• Analiza Autor: ~Tomek [212.59.242.*]
    Komuś bardzo zależy zniechęcić do spółki tym spamem
  • Re: Analiza Autor: ~AA [89.78.254.*]
    nic dziwnego, w marcu dowiemy się o pierwszej cenie wyciskania lub Kernel poinformuje o zgłoszeniu inwestorów mniejszościowych żądania odkupu zgodnie z wytycznymi komunikatu z 29.01.raport EPSI
  • Re: Analiza Autor: ~Tomek [212.59.242.*]
    Ugodowo obstawiam okolice 60-70
  • Re: Analiza Autor: ~Kolber [188.146.18.*]
    Skąd ta pewność że będzie squzee ? Według mnie każdy dzień bez espi o złożeniu kwitów do cssu zwiększa szanse że do squezzu nie dojdzie. Nie wiem po co te wyczekiwanie jeżeli byłoby wszystko to takie łatwe ? Na co czekaja? Na moje oko jednak coś tam jest nie tak że nie ogłaszają squezze a wcześniejsze espi to mogło być tylko straszeniem
  • Re: Analiza Autor: ~kukold [147.161.249.*]
    Nie ogłaszają squeeze outu bo wiedzą że zostanie to przyblokowane/cofnięte przez sąd. CSSF może zablokować squeeze-out jeżeli uzna że istnieje podejrzenie że główny akcjonariusz osiągnął taką sytuację z naruszeniem prawa. Tutaj jest to oczywiste, bo sprawy w sądzie tyczą się clue tej sprawy.
    Ktoś na czacie na fb słusznie wspomniał o sprawie FAM SA, gdzie główny akcjonariusz zachował się niemal identycznie jak Kernel, tj:
    - wjechał nowy inwestor który chciał zdjąć spółkę z giełdy
    - zrobił wezwanie poniżej ceny rynkowej, połowa mniejszościowych sprzedała
    - ogłosili "niby nieistotne" walne w Wielki Piątek (xD) z samymi mało istotnymi uchwałami. W ostatni możliwy dzień dodali nową uchwałę która pozwalała na wydrukowanie bez praw poboru 100mln akcji za 7% ceny z wezwania (xD). Mało kto zdążył się zapisać na walne, a ci co zdążyli nie zostali wpuszczeni. Sąd zatwierdził emisję, a do tego spółka zeszła z giełdy.
    - grupa pokrzywdzonych akcjonariuszy nawiązała porozumienie i zaczęli słać pisma do knf, prokuratury, premiera itd.
    - prokuratura w końcu postawiła zarzuty za niegospodarność i oszustwo panom którzy przeprowadzili całą operację, do tego sądy cofnęły squeeze-out a spółka zaczęła się układać z akcjonariuszami.
    - sprawę jednego pana umorzono bo umarł

• Re: Analiza Autor: ~Misio [164.127.240.*]
    Jak tam milionerzy widzę wzrosty u was hahab
  • Re: Analiza Autor: ~Kirr [37.47.112.*]
    I co dalej jak się skończyło?
  • Re: Analiza Autor: ~kukold [93.105.177.*]
    Ostatnie publiczne informacje są ze stycznia 2024 o przedłużeniu postępowania w sprawie karnej.
    Jeżeli chodzi o los akcjonariuszy, to część z nich zgodziła się na ugodę ze spółką i sprzedali po lepszych cenach. Ci co nie sprzedali dalej mają papierowe akcje w prywatnej spółce
  • Analiza... Autor: ~AA [46.113.8.*]
    Papiery żądaniem wykupu akcjonariusza/y złożone czekam na oficjalną informację z Luxemburg i Kernela, tyle w temacie
  • Re: Analiza... Autor: ~Misio [164.127.240.*]
    Jak tam sweterki nie Cisna hahab
  • Re: Analiza... Autor: ~AA [46.113.8.*]
    Widać psina waruje przy misce ryżu:)
    Serio nie widzicie tego że gra się na innych sektorach tam się zarabia tu może kiedyś ale nie szybko jak narazie to tu będzie potężny zjazd
  • Re: Analiza... Autor: ~Cmc [37.30.28.*]
    Potężny to ile według ciebie.
  • Re: Analiza... Autor: ~Kolber [188.146.14.*]
    Cmc chcesz się kierować wywodami pacynki forumowej ? Która nawet nie umie odczytać raportu ?
    Ja wiem że nic nie idzie po twojej myśli i jesteś nie wyspany zły itp ale sero nie musisz obrażać ludzie widzą że to co pisze pisałem sprawdza się bardziej niż to co wy krzyczycie że 100 200 zakończenie wojny co dzień podpisanie umowy co dwa dni itp pomyśl sobie co pisałem przyb29 zł że trzeba sprzedać i iść na zremb Lubawa itp ci co tak zrobili nie dość E sprzedali ten syf na samej górze to jeszce od tej pory mają już ok 50% na zremb i Lubawa że nie wspomnę o reszcie tak że odpocznij człowieku
  • Re: Analiza Autor: ~AA [46.113.8.*]
    Naucz się czytać EPSI, jest informacja o przekroczeniu 95 %? Są i prawa akcjonariuszy mniejszościowych, tyle w temacie
[x]
KERNEL 0,00% 19,28 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.