Byłem na premierze. Jakość video/audio top. Scenariusz jest dwojaki, spoko porównując do YouTube, słaby porównując do standardów kina.
Trafiło mi się oglądanie z „wycieczką szkolną” więc podsłuchałem opinie. W trakcie filmu były momenty śmiechu, ale też cringu. Reakcje po seansie „super”.
Na scenie po napisach euforia. Ale nie będę spoilował.
Zdjąłem Stop Lossa, bez względu na to co się wydarzy na kursie postanowiłem zapakować się bardziej.
Póki co opinie na Filmwebie nie zachwycają https://www.filmweb.pl/film/100+dni+do+matury-2025-10059301 także zobaczymy jak to będzie wyglądać po tygodniu. Ciężko oszacować ile mogą zarobić na tym filmie ale fakt jest jeden że wyniki w tym roku powinny być lepsze niż w zeszłym. Wyniki zwiększają co roku od wejścia na giełdę więc póki co jest stabilnie. Największa nadzieja jednak w tym żeby przeszli w tym roku na GPW bo na NewConnect będzie ciężko ze wzrostami kursu przy takich obrotach.
Myślisz, że na filmweb siedzą głowni zainteresowani, czyli dzieciaki i wystawiają opinie?
Tam, po pierwsze trzeba się logować, a według mnie filmweb się skończył, jak zaczęło się pojawiac tam kupę reklam, a artykuly tam się pojawiające, to kopie tych z plotkarskich.
Zauważ też, że tam nawet często są oceny i wpisy na forum o filmach, które np są dopiero w fazie produkcyjnej, czyli nawet nikt ich jeszcze nie widział.
Żenada, według mnie, podpierać się tym portalem w doborze repertuaru.
Dorcia masz rację. weszłam na ten FilmWeb, a tam już mnóstwo wpisów na temat "100 dni do matury" nawet sprzed kilku miesięcy. Oczywiście wszędzie krytyka, a to żółty autobus, rugby i inne przeszkody sztucznie stworzone, by zniechęcić do obejrzenia filmu jeszcze przed premierą.....