażą KONESERA > > jak wygląda sytuacja z PASAżem SIMONSA > > Zarejestrowałeś się z tym pakietem na WZA?
Nie zarejstrowałem się ale gdyby chodziło o wycofanie z giełdy na pewno bym przyjechał. Na internacie zapoznałem się z projektami obrad i przy kolejnymi WZA i NWZA. Od lat jestem inwestorem i obserwuję wszystko co dotyczy spółki.
Dnia 2025-06-20 o godz. 16:59 ~MadaFaka napisał(a): > Niezłą ściemę tu odwalacie "jakby było o wycofaniu z giełdy tobym przyjechał" > > Przecież to jest ich (waszym?) celem od dawna, po co zaufanym prawie 50% akcji???
Mam 3 pytania do Ciebie: 1. Po co zarząd skupuje akcje? 2. Dlaczego mieliby wycofać BBI z giełdy? 3. Czy zarejestrowałeś się na WZA? Znasz listę uprawnionych?
Chyba z punktu 2 wynika 1 co nie? A ty mi powiedz dlaczego mieli by utrzymywać spółkę na giełdzie? Jaki jest sens istnienia jej tutaj, raportowania i ujawniania tajemnic firmowych? Zwłaszcza w obliczu "spodziewanych" przepływów finansowych i nowych projektów ...
Ludzie nie czytajcie nawet ich wypocin bo mieszają wam w głowie, przejrzyjcie historię i zobaczcie jak kończyły byłe NFI!
Dnia 2025-06-20 o godz. 16:59 ~MadaFaka napisał(a): > Niezłą ściemę tu odwalacie "jakby było o wycofaniu z giełdy tobym przyjechał" > > Przecież to jest ich (waszym?) celem od dawna, po co zaufanym prawie 50% akcji???
Człowieku pomyliłeś strony ja nie jestem z zarządem a przeciwko nim i nie chcę wycofania z giełdy. Będę głosować w razie czego przeciwko zarządowi.
zarząd też będzie brał trochę z rynku. Skotnicki już nie raz brał na fixie, ściągając wszystko jak leci po jednym kursie. Trzeba by zebrać zdecydowanym ruchem wszystko pod 6,00 i wyjść góra z konsolidacji lub czekać aż Szk....odnicki sam to zrobi
Na moje w ostatni piątek członkowie zarządu nabyli w porozumieniu na rynku w zgodnych zakupach po 5,10zł łącznie ponad 25k, dowiemy się niebawem dziś lub jutro
najlepszy jest ten gość co pyta po co zarząd chciałby mieć powyżej 50% i dlaczego chciałby wycofać spółkę z giełdy serio?
ps zobacz co stało się z SohoDevelopmnent: najpierw nakupowali pakietówkami akcji dla siebie, potem zrobili projekt ustawy z ogromną emisją żeby postraszyć że rozwodnią a za chwilę info że wykup i wycofanie z giełdy; polecam sprawdź info z SHD
Jeszcze trzy zgłoszenia od członków zarządu informujące o zakupach w ostatni piątek przed okresem zamkniętym po 7234 akcji każdy oraz informacja od porozumienia o osiągnięciu 44,98%.
Dajemy niestety przy tak niskiej wycenie akcji na GPW obkupić się członka zarządu za pół darmo