Premiera Bizona potwierdzona w czwartym kwartale tego roku. Ale najważniejszy komunikat to powolne odcinanie pępowiny od PCF, brawo za decyzję. To teraz z górki.
Cieszy mnie twój optymizm, znaczy będziesz dzisiaj skupował ?? Ja z kolei już takim optymizmem nie pałam. O ile spodziewałem się że PCF nie będzie miało kasy na samodzielne wydawanie gier to takiego ESPI się nie spodziewałem. Ja to raczej odbieram jako zaproszenie do kupna Incuvo a nie biznesową strategię. To się może długofalowo dobrze skończyć ale w krótkim okresie to spowodować może co najwyżej spadek kursu. Ciekawe co na to wszystko hieny które od dłuższego czasu naganiają na spadki i skupują. Może im się wizja odmieni i zaczął opowiadać jaka cudowna jest ta spółka żeby trochę tego towaru upchnąć.
Od dawna było wiadomo, że PCF ma problemy a Incuvo jest dla nich potencjalnym aktywem do wygenerowania odrobiny kasy. Pytanie czy te odzyskaną "wolność" biznesowa obecni włodarze będą chcieli i potrafili wykorzystać.
Warto pamiętac że na akcjach wymienionych za zdołowane akcje PCF majątku nie zrobili, więc kto wie p- może będzie tu wciąż motywacja finansowa. Przed tymi zawirowaniami zapowiadali się naprawde ciekawie.