• Dywidenda + prognozy Autor: ~Cejnu [194.150.251.*]
    Cześć :)

Jestem na Cognorze od ponad dwóch lat, z przebojami ale ręce trzymam pod tyłkiem :)

Zapytam o Wasze przewidywania odnośnie dywidendy, bo wydaje mi się, że rynek pod to trochę rusza obecnie.

W zeszłym roku nie było, dwa lata była baaaardzo ładna. Od tego czasu znacząco podwyższyłem ilość akcji i tak się zastanawiam czy w tym roku będzie mały bonus na święta :)

Jak uważacie? Czy mimo bardzo dużych inwestycji znajdą środki na dywidende?
  • Re: Dywidenda + prognozy Autor: charleskarol [178.37.119.*]
    Dnia 2025-03-03 o godz. 16:01 ~Cejnu napisał(a):
    > Cześć :)
    >
    > Jestem na Cognorze od ponad dwóch lat, z przebojami ale ręce trzymam pod tyłkiem :)
    >
    > Zapytam o Wasze przewidywania odnośnie dywidendy, bo wydaje mi się, że rynek pod to trochę rusza obecnie.
    >
    > W zeszłym roku nie było, dwa lata była baaaardzo ładna. Od tego czasu znacząco podwyższyłem ilość akcji i tak się zastanawiam czy w tym roku będzie mały bonus na święta :)
    >
    > Jak uważacie? Czy mimo bardzo dużych inwestycji znajdą środki na dywidende?

Cześć,
    w 2024 było słabo z wynikami, więc raczej będzie ciężko w tym roku, dopiero teraz wszystko rusza, moim zdaniem jak już to w 2026 będzie, ale to tylko takie moje obstawianie, też już trochę siedzę na cognorze.
    pozdr
  • Re: Dywidenda + prognozy Autor: ~Emeryt [31.0.21.*]
    Za dużo wydatków miał COG w zeszłym roku ...a i z popytem na ich produkty był kłopot co przełożyło się na wyniki finansowe w 3-ech pierwszych q. Z tego powodu myślę że dywidendy nie będzie w br. Ale drobni zrekompensują to sobie...rozpoczęta zwyżka kursu!!!?
  • Re: Dywidenda + prognozy Autor: ~mmf [89.78.117.*]
    Nie będzie dywidendy. Jak ktoś czytał treść proponowanych uchwał to zobaczy zbyt dużo o Beneficjentach, uznianiowych premiach beneficjentów, etc. Wiec premie dla Zarządu będą sowite.
  • Re: Dywidenda + prognozy Autor: ~MC [88.157.168.*]
    Cognor Holding nie widzi szansy na wypłatę dywidendy za 2024 rok, poinformował członek zarządu ds. finansowych Krzysztof Zoła.

"Nie widzę szansy na dywidendę, biorąc pod uwagę słaby wynik EBITDA za cały rok" – powiedział Zoła podczas konferencji prasowej.
    ...tak to wygląda
  • Re: Dywidenda + prognozy Autor: ~Pedr0 [87.204.106.*]
    Oczywiste. Pierwsza dywidenda dopiero za 2026 rok, zaczniemy od 1,23zł
[x]
COGNOR 0,68% 7,40 2025-10-06 09:01:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.