zdaje sobie sprawę , że jak dobrze pójdzie to jeszcze w tej dekadzie możemy być w WIG 20.
Osobiście liczę na powtórzenie drogi CD Red , co do wzrostu kursu oraz kapitalizacji , mało,mają nawet lepszy produkt bardziej ekskluzywny bo klepaczy gier jest bez liku. I jak zaczną zarabiać to te zyski będą też niezłe na podobnej a może większej marży niż gry .
Wg mnie to jest spółka naprawdę long term z horyzontem 5- 10 lat i możliwością wzrostu kursu co najmniej kilkadziesiąt razy .
Oczywiście jak wszystko lub przynajmniej większość im kliknie.
Dnia 2025-03-07 o godz. 12:29 ~Yyy napisał(a): > zdaje sobie sprawę , że jak dobrze pójdzie to jeszcze w tej dekadzie możemy być w WIG 20. > > Osobiście liczę na powtórzenie drogi CD Red , co do wzrostu kursu oraz kapitalizacji , mało,mają nawet lepszy produkt bardziej ekskluzywny bo klepaczy gier jest bez liku. > I jak zaczną zarabiać to te zyski będą też niezłe na podobnej a może większej marży niż gry . > > Wg mnie to jest spółka naprawdę long term z horyzontem 5- 10 lat i możliwością wzrostu kursu co najmniej kilkadziesiąt razy . > > Oczywiście jak wszystko lub przynajmniej większość im kliknie.
od 14 lat są spółką na horyzont 5 -10 lat...i tak co roku..
Dla nieco młodszych , jak CD Red był po zeta z hakiem wtedy jeszcze jako Optimus i nowi właściciele przedstawili strategie , że będą wchodzić w produkcję gier znany do dziś inwestor giełdowy Pan Zbigniew Jakubas zawyrokował że akcję dojdą do 8 złotych i pozbył się ich na pewno poniżej 10 zł już dokładnie nie pamiętam myślę że chyba nawet poniżej 8 zł , dalszą historię kursu akcji chyba wszyscy znają.
Pamiętam, to były moje pierwsze kroki, akcje Optimusa były po 1,5zł jak CDPROJEKT przejmował. Zrobili taki myk tylko dlatego że by nie czekać z wejściem na GWP. Miałem 10k akcji po około 2zł, niestety za szybko sprzedałem tutaj tego błędu nie popełnię. Oczywiście tu produkt jest lepszy bo wpływy będą non stop, przy grach wiadomo co kilka lat. Ja weszłem na 2-3 lata, no chyba że kurs wystrzeli na kilka tysięcy za akcje. Tu wszystko jest możliwe