Wezwanie do usunięcia skutków uchwały Grupy Gdańskiej pojawia się na forum 4 marca 2025 chociaż został sporządzony 14 lutego 2025. Pojawia się w dniu mocnej korekty. Przypadek?
1 krok. Grupa Gdańska składa do Energi Wezwanie do usunięcia skutków uchwały. GG i Fąfara działają w porozumieniu i dobrze wiedzą, że Orlen nie może nic zrobić jeżeli Energa nie zainicjuje działań.
2 krok. Fąfara na konferencji celowo straszy akcjonariat. Wycofaliśmy wniosek o delisting. Wykonaliśmy wyrok. Nic więcej nie możemy zrobić.
3 krok. GG zbija kurs małymi pakietami, ponieważ nie chce ryzykować utraty akcji. GG zbija kurs pod pretekstem Fąfarowego "nic więcej nie możemy zrobić".
4 krok. Po próbie zebrania stop lossów GG upublicznia treść Wezwania Energi do usunięcia skutków uchwały. Teraz Energa da zielone światło Fąfarze do dalszych działań. Kurs zostanie odblokowany.
Pismo z datą 14.02 mogło zostać wysłane do spółki jak również wręczone w teczce z innymi pismami prezesowi Orlenu problem jedynie w tym że takie pismo nie ma zdefiniowanego terminu na odpowiedź
Ale myślę że brak odpowiedzi w terminie 30 dni pozwala na podjęcie kolejnych kroków
GG to moc i sprawczość, nawet patofinansista to zrozumiał,teraz już w/g jego bredni, to GG rozdaje karty, nie jakaś tam wyimaginowana grupa Obajtka,zapomniał jeszcze dodać,że to GG kazała Trumpowi wstrzymać pomoc wojskową dla Ukrainy,a wszystko po to by sięgnąć po "parę" akcji w posiadaniu finansisty-co on bierze?nie wiadomo,wiadomo natomiast,że to mocno "ryje beret"
Choc cena dla nas jest bardzo atrakcyja to widac ze determinacja sprzedającego jest jest jescze wiekasza Jesli wiekszosc akcji odbiera tylko jesden fundusz to jasne ze bedzie chciał brac coraz nizej Nic nie jest gorsze w zyciu niz brac działania a fafara widac tą drogą poszedł i sprowokowal taki rozwoj sytuacji
Cóż Darku trafiłem w samo sedno. Widzę, że na mnie jadem plujesz ale całkiem niepotrzebnie. GG rozdaje teraz karty, które zostały na stole. Jeden walet i resztę kart aż do dwójki.
Niestety innego wyjscia chyba nie ma jest nas 1000 wystarczy 100 przyjedzie Ciekawe czy wsrod nas jest taki co to zorganizuje i bedzie miał tyle chryzmy ze inni pojdą za nim
Tylko nie mieszajmydotego Pana Jana on niech walczy prawnie mój pomysł traktuje bardzo poważnie ją nie wiem jak to zarganizowac jestem prosty chłopcze wsi ale pojade jak będzie akcją
GG nawet w oddolne działania akcjonariuszy musi być "zamieszana" choćby ze względu na przekazanie kontaktu telefonicznego,poza tym rumakowanie na własną rękę czasami przynosi odwrotne skutki do zamierzonych,a My musimy być jak jedna drużyna swiadomych wartości akcji Energi akcjonariuszy
Jeśli essaliens skupuje akcje i ma do dyspozycji fachowców i portfel większy niż kapitalizacja Energi to mogą sterować kursem jak chcą jedyne pocieszenie że kiedyś to musi być wyżej po zainwestowaniu 50 miliardów wartość spółki nie może stać w miejscu
Kurs nie będzie wyżej ponieważ GG to się nie opłaci. Będzie wymiana akcji, a wtedy ilość się liczy nie cena giełdowa, dlatego kurs jest w głębokiej,..........
błysnąłeś ze swoją koncepcją,jak leszczyk w oleju,kurs jest nisko bo GG tak chce,pewnie z tego samego powodu,by kurs był nisko upublicznili wycenę Energi na 46 zł
Dzisiejsza sesja pokazuje ze chyba musza sie dogadac co do ceny-zapewne funduszowi brakuje wolnej kasy a starzy nie chcą zwalic jeszcze bardziej kursu / mają swoją godnosc/To bardzo dobrze bo daje nam mozliwosc skrobania kasy i korzystania z promocji wiedzac ze to nie poleci w odchłan
To stara metoda. GG upublicznili wycenę by nadziać kilku na haki a później zejść na 12.7 pln i odebrać akcje. Niestety nie udał się ponownie. Prawdopodobnie chodziło tylko o moje akcje, które kupiłem kilka dni temu. Pisałem jednak, że nie oddam ale uparciuchy z GG postanowiły spróbować :)))))
Prawdopodobnie chodziło tylko o moje akcje, które kupiłem kilka dni temu -tak mogło być,gdybyś nie kupił swojego "złotego pakieciatka" kurs już dawno byłby wysoko,czyli wszystko przez Ciebie i Twoją zachłanność finansista,miej tego świadomość,że wszyscy cierpimy przez Ciebie;-)
nie chce rosnąć bo spółka jest "niewidoczna" dla funduszy,a niepłynność jest następstwem próby haniebnego delistingu i wykreślenia spółki z indeksów,dlatego powiedzenie przez Fąfarę wykonalismy wyrok,nadaje się do KNF jako wprowadzanie w błąd akcjonariszy
Fąfara: Wycofaliśmy wniosek o delisting. Wykonaliśmy wyrok - TO JEST OSZUSTWO. Prezes Ireneusz Fąfara, nie naprawił dokonanego pokrzywdzenia drobnych akcjonariuszy. Po publicznym przekazaniu tak kompromitujących Go informacji, że to nie On odpowiada ( a jest prezesem Orlen S.A.) PREZES do dymisji!
nie ma co płakac bo kazy tutaj na forum z niejednej firmy kasze jadł a wiadomo jaką mamy gpw ,knf i dyrektorow tak prywatnych jak i panstwowych firm To wlasnie dlatego tak mało drobnicy jest w akcjonariacie i ta czesto woli trzymac kase na lokacie albo na zagranicznych gieldach Czekamy spokojnie a nasze dzialanie jak jest kasa i chec to dobierac Energe