• Ostatnie patenty DataWalk Autor: ~Honza [109.196.33.*]
    DataWalk S.A., polska spółka specjalizująca się w zaawansowanych rozwiązaniach analitycznych, aktywnie rozwija swoje portfolio patentowe. Oto najnowsze patenty przyznane firmie w Stanach Zjednoczonych:

1. Systemy i metody określania uprawnień do baz danych
    Patent nr 12,235,986, przyznany 25 lutego 2025 roku. Opisuje komputerową metodę stosowania praw dostępu do bazy danych zawierającej wiele jednostek danych. Metoda obejmuje otrzymywanie żądania od użytkownika dotyczącego operacji na podzbiorze obiektów danych w bazie, określanie uprawnień dostępu związanych z użytkownikiem oraz jednoczesne wykonywanie operacji i filtrowania na odpowiednich obiektach danych w celu uzyskania przefiltrowanego zestawu danych.
    https://patents.justia.com/assignee/datawalk-sp-lka-akcyjna?utm_source=chatgpt.com

2. Komputerowa metoda tworzenia struktur baz danych bez znajomości funkcjonowania relacyjnych systemów baz danych
    Patent nr 12,210,500, przyznany 28 stycznia 2025 roku. Dotyczy metod komputerowych do przechowywania ad hoc relacji między wcześniej niepowiązanymi obiektami baz danych przypisanymi do różnych struktur baz danych. Metody obejmują definiowanie co najmniej trzech struktur baz danych (A, B i C), gdzie każda zawiera pewną liczbę obiektów, istnieje co najmniej jedna relacja między obiektami struktur A i B oraz między obiektami struktur B i C
  • Re: Ostatnie patenty DataWalk Autor: gold-cygan [217.119.67.*]
    Hehe, dobrze wiemy że dałeś się tu ubrać po 75 zł :)
    Takie wpisy nic ci nie pomogą...
  • Re: Ostatnie patenty DataWalk Autor: ~Honza [31.0.88.*]
    Nie, średnią mam po 66 i się tego nie wstydzę, Spółka super i jest na początku kapitalizacji gotowego produktu, nie boję się że stracę. Mam ponad 2400 akcji, a ty ile?
    Widać że kolegę ubrali tutaj po 75 zł :)
  • Re: Ostatnie patenty DataWalk Autor: ~Cudak [185.186.152.*]
    75 zł to może być cena marzenie, za jakiś czas......według mnie, będzie grubo powyżej 100.
  • Re: Ostatnie patenty DataWalk Autor: alicja1992 [188.146.171.*]
    Cygan nie wierzy w spółkę ale czeka na 55zl :)
    "Ostatnie patenty DataWalk" faktycznie to już mogą być ostatnie, bo spółka słabo się rozwija :)

Alicja, nie czekam. Obecnie zbieram nową "perłę" :)
  • Re: Ostatnie patenty DataWalk Autor: ~Honza [109.196.33.*]
    Szkoda że Amazon lub Morgan Stanley cię nie zatrudnił, nie mają takich uczonych jak Ty, tylko po jakimś tam Harvardzie i oni ufają DATAWALK
    To po co wchodzisz na Datawalk i komentujesz? Nie masz spółki, nie chcesz mieć a udzielasz się tutaj ? Nawet nie kolkujesz na niej
  • Re: Ostatnie patenty DataWalk Autor: zenekzakcentu [88.156.214.*]
    Najważniejsze że obcy mi ludzie martwią się o moje akcje i portfel xD
  • Re: Ostatnie patenty DataWalk Autor: gold-cygan [217.119.78.*]
    Obserwuję DataWalk z sentymentu, ponieważ kiedyś sporo na niej zarobiłem. Jestem ciekawy, jak skończą :)
    Obecnie uważam, że jest to bardzo przeciętna spółka, a na rynku są o wiele lepsze do inwestowania lub spekulacji.
  • Re: Ostatnie patenty DataWalk Autor: ~akak [188.206.108.*]
    Oklepane teksty :))
  • Re: Ostatnie patenty DataWalk Autor: gold-cygan [217.119.78.*]
    A spółkę rozumiem i znam dużo lepiej niż większość tutaj piszących :)
    Skoro wtedy zarobiłeś a była po 240 za marzenia, to co będzie teraz jak pojawiają się realne kontrakty. Wszyscy którzy zarobili wtedy wracają tu. Taki syndrom. Dlatego uważam że 240zl jest to minimum
[x]
DATAWALK -0,82% 145,00 2026-04-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.