Rekomendują zysk netto na poziomie 68 mln USD, to ponad 260 mln złotych zysku rocznie. Jeśli nie skupią akcji to będą mieli miliard PLN na koniec roku w kasie +- a jeśli skupią to zysk na jedna akcje bedzie 5 zł :D
Wszyscy lubią dywidendy, ale skupy mają również ogromną zaletę = rosną zyski na akcje. Umówmy się, pamiętając o 4 mln akcji, które już skupili w obrocie pozostaje 55 mln - 7 mln (zakladany skup 25) to 48 mln akcji. Skupili już polowe akcji z rynku a ja nie znam takiej drugiej społki. Aby kapitalizacja byla jak z debiutu akcje musialyby byc po 100 zł niedługo. Jak trend się odwróci to będzie nie niebo a kosmos
Obie te spolki i ten i huuge jadą na jednym koniu. Są bardzo tanie. I czekają na impuls żeby chociaż 20 procent podskoczyć. Ja uciekam na takiej podbitce jeśli będzie. I odkupuje za 2/3 tego co mam. Uwalniając trochę kasy na perełkę w moich oczach, wciąż tani pkn. Nikogo do niczego nie namawiam , swoje przemyślenia pisze. Dylemat będzie czy zapisać się na skup czy sprzedac z mniejszym zyskiem przez gpw