Tu jest jak w banku ogromny wzrost dochodów. Nikt nie będzie czekał do wyników bo każdy rozsądny inwestor wie że będzie ogromny rekord. Wszystko pożyczyli. Sprzedali akcje (też ze sporym zyskiem), biorą kredyty by dalej pożyczać. Tu wzrost na 2zł nie powinien być żadnym zaskoczeniem.
Spółka zwiększa skalę działalności. Widać że w tym roku chętnych na pożyczki nie brakuje. Zastanawia mnie kto wszedł kupując ponad ceną rynkową. Jak nic czeka nas jazda up bez trzymanki. Ciężko o bardziej niedowartosciowaną spółkę z tak silnymi fundamentami. CZ 5 na tę chwilę. O 150% powinno wzrosnąć aby dogonić inne spółki z tej branży. A Novina nie stoi w miejscu przecież, więc bliżej 3zł należy się spodziewać.
Nie zdziwiłbym się gdyby ruszyli że skupem własnym teraz. Taniej nie będzie. Prezes to wie. Jeśli chce zarobić to ruszy i w swoim zwyczaju zbierze PCK co wystawili. Chyba że ma inne cele poza zarobkiem, choć wątpię. Stawiam na to że ruszy że skupem.
Dnia 2025-03-11 o godz. 11:10 ~Karol napisał(a): > Nie zdziwiłbym się gdyby ruszyli że skupem własnym teraz. Taniej nie będzie. Prezes to wie. Jeśli chce zarobić to ruszy i w swoim zwyczaju zbierze PCK co wystawili. Chyba że ma inne cele poza zarobkiem, choć wątpię. Stawiam na to że ruszy że skupem.
Mogli ruszyć zaraz po uchwaleniu skupu gdy kurs był dużo poniżej złotówki ...
Jan słusznie prawi, ale uczestnik o imieniu koleśgit mówił że będziemy jeszcze dotykać 0,9 i ja tam konsekwentnie czekam. Gość preferuje duże koła a to tak jak ja, dlatego zdążyłem go polubić choć jestem tu krótko.On tak dla picu czy na poważnie? Czy to realne? Co o tym sądzicie?Wiem że to intymne pytania ale muszę pytać bo potrzebuję odpowiedzi. Doradźcie, bo zafiksowałem się na tym 0,9 bo by mi okrągły pięciocyfrowy pakiet wszedł. Wiem że nie odpowiecie... może jednak?...
Ja wszedłem i czekam na rakietę. A będzie. Nie bez powodu ktoś zakupił 402 tysiące akci od spółki po 1,25zł, czyli dużo drożej od ceny rynkowej. Moim zdaniem Novina to najbezpieczniejsza przystań na te nieprzewidywalne czasy. Sporo przy tym liczę zarobić. Nie będzie to też pierwszy mój zarobek na Novinie.