Skoro przy 3,5 zł poziom dywidendy, to wciąż 18%, to oznacza, że papier wciąż jest niesamowicie atrakcyjny pod względem dywidendy.
Gdzie na rynku dostaniecie 18%? Żadne lokaty ani obligacje nie osiągną w życiu takiego pułapu. Moim zdaniem poziom cenowy spółki jest cały czas bardzo atrakcyjny nawet do poziomu 4,5 zł, gdzie poziom dywidendy wynosi 14%
Krzysztof zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Moim zdaniem do czasu dnia ustalenia dywidendy kurs może osiągnąć pułap 4,5 zł - 5,25 zł (14% - 12%). Bo przy tych poziomach poziom dywidendy jest bardzo dobry.
Dlatego wiadomo już dlaczego PZU TFI dokupuje akcje i dąży do 10% udziałów w spółce Stalexport. Możliwe, że zaraz się dowiemy o przekroczeniu progu 5 % przez inne fundusze. Wcale by mnie to nie zdziwiło.
Ta spółka, to jest żywe złoto. Czekamy z niecierpliwością na informację o nowej koncesji :) 2 lata mają na to, by dograć nowy kontrakt. Jestem o to całkowicie spokojny ;)
Dnia 2025-03-13 o godz. 08:39 ~Olaf napisał(a): > Ta spółka, to jest żywe złoto. Czekamy z niecierpliwością na informację o nowej koncesji :) 2 lata mają na to, by dograć nowy kontrakt. Jestem o to całkowicie spokojny ;)
a potem obudziłeś się ze swojego snu, władza obiecała, co rusz nowe wybory, śnij dalej
Ktoś już to napisał. Głównym właścicielem mającym pakiet kontrolny Stalexport, to największy w Europie włoski holding Mundys, który zajmuję się głównie obsługą płatnej infrastruktury autostradowej i lotniskowej. Ten holding działa na rynkach całego świata. Jestem przekonany o tym, że załatwią dla Stalexportu kolejny kontrakt, bo do tej pory zawsze załatwiali. Fundusze inwestycyjne mają 21,5% akcji. Włoski holding Mundys ma 61%. Free float, to tylko 17,5%. Gdyby spółka nie miała potencjału do dalszego działania, to po pierwsze nie miała by tak niskiego free float i po drugie nie wypłacali by 98% zysku na dywidendę. Wrzuciłem na wstępie link do Wikipedii o tym największym włoskim holdingu w europie zajmującym się branżą obsługi płatnych autostrad i infrastruktury lotniskowej. Moim zdaniem mogą na przykład przerzucić się na infrastrukturę lotniskową CPK.
Dnia 2025-03-13 o godz. 11:39 ~Quercus napisał(a): > https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mundys > > > > Ktoś już to napisał. Głównym właścicielem mającym pakiet kontrolny Stalexport, to największy w Europie włoski holding Mundys, który zajmuję się głównie obsługą płatnej infrastruktury autostradowej i lotniskowej. Ten holding działa na rynkach całego świata. Jestem przekonany o tym, że załatwią dla Stalexportu kolejny kontrakt, bo do tej pory zawsze załatwiali. Fundusze inwestycyjne mają 21,5% akcji. Włoski holding Mundys ma 61%. Free float, to tylko 17,5%. Gdyby spółka nie miała potencjału do dalszego działania, to po pierwsze nie miała by tak niskiego free float i po drugie nie wypłacali by 98% zysku na dywidendę. Wrzuciłem na wstępie link do Wikipedii o tym największym włoskim holdingu w europie zajmującym się branżą obsługi płatnych autostrad i infrastruktury lotniskowej. Moim zdaniem mogą na przykład przerzucić się na infrastrukturę lotniskową CPK.
to wszystko prawda, tylko czy CPK będzie mieć coś płatnego w takim samym sensie jak autostrada? i czy Mundys byłby tym zainteresowany? chodzi mi o stałe i mocno przewidywalne zyski
Fundusze po cichu zwiększają zaangażowanie. Ostatnio dowiedzieliśmy się o tym tylko dlatego bo na walnym zgromadzeniu był PZU TFI i podano liczbę akcjonariuszy powyżej 5%. I PZU widać, że dokupił. O innych nie wiemy, bo musieli by przekroczyć próg 5%. Wrzucam poniżej zestawienie funduszy znajdujących się pod progiem. Będzie to dla was szokiem, ale w Stalexporcie jest aż 15 funduszy inwestycyjnych.
Gdyby spółka nie miała potencjału, to nie byłaby tak oblegana przez fundusze i z tak niskim free float. Robi się coraz ciaśniej, bo duzi akcjonariusze posiadają 83% akcji, a drobnica 17%. Ostatnio ktoś skupuje dużo akcji. Może ma jakieś info. Możliwe, że ten free float jest jeszcze niższe. Link poniżej do akcjonariatu Stalexport.
Dnia 2025-03-13 o godz. 12:00 ~Oleksii napisał(a): > Fundusze po cichu zwiększają zaangażowanie. Ostatnio dowiedzieliśmy się o tym tylko dlatego bo na walnym zgromadzeniu był PZU TFI i podano liczbę akcjonariuszy powyżej 5%. I PZU widać, że dokupił. O innych nie wiemy, bo musieli by przekroczyć próg 5%. Wrzucam poniżej zestawienie funduszy znajdujących się pod progiem. Będzie to dla was szokiem, ale w Stalexporcie jest aż 15 funduszy inwestycyjnych. > > > > Gdyby spółka nie miała potencjału, to nie byłaby tak oblegana przez fundusze i z tak niskim free float. Robi się coraz ciaśniej, bo duzi akcjonariusze posiadają 83% akcji, a drobnica 17%. Ostatnio ktoś skupuje dużo akcji. Może ma jakieś info. Możliwe, że ten free float jest jeszcze niższe. Link poniżej do akcjonariatu Stalexport. > > > > https://www.biznesradar.pl/akcjonariat/STALEXPORT-AUTOSTRADY
na https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/STALEXP/akcjonariat możesz obejrzeć stan sprzed trzech lat, tam niżej na stronie, oprócz PZU widzisz jakieś wielkie zmiany?
3.03.2025, Warszawa (PAP) - Po przejęciu od spółki Stalexport autostrady A4 nie planujemy wprowadzania opłat za przejazd samochodów osobowych i motocykli - powiedział w czwartek minister infrastruktury Dariusz Klimczak
Dnia 2025-03-14 o godz. 05:52 ~Opus napisał(a): > Jak dobrze to wszystko wygląda
z perspektywy kogoś, kto kupował w jesiennym dołku, kolejnym, jak we wcześniejszych latach(oglądanie wykresów, tych wieloletnich naprawdę nie boli), faktycznie jest pięknie
Bredzisz koleś doskonal pomysłem jest kupić teraz w okolicach 3,49 zeta , a sprzedać tuż przed ustaleniem prawa do dywidendy w okolicach 4 zeta .Nie płaci się wtedy podatku od dywidendy