brak nowych aut powoduje brak aut używanych, proste. Chodzi o perspektywę czasu. Jednocześnie widzę, że strucle będą musiały być mocno reaktywowane. Także cholera wie. Rynek przejmują chińczycy, dzięki mega polityce UE (moim zdaniem na zlecenie Rosji i Chin, widać to aż nadto). Chińczycy nie płacą bo już stosują negocjacje z pozycji siły. Winter is comming.
tak się zastanawiam czy to bardziej nie pójdzie w tą stronę że skoro będzie mniej nowych aut to trzeba będzie dłużej użytkować te które już mamy ?? producenci części na pewno ucierpią ale z uwagi na mniejsze zapotrzebowanie do nowo produkowanych, no ale do starych coś trzeba będzie montować
Właśnie sobie odpowiedziałeś. Jeśli nie będzie stałego napływu nowych aut to te się nie zestarzeją i nie będą potrzebowały nowych części. Powstanie sporą luka. Będziesz miał Chińczyków pełno na glodowej marzy.
Gadanie, że nie potrzeba nowych aut to głupota. Na drugim końcu są te które trafiają na szrot i do nich już części na bank nie będzie potrzeba.
ale to uważasz, że jak nie będzie nowych aut i ich napływu, to ludzie przesiądą się do tramwaju? Zrezygnują z jeżdżenia autami bo nie będzie wielu nowych aut? Produkcja niech spadnie, a masz pojęcie ile nowych aut producenci mają na sockach?
Tak uważam. Koło życia to koło życia. Nawet jeśli chodzi o samochód. Klasę średnią może będzie stać latać bez konca ale biedak w końcu odpuści i kupi migawkę (teraz wica z jakiego miasta jestem l)
Możesz rozwinąć ? Ja wkleiłem konkretny wywiad z konkretną wypowiedzią na temat przyszłości.
Kurs jest gdzie jest.
Pytanie czy chcemy myśleć życzeniowo czy patrzeć na zimno gdzie zmierzamy.
Artykuł bardzo ładnie pokazuje, rośnie sprzedaż chińskich ale części do nich są mało dostępne. Pierwsza hurtownia, która podpisze umowę będzie góra. Pewnie marzą znikoma ale jeść będzie za co
mam taką obserwację ,brak jakieś zauważalnej akcji reklamowej autopartnera jest przyczyną tej stagnacji ,widząc akcje konkurencji ,bo sama rozbudowa magazynów podnosi tylko koszty a nie przyciąga klijentów
przed chwilą miałem napisać dokładnie to samo haha :) rozumiesz o co chodzi ?? wydaje mi się że jest to raczej taka ogólna zmiana sentymentu a nie coś konkretnie związanego z samym AP