Jaka panika. Ktoś Nas robi w ch...a. Ja wiem jedno jestem tu od lat, przeżyłem wielu prezesów i nie oddam im akcji dobrowolnie.
Jedyne co ode mnie zależy i od mojej licznej rodziny to głos wrzucany do urny wyborczej. A WIEM JEDNO JUZ NIKT Z MOJEJ RODZINY NIE ODDA NA NICH GLOSU. Szli do wyborów z pięknymi hasłami. A co mamy po wyborach Prezesa Orlenu który ma nas gdzieś. To też i ja i moja rodzina mają ich gdzieś.
I jeszcze jedno co mnie dziwi to że Nasze grupy reprezentujące Nas nie pójdą z tym szerzej do mediów. Ja bym wykupił w poczytnych dziennikach i portalach internetowych łamy i opisal dokładnie jak Nas od wielu lat traktują. Wpierw namawiają na akcjonariat obywatelski i sprzedają akcje za 17,00zl, później gnoją spółkę na wszelkie sposoby by kupić ja za Śrubki (czesc jej wartosci). Następnie dochodzi nowa władza która obiecuje rozliczenie tych wszystkich Naszych upokorzeń. I co Prezes obiecuje cuda wianki, robi wyceny , zapoznaje się szmat czasu z wyrokiem jakby nie umiał czytać. Po czym oznajmia światu ze nic nie robiąc zrobił wszystko.... Dosłownie KABARET.
Ludzie opanujcie się i przestańcie siać defetyzm. Jesteście akcjonariuszami najlepszej spółki na polskiej giełdzie (a kto wie może i nie tylko na polskiej) - perły pomorza. Spółka będzie inwestować grube miliardy, wielokrotność aktualnej wyceny giełdowej. Jej przychody, zyski i wartość będą rosły w zastraszającym tempie. A jak przychody, zyski i wartość to też kurs na giełdzie. Mamy super transparentny, kompetentny zarząd a nie wójta i księgową wójta z gminy. Pan premier z tego samego miasta co firma. On już przypilnuje, żeby to była prężna firma - wizytówka Gdańska. Niemal wolna od węgla. Nie ma drugiej tak nowoczesnej firmy energetycznej w tym kraju. To będzie druga Polenerga. Zyski, dywidendy będą do płynąć do Was szerokim, nieprzerwanym, wartkim strumieniem. Tu będą ponadprzeciętne zyski - większe i szybciej niż się emeryt spodziewa. To będzie drugie LPP. Więcej wiary - w spółkę, w zarząd, w pana prezesa :)
To wszystko to w zasadzie prawda.Jednak właśnie dlatego ,że to bardzo dobry fundamentalnie walor to sianie strachu prawdopodobnie przez jakąś grupę( wątpie ,aby był to PKN,ale ludzie z PKN juz tam mogą być) ,która chce się dobrze obłowić i zarobić nabiera rozmachu.Widzę wyrażne ustawki na zleceniach i zachowanie kursu-jesteśmy zastraszani ,aby oddać papier-bo mało kto oddaje.Pozdrawiam.
Ale ci płacą za te peany... A na na serio to wiem ze jest to dobra spółka. Jej problemem jest to że jest państwowa. Gdyby zarządzana była jak Polenergia kulczykowej to byśmy w innym miejscu byli. I śmiali się z tych wszystkich panstowwych molochów i oszołomów nim zarządzających, którzy myślą że Boga za nogi złapali. Żenujące to jest. I to plucie nam w twarz i mówienie że deszcz pada.
Dnia 2025-03-06 o godz. 11:13 ~Oko napisał(a): > Ludzie opanujcie się i przestańcie siać defetyzm. Jesteście akcjonariuszami najlepszej spółki na polskiej giełdzie (a kto wie może i nie tylko na polskiej) - perły pomorza. Spółka będzie inwestować grube miliardy, wielokrotność aktualnej wyceny giełdowej. Jej przychody, zyski i wartość będą rosły w zastraszającym tempie. A jak przychody, zyski i wartość to też kurs na giełdzie. Mamy super transparentny, kompetentny zarząd a nie wójta i księgową wójta z gminy. Pan premier z tego samego miasta co firma. On już przypilnuje, żeby to była prężna firma - wizytówka Gdańska. Niemal wolna od węgla. Nie ma drugiej tak nowoczesnej firmy energetycznej w tym kraju. To będzie druga Polenerga. Zyski, dywidendy będą do płynąć do Was szerokim, nieprzerwanym, wartkim strumieniem. Tu będą ponadprzeciętne zyski - większe i szybciej niż się emeryt spodziewa. To będzie drugie LPP. Więcej wiary - w spółkę, w zarząd, w pana prezesa :
doceniam sarkazm,chociaż raz udało Ci się napisać prawdę o spółcektórej akcje (niby) posiadasz,Energa to perła i Orlen to wie,są tez tacy,co zrobią z niej perłę Pomorza,chociaż niekoniecznie z Nami na jej pokładzie
Wosiu - zadanie wykonałeś wzorowo przy urnie w 2023 roku a teraz możesz już odejść i zamilczeć! - Tak było, jest i będzie skoro co 4 lub 8 lat naprzemiennie wybieramy naprzemienie PIS, PO, PIS, PO.... lub PO, PO, PIS, PIS, PO,PO........ Pozdrawiam
Nie no super minus 2% czy WIGu +1,5% I niemal +2% WIG20 super. Pamiętamy że wzrosty z 6 na 14 to zasługa fafry a zjazd z 14 na 12 to wina starego układu !!!!!! W teoriach spiskowych Cie nie pokonam