• Atlantis Autor: ~Ktoś [31.60.94.*]
    Pierwszy raz w historii nie pograli nic Atlantisem, a wystarczy małym kapitałem rozruszać troszkę bo odbicie po dwutygodniowych spadkach się należy jak psu micha. Fon rośnie i jak wejdą bonusy tam ruch będzie
  • Re: Atlantis Autor: ~Ok [83.26.14.*]
    No wyjątkowo cieniutko, drugi tydzień równia pochyła, . Chyba muszą zejść na 8 groszy może cos się ruszy ?
  • Re: Atlantis Autor: ~Ktoś [31.60.94.*]
    Patro dokupił niecały 1 mln na spadkach. Ewidentnie też grane było na spadki. Może pogra ktoś na wzrosty. Brak wolumenu, obrotu jak nie na jego spółkach ale można by rozruszać śmiecia
  • Re: Atlantis Autor: ~Piśmienny [5.184.109.*]
    Dokupił Patro . ? TAK . A po co .? A po to , ......Akcje bonusowe cały czas są i będą w obrocie, ale nastąpi umorzenie akcji wg. Protokołu o 30,8 % . Czyli z 10 125 000 akcji do 7 000 000 akcji . A to oznacza wg stosunków liczbowych , że te akcje bonusowe ,które są w obrocie cały czas i będą dalej, tylko z tego powodu pójdą do góry o ponad 30% . I TERAZ zakładając, że akcje bonusowe były w pierwszym dniu obrotowym po 12,5 gr --14 gr , no to łatwo policzyć o co chodzi tylko z tego powodu . A Pan Patro ładnie gra
  • Re: Atlantis Autor: ~Dawid [188.146.151.*]
    A ja mam pytanie z ciekawości, kupiłem którego razu na XTB za 30 parę zl 10 akcji ( przed bonusami ) teraz mam 310 akcji i stratę ponad 1,5 k zł czy ktoś mi wytłumaczy jako swiezakowi o co tu chodzi ?
    Dawidku Kochany . W Twoim przypadku mogłeś stracić najwięcej z Twego zakupu 100 % czyli te całe 300 PLN .Czyli to za ile kupiłeś. Tłumaczenie praktyczne . To tak jakbyś zrobił zakupy w sklepie za 1800 PLN mając tylko 300 PLN w kieszeni
    .Czyli dokonałeś cudu .
    POPRAWKA....Dawidku to tak jakbyś kupił w sklepie towar mając 30 pln w kieszeni za 1530 pln .A więc to co piszesz , czyli ta Twoja strata jest niemożliwa. .....
  • Re: Atlantis Autor: ~Smok [83.6.161.*]
    Jak kurs pojdzie do góry to żadnej starty nie będzie
    Dawidku zobacz ? . Smok jest od nas w dużo lepszej sytuacji i lepiej myśli . A dlaczego ? Bo ma conajmniej 3 głowy na karku a może nawet i siedem .? . A bonus to ma taki ,że potrafi dobrze jeszcze do tego buchnąć ogniem .
  • Re: Atlantis Autor: ~Dawid [188.146.151.*]
    Nie wiedziałem że jakieś bonusy będą, tak sobie kupiłem za parę groszy co mi zostało gdzieś tam i po jakimś czasie dowiedziałem się że jakieś bonusowe akcje są, poproatu oni rozcienczyli ich wartość poprzez dodruk nowych tak ? Dobrze myślę
    Dawidku ..Załóżmy , że Smok ma wielkie pragnienie i chce wypić za pomyślny rok i wierną współpracę. Przed nim po lewej stronie stoi beczułka koziego mleka o pojemności 29 litrów .A po drugiej stronie stoi 29 litrowych butelek tego samego mleczka . I to jest ta sama ilość. Rozwodnienie byłoby wtedy jeśli byłaby emisja akcji . Smok jak sam widzisz nagradza to wszystko oklaskami . Ale czy ma rację to jeszcze zobaczymy ?
    Może już czas zawracać
    Zobaczcie co robią z Fonem a tutaj taka bieda
  • Re: Atlantis Autor: ~Smok [83.6.161.*]
    Cierpliwości i tu będzie
  • Re: Atlantis Autor: ~Wader [89.64.36.*]
    Hahaha.... Tak będzie... Wielkie G... Jak zwykle... Robienie ludzi w.... I tak od lat...
    Najgorsze jest to, że umorzy sobie ponad 3 mln akcji po 1,33 euro i wtedy w spółce zostanie 600 tys euro czyli 2,5 mln zł na 7 mln akcji po scsleniu czyli to 1 grosz dziś i 33 grosze po scsleniu. Masakra tak wszystkich wydygal
    Po scaleniu to dopiero będzie duży zjazd, bo tu nic nie zostanie.Resztke kasy właśnie kradnie ze spółki
    Na Rafako w grudniu był zjazd na 12,7 gr a w marcu było 58gr . Ile procent do góry? Tylko 455 % . A kto wziął i 50% to też nie narzeka . Ciekawe po ile będą znowu po 19 marca ?
    Dnia 14.01.2025r pisze .....darmowe akcje od spolki z GPW .......A więc przychodzi Smok do piekarni i zamawia jeden bochenek chleba za który placi gotóweczką 3,40. PLN . Stojący z boku pomocnik następnie kroi ten caly chleb krajalnicą na 29 kromek i daje dla Smoka te pokorojone plasterki .....Pytanie ....Czy Smok otrzymał te plasterki chleba za darmo czy też nie ?
  • Re: Atlantis Autor: ~Hillela [94.101.29.*]
    Za darmo dali to 6 gr
    Piekarz to piekarz. Ale pomocnik studiował w przeszłości filozofię i inne czary . A więc wpada na pomysł jakie abracadabra i zaklęcia jeszcze rzucić na smoka .? Hillela zgadnij ?
  • Re: Atlantis Autor: ~Ktoś [37.47.218.*]
    Patro będzie miał po umorzeniu 2 mln akcji z 7 mln więc będzie sklonny zapłacić za nie może 10 centów po scaleniu czyli maks 2 grosze jeżeli w ogóle będzie zainteresowany np progiem 50 % i jeszcze trzymaniem tej spółki. Po umorzeniu gdzie zabiera ponad 4 mln euro w spółce zostanie 600 tys euro gotówki. Każdy może sam sobie przeliczyć. Wszystko jest w uchwałach. Zostaliśmy w białych rękawiczkach wycyckani do zera. Obstawiam zjazd poniżej złotówki i to szybko zaraz po scaleniu
    Pomocnik strateg wie ,że Smok jest głodny i wie jak zagrać z nim na czas .A więc daje mu tylko jedną kromkę chleba i resztę trzyma wiele dni u siebie. Smok , który nie był nigdy nawet w pierwszej klasie nie mógł się połapać i pojąć ,dlaczego mu w brzuchu burczy ?
    Jest kapitał zakładowy czyli.kapital założycielski . I co Parto zrobił ? Tak jak napisał to jest wszystko sprawiedliwie . Patro jest założycielem spolki i umarza Swoje akcje za które wziął swoje pieniądze, które wpłacił przy zakładaniu spolki . A resztę wpłacił na kapital zapasowy .Czyli te pieniądze są w spółce. Jeśliby apatro wziął te pieniążki i nie umorzył tych akcji oraz nie wpłacił reszty na kapitał zapasowy to wtedy racja byłaby po Twojej stronie
    Ktoś , czy jest 29 szrajbek chleba czy 1caly bochenek chleba to tu się nic nie zmieniło. Ale teraz w następnym raporcie jak będzie zysk , to pójdzie on tylko do 70% obecnych akcji .Rozumiesz. ? A to oznacza , że będzie ten zysk o 30 % jeszcze większy na każdą akcję .Czyli zysk plus dodatkowo procent składany
    .Tak, że Smok położył Swoje akcyjki pod ogon i sobie spokojnie czeka . A .że kiszki marsza pograją to nic nie szkodzi .A 9 gr za akcję to nie fortuna ?
    Ktoś . U gory napisałeś , że Patro wykupił wszystkie akcje na spadkach
    Czyli z. 14,5 gr , ktore spadło na obecne 9gr . ..I tu masz. wielką rację. Patro mając wszystkie akcje znowu weźmie cały zysk sobie , bo ma tyle akcji co u góry napisałeś. No przepraszam zapomniałem o Smoku , który trwałe przytulił się do Patro jak księżniczka do żaby nie wiedząc, że to zaklęty Krolewicz .
  • Re: Atlantis Autor: ~Smok [83.6.148.*]
    Bo ja patrze na historie notowan i wychodzi na to ze musi to urosnąć
    Drogi Smoku, bardzo ładnie napisałeś. Powiedz , w którym miejscu na wykresie jest magiczne zaklęcie , które prowadzi do jaskini pełnej skarbów. ? Zaznaczam , że to jest bardzo krótki odcinek , który wskazuję drogę do ....Sezamie Otwórz się ............
  • Re: Atlantis Autor: ~Pi [93.159.34.*]
    Dawno pisałem że to dno.
    Zaraz będzie 1 grosz
    Tak było w 2007 i tak będzie teraz
    Ostrzegałem
[x]
ATLANTIS -0,92% 2,16 2025-09-29 16:47:06
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.