Nie spodziewałem się takiego wysypu troli po takim espi ale widzę, że skoro emisji nie będzie to szukają innej drogi. W każdym razie o swoje akcje jestem spokojny, po takim wysypie. Wiadomo o co tutaj chodzi. Oj wcześniak ty lisku chytrusku
premmiera DDS2 to niewątpliwie sukces ubiegłego roku na polskim gamedevie, ale z różnych powodów ten sukces został stłamszony. Rynek to dziwny jest. Premiera Cherbobylite 2 od The Farm51. Zobaczcie ile kosztowała gra (30mln) i ile się sprzedało w drugiej dobie po premierze. A kapitalizacja Farm51 dwa razy większa od Movie. I teraz najciekawsze, Free Float Farmy. Zobaczcie sobie sami. Nie ma żadnego akcjonariusza powyżeh 5%.
Ten Czarnobyl to jedna z największych porażek ostatniej 5latki, tak dramatycznej sprzedaży w stosunku do nakładów to chyba nie wiedziałem. Ale pompka pod premierze był, ano była.
daltego czas teraz na Movie, na zaległe wzrosty z ubiegłego roku :-) patrząc na slajd z premierami w tym roku to od XBOX DDS1 w kwietniu, w zasadzie co miesiąc coś będzie. Sami zobaczcie, już wpisali datę w ten slajd, a reszta będzie uzupełniana (spacja w linku) https://x.com/moviegames_ ir/status/1896839065758228751
Czarnobyl po 24h przepada w odmętach steam dramatycznie pikując, po weekendzie będzie za nami. Napalili w piecu 30 bankami ale kapitalizacja dalej jak ta lala.