Jak nam wiadomo mamy cztery fazy rozwoju akcji:
1.podstawa
2.wzrost
3.szczyt
4.spadek
Ważnym elementem jest rozpoznanie na jakim etapie jest kurs spółki.
Po okresie bardzo silnych spadków w dominacji sprzedających rynek osiąga powoli równowagę.Popyt i podaż równoważą się.Podczas formowania się bazy obroty są z reguły bardzo małe,stanowią ułamek obrotów z okresu,gdy ceny akcji były w okresie największej hossy.W pózniejszym okresie tej fazy często obroty zaczynają powoli rosnąć,mimo niewielkich zmian cen.Taki proces można teraz zaobserwować na akcjach BTG.Podczas tej fazy kursy akcji będą zwykle kilkakrotnie przekraczały MA45 w obu kierunkach podczas ruchów pomiędzy linią oporu i linią wsparcia (proszę spojrzeć AT BTG).Podstawowym błędem popełnianym podczas tej fazy(podstawy) jest kupowanie za wcześnie gdyż faza ta może trwać dość długo.Ci którzy kupili akcję na początku tej fazy w miarę jej trwania stali się coraz bardziej niecierpliwi i często sprzedają posiadane akcje tuż przed początkiem fazy drugiej(wzrost)charakteryzującej się gwałtownym wzrostem.Cechą ważną fazy podstawy jest to iż inwestorą nie grożą już w zasadzie żadne poważne straty kapitałowe,gdyż gwałtowne spadki fazy czwartej mają już za sobą.
A więc widzimy że BTG jest w fazie pierwszej,jeśli macie jakieś uwagi to proszę pisać .
powinienes powiedziec jeszcze ze powinni kupowac po 9 gr albo sie ustawic po 8 gr ale to kolejka dla tych co juz te walorki maja i chca ewentualnie jak zdaza zwiekszyc swoj stan posiadania......i im sie juz nie spieszy z tym kupowaniemmm....
Tez jestem tego zdania ze cos ciekawego sie zacznie w najblizszym czasie dziac......
i jeszcze jedno. nie ma co patrzec na duze zlecenia ustawione po 10 , 11, 12 gr, one znikna jak dojda notawania po ten kurs.. to tylko straszaki... a ilosc ich jest łatwa do obliczenia i stwierdzenie czyje to akcje ....P;-)
Ostatnie wydarzenia dają jasny obraz sytuacji i wiemy że Wesołek nie oda akcji
Zapewne wkrótce dowiemy się kto skupuje akcje od niecierpliwych
A więc nie przeszkadzam i milczę wczoraj dostałem sygnał
Wy tyutaj sobie różne bajki opowiadacie a ja udałem się do Sądu Gospodarczego we Wrocławiu. A tam Pani w sekretariacie na moje pytanie o BTG to o mało nie pękła ze śmiechu. Fakty - bluetax został pozwany o zapłatę w tylu sprawach, że trzeba podać nr sprawy aby dowiedzieć się czegoś konkretnego. Dowiedziałem się jenak, że są już pierwsze sprawy u komornika. Czy to znaczy, żę BTG stacza się jednak w DÓŁ ?