I piszę to mając akcje. Z jednej strony nadzieja bo papier ni z gruchy ni z pietruchy jest w stanie zrobić w dwa dni 50% a z drugiej męczy ten papier niemiłosiernie. :)
Nie prawda. Na tej spółce w tamtym roku najwięcej zarobiłem. Tylko trzeba wiedzieć, kiedy kupować i kiedy sprzedawać i nie kierować się jakimiś nierealistycznymi założeniami. Teraz nie mam akcji bo pewnie cena jeszcze spadnie, a ja nie lubię przepłacać. Jak trochę spadnie znowu kupię, żeby sprzedać z zyskiem i tak będzie pewnie jeszcze wielokrotnie.
Dnia 2025-03-07 o godz. 10:56 ~Golas napisał(a): > Kupujesz w tych dołkach 1000 sztuk a potem sprzedajesz na górce 1000 sztuk ?? .
Zależy od okresu i tego co się dzieje akurat na papierze i obrocie. Bardzo rzadko kupuję z prawej strony, więc bywa że i tyle tylko wpadnie. Najwięcej miałem w tamtym roku akcji Noviny za ok. 70k zł. , bywało że tylko za 5k zł. Tak czy inaczej najważniejsze dla mnie żeby sprzedać z zakładanym zyskiem , a nie czekać w nieskończoność i zaklinać rzeczywistość. Mam ok. 30 akcji w swoim zainteresowaniu i przerzucam pieniądze, tam gdzie się coś dzieje. Tak robię z ok. 30 procent swojego kapitału bo wiadomo, że często na takich spółkach obroty są niewielkie i trudno więcej zainwestować bez zamrożenia kapitału na dłużej. Każdy robi jak mu pasuję. Chyba nie muszę nikogo przekonywać że w tamtym roku na tej spółce wiele się działo na kursie i wahania były duże. W tym roku trochę tu siadło i nie miałem więcej akcji niż za 10k zl., dlatego na razie zarobek nie był duży, ale wiem , że potencjał nadal jest i trzymam rękę na pulsie.
To jest po prostu takie fajne wyleszczanie, które trwa od połowy roku. Spokojnie, patrząc na solidne fundamenty i rozwój spółki na pewno pójdziemy w górę. Pytanie tylko kiedy...
Masz rację przesadziłem z tymi dwoma dniami
9 maja 2024 +51%
22 sierpnia 2023 +47%
18 lipca 2023 +67%
14 listopada 2022 +52%
12 września 2022 50%
27 kwietnia 2022 46%
Ja we wszystkie te dni byłem na Novinie. Ostatnie 3 wielkie wystrzały byłem załadowany za wszystko. Dodać trzeba że do tego kilkanaście strzałów w tym czasie było też po 25-35% w jeden dzień.
Dnia 2025-04-04 o godz. 09:53 ~Paweł napisał(a): > Tak ile 1 szt kupiles wow
Wcześniej pisałem o tym. Wystarczy się trochę wysilić i przeczytać. Skoro spółka ma takie perspektywy żeby kosztować dużo więcej to dlaczego nikt nie kupuje po 0,98. Można brać bez wahania a nie się czaicie.. Powodzenia. Ja wolę robić inaczej.