Chciałem zaproponować Wam kupno spółki AB PL. Na początku chciałem pokazać jak spółka zachowuje się w kryzysie – po pierwsze niską wycenę wykorzystuje na skup akcji, przeznaczyli na to do końca roku 10 mln a wydali dopiero niespełna jeden milion... po drugie w IV kw poprzedniego roku zarobili tylko o 10 % mniej niż rok wcześniej! w I kw tego roku zarobili o 102,5 % więcej a prognozy Bre mówią że w II kw tego roku zarobią znowu o ponad 100% więcej niż w analogicznym czasie zeszłego roku. W takim razie jakie wyniki będzie podawać firma jak się kryzys skończy i przyjdzie dobra koniunktura.... Na koniec wskaźniki c/wk to 0,79 a c/z to 6,8. Akcjonariat firmy to niezmiennie od lat trzy największe fundusze inwestycyjne w Polsce. Dajcie sobie spokój z lichymi firmami, spekulacyjnymi i mało wiarygodnymi. Kupcie akcje spółki która daje stabilny zysk stabilny wzrost wartości. Przy takiej dynamice rozwoju i przy tych zarobkach jak tylko sytuacja się uspokoi spółka będzie kosztować dużo wiecej niż przy ostatniej hossie gdyż od tamtego czasu bardzo się rozwinęła i nadal rozwija co widać w poprawie wyników o przeszło 100 %. Wg mnie już wkrótce jej rynkowa wycena będzie zawierać się w przedziale 30-40 zł.
obserwuje kurs od baardzo dlugiego czasu.Kurs pnie sie do gory nadzwyczaj stabilnie - wymarzony papier. Faktem jednak jest ze polowa czarnej spadkowej rocznej swiecy bessy wraz ze srednia 30 sesyjna miesieczna wypadaja akurat przy 15 zl, co powoduje ze obecnie ta piekna wzrostowa korekta moze miec sie ku koncowi. Wszystko moze zmienic trwale polepszenie koniunktury na swiecie za co trzymam kciuki. W przypadku pogorszenia koniunktury cena 15 zl jest atrakcyjna do realizacji zyskow i za tym wariantem bym sie bardziej opowiadal. Dlatego haslo kupujcie AB nalezaloby przelozyc na 0,5 roku w przyszlosc, wtedy wszystko bedzie gralo.
Warszawa, 12.08.2009 (ISB) - Analitycy Domu Inwestycyjnego BRE Banku podtrzymali swoją rekomendację "kupuj" dla dystrybutora IT spółki AB i wyznaczyli cenę docelową dla jednej akcji na poziomie 15,13 zł, wynika z raportu datowanego na 6 sierpnia i odtajnionego w środę.
A obesrwowałeś wczoraj i dzisiaj kurs, po 13 zł spólka jest ewidentnie zbierana z ukrytego! po to aby sprzedać po 15 zł ktoś kupił przeszło 15 tys po 13 zł?????
Rzeczywiscie , potwierdzam akcjonariat na tym papierze jest zdyscyplinowany i mocny. To co sobie zalozyli na poczatku fali wzrostowej realizuja ze szwajcarska precyzja, jestem przekonany ze wypelnia wszystkie zalozenia jakie zaplanowali. Nic nie dzieje sie samo a kurs akcji cudownie lekko potrafi rosnac tylko zaraz po osiagnieciu dolka, przy szczytach pilot musi wykonywac ciezka prace aby plan byl wykonany. Brak nerwowych korekt i tak sliczny wzrost kursu to wizytowka najlepszych pilotow. Kazdy pilot wie, co to takiego "przeciagniecie" i dlatego mysle, ze piloci tego papiera maja juz zalozone i dopiete mocno spadochrony, a pod pachami lniane mocne wory z duza forsa, trzeba je teraz bezpiecznie sprowadzic na plyte lotniska. Samolot ma juz wylaczone silniki lecz jeszcze szybuje.