Krosno ma się dobrze.Rozpoczął się wlasnie remont wanny szklarskiej .Odradza się produkcja ręczna.Syndyk z powrotem przyjmuje ludzi do pracy.Odprawy i zaległe należności pracownicze wypłacone.A byłym właścicielom czyli akcjonariuszom można polecic podręcznik tapetowania ścian.Już wkrótce będzie bardzo przydatny.
Odprawy i zaległe należności pracownicze wypłacone......przez Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych do wysokości zgodnej z ustawą..
Pozostałe składniki / ekwiwalent,odprawy i odszkodowania ponad kwoty ustawowe/ winien zapłacić Syndyk.Wypłata z FGŚP to zwiększenie zadłużenia firmy.
Zaległe zasiłki chorobowe wypłacił ZUS - kolejna pożyczka dla KHS.
PRZYPOMNĘ
W przypadku Krosna, które jest obecnie w trakcie upadłości likwidacyjnej należy mieć na uwadze, poza postanowieniami Regulaminu GPW także przepisy ustawy o ofercie publicznej. Zgodnie z art. 91 ust. 10 oraz ust. 9 w przypadku ogłoszenia upadłości likwidacyjnej wycofanie akcji z obrotu na rynku regulowanym następuje w terminie 6 miesięcy od dnia uprawomocnienia się postanowienia o ogłoszeniu upadłości danej spółki. W przypadku Krosna takie uprawomocnienie nastąpiło 30 KWIETNIA 2009 r.
a z wypowiedzi prezesa tez można wysnuć że pozostaje mu tylko prosić :D:D:gdyż wszelkie drzwi zostały już pozamykane :D:D:D:D
Jeszcze dziś znów ktoś z ukrytego bedzie sie pozbywał, karty zostały rozdane i syndyk juz pozamiatał :D:D:D:D
po pierwsze:
tak się składa, że przeczysz sam sobie - skoro wycofanie akcji z obrotu następuje po
6 miesiącach od daty uprawomocnienia wyroku czyt. 30.04.2009 to jak to wyliczył krzysogi KHS notowane powinno być do 30.10.2009, a nie jak twierdzisz do 27.09.2009- nie miałeś o tym pojęcia dopóki nie umieścił tego w swoim wątku w/w uzytkownik!
po drugie:
dzwoniłem do działu notowań GPW, ale to pozostawię na odrębny wątek...
po trzecie:
jak wspominałem wcześniej - jeśli akcje KHS nie zostaną wycofane z obrotu po 27.09. wpłynie stosowny wniosek do odpowiedniego organu na temat próby manipulacji kursem przez niejakiego użytkownika forum publicznego o nicku PRED. Nie sądzę aby uleczyło to twoją głupotę ale warto spróbować...
Dnia 2009-09-18 o godz. 14:44 ~RedFox napisał(a):
>
jak wspominałem wcześniej -
> jeśli akcje KHS nie zostaną wycofane z obrotu po 27.09.
> wpłynie stosowny wniosek do odpowiedniego organu na temat
> próby manipulacji kursem przez niejakiego użytkownika forum
> publicznego o nicku PRED. Nie sądzę aby uleczyło to twoją
> głupotę ale warto spróbować...
o tym samym wniosku pomyślałem: chwasty trzeba wyrywać, nawet jeśli ciężko czasem sie schylić. Będzie wystarczyło sprawdzic przez odpowiednie organy, czy mr PRED ma na rachunku zrealizowane zlecenia kupna akcji w czasie gdy publicznie rozpowszechniał takie informacje.