Powrót na 1 zł? To samo było na spółkach covidowych.
Dla przypomnienia.Spółki covidowe rosły po 200,300,500% a potem był adekwatny zjazd cen akcji,powrót do poziomów sprzed covidu,czyli po dużych wzrostach cen były olbrzymie spadki.
Tutaj powrót na 1 zł? pytanie tylko kiedy,teraz czy troche później?
Protektor podpisał nową umowe,kontrakt na 30 mln zł,czy co innego? NIE.Cena akcji rośnie tylko dlatego,że jest taka..... moda,więc cena rośnie tylko pod mode i nic więcej.W czasie covidu z 30 spółek z WIG i NewConnect urosło tylko pod mode,z 30 spółek tylko jedna miała rzeczywisty i duży wzrost wyników,to był Mercator.To samo teraz jest na spółkach "zbrojeniowych",na 30 spółek może 1 dowiezie wyniki :)
Swoją droga Mercator urósł z 10 zł na 600 zł,a potem po coraz słabszych wynikach cena spadła na 40 zł.
Oczywiście kazdy niech robi co uwaza,przeciez jak ktos chce wrzucić 100 tys zł do ogniska to mu nie zabronie,pisze tylko informacyjnie,że tutaj jest wzrost pod mode,a nie pod realne wyniki.Ale GPW to od zawsze spekulacja,a nie realne inwestowanie.Realne inwestowanie to jest na giełdzie w USA,tutaj tylko się spekuluje.
Kolego,na co idzie zarobiłem niezłą kasę,to była masowa spekulacja pod marzenia i dzisiaj jest podobnie ,tylko branża inna. Jutro będzie foto,pojutrze co innego,etc,etc . Pytanie tylko,kiedy wejdziesz i wyjdziesz i ile na tych falach zarobią spółki . Udanych inwestycji i zdrowia.
A np Biomed Lublin w czasie paniki covidowej urosl z 0.86 groni do ponad 36 zeta . Tutaj do przeszkolenia przyszlych wojakow ktorzy pojda w kamasze potrzeba bedzie nowych bucikow i to duzoooo bo przeciez w tenisowkach nie beda zasuwac po poligonie , a tych nowych mlodych do przeszkolenia bedzie tak lekko liczac bedzie ze 4 mln . Tusku powiedzial ze kazdy mezczyzna bedzie musial byc przeszkolony . Swiat bedzie zbroil zbroil czy tego chcemy czy nie . Nawet jak sowiety zamroza konflikt kazdy kraj bedzie ladowal w sprzet wojskowy grube pieniadze .
Ale skoro wprost odnosicie sytuację na spółkach farmaceutycznych w czasie covidu do sytuacji tutaj to może jeszcze dodajcie, że tam wzrosty nie trwały 2 tygodnie do osiągnięcia szczytu tylko około 6 miesięcy. Bo i napięcie związane z covidem trwało bardzo długo. Tutaj to napięcie też nie zniknie z dnia na dzień, a będzie podwyższone przez kilka miesięcy. Nie wiem czy na tej konkretnej spółce będą takie spektakularne wzrosty, ale co środowisko zewnętrzne akurat jej będzie sprzyjać w najbliższych miesiącach.
Dawno tu nie zaglądałem ale pamiętam, że po wybuchu wojny akcje poszybowały powyżej 6 i wtedy ktoś z udziałowców spółki zaczął się wysypywać. Pamiętam również, że biznes kręcił się w głównej mierze wokół produktów dla HoReCa a obuwie militarne stanowiło margines dochodów. Mieli kopiować maszyny z Nadniestra i się stamtąd przenosić ale jakoś im nie spieszno było. Każdy sobie może sam prześledzić komunikaty jakie się pojawiały. Ciekawe czy jeszcze Marunia tu taj jest bo był najbardziej zorientowany w temacie
Re: UBRANO TUTAJ ULICE w drogie akcje. To samo było na spółkach covidowy Autor: ~barnaba [213.134.160.*] 2025-03-09 13:00 i ze niby Protek ma to produkowac? oni maja kilkadziesiac luda na produkcji, a park maszynowy z nadniestrza to kupa zlomu. Miejmy nadzieje ze wlasnie nowa emisja papiera z wylaczeniem prawa poboru zasili konto firmy na modernizacje lub zakup nowych lini produkcyjnych .
Jestem. PRT porusza się w szerokim kanale zniżkowym. Kto jest obeznany w temacie ten wie . Zastanawiające jest to ,że od 19.02.2025 - 07.03.2025 przemielił się cały kapitał akcyjny. Wystarczyły 2 tygodnie i poszło w obieg ponad 19 740 000 tys akcji .Hucpa i tyle. Nie mylić z hossą.. W akcjonariacie t zw "ulica" ma zaledwie 35,5 % udziału ....czyli 6 657 560 akcji .Kto sprzedawał ?
Technicznie, teraz to fatalnie wygląda. Jak do końca sesji się nie podniesie a obrót zdecydowanie wzrośnie (już jest duży) to krótkoterminowo zły obraz mamy
Kiedy pisałem pierwszy post,nie było jeszcze infa,że główny wychodzi z papieru.A teraz sprawdziło się to co pisałem,że gruby wychodzi i ubiera ulice w drogie akcje i co? i kto miał racje?
Kontrakt na 1,6 mln zł heh i wy liczycie,że tutaj cena akcji urośnie na 5 zł?
Przeciez dwa małe warzywniaki mają obroty 1,6 mln zł,więc przestańcie się kompromitowac i wypisywac bzdury o 5 zł.Najlepsze,ze wy to sami dobrze wiecie,ale jak na innych spółkach JSW,GreenX i dziesiątek innych spółek,naganiacie by sprzewdać 20% wyżej.Ot kółkowicze z śmiesznym kapitałem.
Przestańcie wymyślać bzdury i bajeczki o 5-6 zł,bo to tylko wzbudza śmiech.