Chyba przed dywidendą będą wyniki za 1q. Jeśli okażą się takie jak analitycy spekulują czyli że idziemy po 3 zł dywidendy za 2025 to nie wiem czy ulica zostanie na pokładzie bo po dywidendzie i tak kurs się zredukuje o te 5 zł a pytanie jest czy będzie rósł w 2025 jeśli efekty marketingu zobaczymy dopiero 2026/7 jeśli w ogóle takie się pojawią , czyli od ich efektów będzie zależało czy kurs urośnie . Zyski będą bazowo gorsze przez 80% + większy marketing niż w 2024 i to jest loteria ile z CFD zarobią.
Analitycy spekulują ....jakieś oficjalne źródło gdzie ci analitycy tak spekulują. Bo pisanie że ktoś coś mówi ....kompletnie mnie nie interesuje . Spekuluja jawni tylko ci którzy mają często rację. Reszta to spekulanci na bankierze
Jeśli pokoju nie będzie jednak i Rosja wyślę rakiety na Warszawę i któraś zniszczy całą siedzibę XTB to myślisz że co z kursem się stanie ? Albo zaogni się sprawa i zostanie użyta pierwsza atomówka ? Prawda jest ze nikt nie wie jakie dokładnie wyniki bedzie miało XTB ale dużo z zysków na marketing zostanie przeznaczone i można w ciemno sądzić że dywidenda będzie znacznie mniejsza za 25
20% dyskonta ABB to akurat sporo ale nie wykluczone jak piszesz. Samo ABB w takim razie by spowodowało zanurkowanie kursu w okolice 52-4 zł tak jak prognozował Squaber.
Rakieta walnie w siedzibę XTb.....nie mam wiecej pytań. Piszcie sobie dalej nawet nie potraficie nic sensownego napisać tylko o rakietach i atmowkach ...tutaj faktycznie piszą sami dziwni ludzie ..i tak jestem delikatny
Wiadomo że na takie wydarzenie są bardzo nikłe szanse jednak to będzie częściowo dyskontowane wraz z w20 jeśli pokoju nie będzie. Jeśli wig20 skorektuje się o 10/ 15% właśnie z powodu niepewnego pokoju bądż umów niesprzyjających Ukrainie i Polsce to XTB też oberwie przy tym sentymencie nieźle. No i broń Boże żeby ABB się pojawiło z dyskontem 20%+ i po nim kiepskie wyniki za 1q. Kupujący po 22,70 wyjdą wtedy na zero i słynna luka zostanie domknięta.
Na MRC też nikt nie wierzył w domykanie luki w okolicy 42 jak łapali po 200 jako okazję, a wyszło jak zawsze. Ja jednak życzę wszystkim 100 do końca września i 200 do końca roku.
Problemem jest skład akcjonariatu który przestaję już być korzystny dla wartości XTB. Obecnym właścicielom wysoki udział ulicy jest na rękę. Mocne wejście instytucjonalnych byłoby dla przyszłości XTB mocnym kickiem. 66 się wybroniło ale moim zdaniem ta konsolidacja w kanale 66 do 67 spowoduje wybicie w dół. Dywidenda oczekiwania są nadmierne i wobec tego każda propozycją będzie rozczarowująca oczywiście ogłoszenie skupu to byłaby niespodzianka na plus. A dla piszących o ABB przy tak złej strukturze kosztów dyskonto nie byłoby niższe od 20%. Jeśli ABB to po a nie przed dywidenda.
Dnia 2025-03-02 o godz. 09:59 ~mabmab napisał(a): > Problemem jest skład akcjonariatu który przestaję już być korzystny dla wartości XTB. Obecnym właścicielom wysoki udział ulicy jest na rękę. Mocne wejście instytucjonalnych byłoby dla przyszłości XTB mocnym kickiem. 66 się wybroniło ale moim zdaniem ta konsolidacja w kanale 66 do 67 spowoduje wybicie w dół. Dywidenda oczekiwania są nadmierne i wobec tego każda propozycją będzie rozczarowująca oczywiście ogłoszenie skupu to byłaby niespodzianka na plus. A dla piszących o ABB przy tak złej strukturze kosztów dyskonto nie byłoby niższe od 20%. Jeśli ABB to po a nie przed dywidenda.
" wybicie w dół "
O cie uuu jjjjj .
Zawsze myślałem , że jak " wybicie " to tylko górę .
Chyba na niedzielę , wytycznych nie dostałeś i trzeba coś na szybko klecić i improwizować .
No , ale widać forum ma swoje wartości .
mara czy tam kastra , weż się zaloguj , bo pod wczorajszymi niccckami miałeś lepsze te analizy .
Dziecko, efekty marketingu mamy rok do roku w postaci rekordowych zysków. Rok temu już były mocno wyższe nakłady i dlatego w tym roku będą tego efekty, za rok będą jeszcze wyższe itd.