Myślę, że netto dla BCX z każdych 100k dawek będzie zostawać ok 30mln pln.
Z 2 leków, nie końskiego. Z końskiego 3x tyle, zakładając, że nie będą sprzedawac sami. Jeśli sami, to myślę, że z 100 tys dawek zarobią 200mln+.
Także matematyka jest dość prosta (zakładając, że będzie sukces dopuszczenia 3 leków, będzie popyt na produkt) docelowo spolka powinna zarabiac okolo 400-800mln rocznie i płacić dywidendy z tego zysku
No ale to muszą rozbudować chyba linie produkcyjną żeby tyle zarabiać 130 tys dawek tyle nie da zysku . Jak rozumiem modułowa budowa wytwórni umożliwia szybką rozbudowę, tak coś mówił zarząd na jakim filmiki.
Oczywiście mówimy o sytuacji, w której produkty zostaną dopuszczone do obrotu i zostaną podniesione moce produkcyjne (do powiedzmy 1mln+ dawek). Natomiast najważniejsze, czyli dopuszczenie leków do obrotu rozstrzygnie się już niebawem, do tego umowa partneringowa i będziemy w stanie sobie liczyć zyski dokładniej. Niemniej ja obstawiam, że za kilka lat BCX będzie w stanie zarabiać netto rocznie wartość swojej obecnej kapitalizacji. Nie wiem, czy w roku 2028 czy 2031, ale zakładam mnożnik P/E dla tego typu spółki w okolicach minimum 20, co daje potencjał do wzrostu kursu o ok. 2000% w kilka lat przy spełnieniu powyższych warunków. Oczywiście to moje własne zdanie, proszę się nie sugerować
Ścieżka do wzrostu jest prosta , to co dziala na psa dziala też na kota , to co dziala na psa w Europie dziala też na psa w USA i co ciekawe na psa w Azji :) Mogą rozwijać ie przez dekadę non stop . Kolejne leki , kolejne rynki , kolejne moduły produkcyjne . Ja myślę że pójdą w licencje na produkcję dla podwykonawców i wtedy skokowo pójdzie produkcja do góry oczywiście przy mniejszej marży .
Istotna rzecz to cena jednej dawki, ewentualna marża na produkcie i jaki podział zysku z ewentualnym partnerem...na ten moment trudno jest określić, dużo będzie zależało kto będzie tym partnerem może partnerami ,ich możliwości sprzedażowe,jak się ma produkt BCX do ich portfolio na ten moment najlepiej skupiać się na kolejnych kamieniach milowych. Potencjał globalny sprzedaży wydaje się być przełomowy w skali polskiego biznesu i polskiej biotechnologii.
Ktoś tu pisal że na 100 000 dal będzie 200 mln ZYSKU (nie przychodu)
Czyli zakłada ZYSKU na jednej dawce 2 tysiące złotych.
Czy aby na pewno to realne?
Raczej nie , na koniec dawka będzie ok 1000 e ale na psy to ok 250 e więc niemożliwe, moce mają teraz na 30 tys i dojdzie 100 tys jak skoczą wytwórnie. Prawdopodobnie przy sukcesie pilotazowej sprzedaży podwoją zdolności produkcyjne albo udziela licencji podwykonawcom . Mówili że dodotawianie kolejnych modułów produkcyjnych jest proste .