Czas na jakąś nową bajkę i na ESPI bo inaczej nawet vincent tu nie zostanie. Wymyślcie coś co jest teraz na topie. AI już niemodne, to może coś z branży zbrojeniowej? Jakieś drony, albo satelity które zastąpią starlinki. Najlepiej podpisać list intencyjny z jakąś spółką widmo z Texasu albo jeszcze lepiej z Francji (bo USA teraz dla eurokomuchów be) nie mającą nic tylko skrzynkę pocztową pod zbiorczym adresem i fajną nazwę kojarzącą się z eksploracją kosmosu. Papier wszystko przyjmie, a naiwniacy o IQ poniżej 60 pokroju vincenta po raz kolejny dadzą się nabrać.
A nie zauważyłeś, że rynek reaguje jakby kacap napadł na Polskę a nie UA. Wszystko leci na twarz. I dobrze, dziś mnie też dosypali. Kapitał pozna się na Trampie i przejdzie do Europy, a wtedy będziesz kupował nad 3 PLN.
Dnia 2025-03-10 o godz. 19:08 ~Vincent napisał(a): > A nie zauważyłeś, że rynek reaguje jakby kacap napadł na Polskę a nie UA. Wszystko leci na twarz. I dobrze, dziś mnie też dosypali. Kapitał pozna się na Trampie i przejdzie do Europy, a wtedy będziesz kupował nad 3 PLN.
"Kapitał pozna się na Trampie i przejdzie do Europy, a wtedy będziesz kupował nad 3 PLN."
kapitał o niczym innym nie marzy tylko o wysokich podatkach, o kilkukrotnie wyższej cenie energii niż w USA czy Chinach ETSach zielonych ładach FitFor55 i milionie innych bzdur i regulacji wymyślanych przez lewacką Unię. Czy ty z każdym swoim wpisem musisz potwierdzać opinię panującą na tym forum na twój temat? Czy może po prostu trollujesz wypisując takie bzdury?
Dnia 2025-03-10 o godz. 19:52 ~WujekVincenta napisał(a): > Vincuś liczy kamyki w ogrodzie, macha do przejezdzających aut. To spokojny chłopak, daj mu spokój.
Przecież ja mu nic nie robię, nic do niego nie mam poza tym, że na niczym się nie zna i nie ma o niczym pojęcia. Każdy może pisać głupoty jakie chce. Ale jak ktoś twierdzi że kompletnie niekonkurencyjna Europa ze względu na swoje regulacje i pęd ideologiczny będzie miejscem gdzie się będzie biznes przenosił to znaczy że jest totalnie odklejony od rzeczywistości i nie ogarnia świata go otaczającego. To tak jakby zaproponować surferowi przeniesienie się z Malibu w Kalifornii do Norylska w Rosji.
Nie dorosłeś mentalnie do roli Europejczyka. Za długo w lesie:) Dla takich jak ty piszą na kubkach do kawy uwaga gorące:) Wakacje też spędzasz jak porstak, byle dalej i drożej by się pochwalić:)
Szkoda czasu na ciebie bo nie rozumiesz świata, giełdy a nawet otaczającej cię rzeczywistości. Firmy uciekają z przeregulowanej Europy z drogim prądem i gazem do Chin, a ty twierdzisz że jest odwrotnie.
Po pierwsze pisałem o kapitale a nie inwestycjach. Wiem, że dla ciebie to to samo, podobnie jak marża i zysk czemu dałeś już wyraz. Dlatego rozwijanie dyskusji z kimś takim nie ma sensu:) Powiem ci tylko tyle, że kapitału w Europie w tym chińskiego jest nadmiar w stosunku do potencjału. Co rusz mam zapytania o możliwe firmy do akwizycji. Zwijają się firmy i branże, które mają się zwijać ze względu na zacofanie technologiczne, inaczej nie miałbyś już czym oddychać. Ceny prądu? Jest go w nadmiarze, stąd często ujemne ceny na giełdzie, trzeba to tylko umieć to wykorzystać a transformacja energetyczna dopiero co się zaczęła.Nie mówiąc już ile energii idzie na wschód, gdzie np. w Bukovelu można bawić się jak w Las Vegas ,haha
Ale banialuki, jest dokładnie odwrotnie co widać po zakupach na giełdach europejskich vs azjatyckich. Tak jak mówiłem szkoda na ciebie czasu. Taka jest twoja wiedza: