• Będzie się działo!!! Autor: ~6205145 [91.226.236.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/PGE-szacuje-ze-mialo-ok-10-88-mld-zl-powtarzalnej-EBITDA-i-3-16-mld-zl-straty-netto-j-d-24-8902729.html
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~mabmab [83.20.253.*]
    Będzie się działo gdy PGE wreszcie ogłosi strategie rozwojowa jako ostatnie że spółek energetycznych
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~Paul [83.28.155.*]
    Ponad 12 mld EBITDA - nigdy w historii nawet nie zbliżyli się do tego wyniku. Spółka bardzo mocna. Generuje zdrową gotówkę
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~Andy [5.184.193.*]
    O stracie mówi się , dużej stracie , umie czytać dokładnie czy nie!!!!
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~Paul [83.28.155.*]
    Sztuką jest jednak czytać ze zrozumieniem cyferki
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~Myslacy [94.254.153.*]
    Tak duża strata jest!!!
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~Wwerty [5.173.180.*]
    EBitD 12+ mld a kapitalizacja 15 mld hahah. A poza tym odpisy na aktywa węglowe zaraz będą odwracać, bo w UE rewolucja i zwrot 180. Ale to jest perełeczka
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~Andy [5.184.193.*]
    Wlasnie wszyscy czytają dokładnie o kolejnych odpisach , o utracie wartości i przede wszystkim o stracie netto i to duzej , a to jest najważniejsze . Założysz się że jutro od rana na PGE będzie na czerwono i to solidnie. Już dziś na tak wzrostowym, mocno wzrostowym rynku kurs PGE jakoś dziwnie wachał się góra, dół. Na fixingu też szykowali się do zwaly. To jutro będziesz ją miał i to sporą. Wiem to dobrze bo dziś dokładnie obserwowałem kurs z zamiarem kupna. Dobrze że nie puściłem żadnego zlecenia, więc może jutro na kilku % zwalę kupi się akcje na szybkie kółeczko kolego
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~ja [79.162.237.*]
    W sumie patrząc na same cyferki to wynik dużo lepszy niż w zeszłym roku . XD. Może mi powiecie, nie znam się :) co by było gdyby nie te odpisy.
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~axa [94.254.152.*]
    kółeczko to masz pod czapką
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~Fajnie [89.64.72.*]
    Dnia 2025-03-05 o godz. 20:54 ~Andy napisał(a):
    > Wlasnie wszyscy czytają dokładnie o kolejnych odpisach , o utracie wartości i przede wszystkim o stracie netto i to duzej , a to jest najważniejsze . Założysz się że jutro od rana na PGE będzie na czerwono i to solidnie. Już dziś na tak wzrostowym, mocno wzrostowym rynku kurs PGE jakoś dziwnie wachał się góra, dół. Na fixingu też szykowali się do zwaly. To jutro będziesz ją miał i to sporą. Wiem to dobrze bo dziś dokładnie obserwowałem kurs z zamiarem kupna. Dobrze że nie puściłem żadnego zlecenia, więc może jutro na kilku % zwalę kupi się akcje na szybkie kółeczko kolego

Cześć. Ja bym się założył. Zajrzę na koniec dnia i zerkniemy kto miałby rację, co ?
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~Kris [94.254.152.*]
    Ależ to dno.Prad najdroższy,a oni na minusie.
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~Xxxx [37.30.51.*]
    Tak...ale są na minusie skoro gdyby nie te wszystkie jednorazowe operacje księgowe...to by było 1,38 zł na akcję....i trzeba zauważyć jedno gdyby PGE nie inwestowało przez 1,5 roku to by spłacili całe zadłużenie
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~Fajnie [89.64.72.*]
    Dnia 2025-03-05 o godz. 20:54 ~Andy napisał(a):
    > Wlasnie wszyscy czytają dokładnie o kolejnych odpisach , o utracie wartości i przede wszystkim o stracie netto i to duzej , a to jest najważniejsze . Założysz się że jutro od rana na PGE będzie na czerwono i to solidnie. Już dziś na tak wzrostowym, mocno wzrostowym rynku kurs PGE jakoś dziwnie wachał się góra, dół. Na fixingu też szykowali się do zwaly. To jutro będziesz ją miał i to sporą. Wiem to dobrze bo dziś dokładnie obserwowałem kurs z zamiarem kupna. Dobrze że nie puściłem żadnego zlecenia, więc może jutro na kilku % zwalę kupi się akcje na szybkie kółeczko kolego

Przypominam Ci się kolego. Nie było dziś zwały na szybkie kółeczko kolego. Tak samo nie pisze się "wachać", a przed "że" stawiamy przecinki. Jest nas w Polsce około 50 tysięcy. Nie wiem ile milionów Ty masz wrzucone w GPW, ale uważaj na te "wachania". Z dobrego serca życzę, bez uszczypliwości.
    Miłego dnia.
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~Andy [37.31.20.*]
    To już wszystko teraz wiem Andy zawsze trafia w punkt dolek i górkę to samo pisze i robi na Pepco sprawdzę czy działa na polsat i jsw zna każdą spółkę jak swoją kieszeń tylko wybiera dni czerwone i zawsze sprzedaje w dni zielone po prostu talent tak Andy
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~Wybitny [37.225.86.*]
    Czyli powinien zasiadać w rządzie. Tam tylko są ludzie tego pokroju - ludzie WYBITNI!
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~axa [5.173.80.*]
    Solidnie jesteś wal. Niety
  • Re: Będzie się działo!!! Autor: ~axa [94.254.152.*]
    Dnia 2025-03-07 o godz. 22:30 ~axa napisał(a):
    > Solidnie jesteś wal. Niety

Andy Andy [5.184.193

Założysz się że jutro od rana na PGE będzie na czerwono i to solidnie. Już dziś na tak wzrostowym, mocno wzrostowym rynku kurs PGE jakoś dziwnie wachał się góra, dół. Na fixingu też szykowali się do zwaly. To jutro będziesz ją miał i to sporą. 
  • Re: Będzie się działo!!!/andy Autor: ~mabmab [83.20.253.*]
    liczy sie generowana gotowka zrob analize zrodel straty a zwlaszcza rezerw i ich wplywu na wysokosc straty.
[x]
PGE -0,19% 10,28 2026-05-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.