• Nie żartuję .. Nie zainwestuję w Spółkę złamanego szeląga, do czasu gdy: Autor: ~Merit [83.28.135.*]
    Wiesław nie zrealizuje tego co miszczu ekonomii i filozofii popiera;
    https://www.bankier.pl/forum/temat_wieslaw-do-odkupienia-ma-100k-papieru-czy-odkupi,70066391.html 
    "1/ Publicznie przeprosisz i zapowiesz (oświadczysz) , że zaproponujesz skup akcji własnych, dla wszystkich, którzy chcą wyjść z inwestycji po 200 zł. oraz to, że w tym skupie nie weźmiesz udziału Ty i Twoje słupy ze spółek zależnych Mercatora.
    > i
    > 2/ publicznie oświadczysz, że będziesz realizował strategię dzielenia się z akcjonariuszami dywidendą 50% zysku netto, a skup akcji własnych będzie za Twoje prywatne pieniądze uzyskane z dywidend, a nie kosztem Spółki i na koszt akcjonariuszy mniejszościowych Spółki."
    "Popieram takie rozwiązanie , ale z tym do Wiesława nie do mnie , ja jestem drobnym akcjonariuszem drobnym i nie mieszkam pod wieliczką a filozofa znam ze zdjęć .tyle "
    Do czasu, gdy jego sukcesorka nie zostanie wyrzucona z Rady Emitentów Giełdowych, która realizuje Kodeks Dobrych Praktyk robienia z inwestorów ciemniaków i ćwierćinteligentów.
    Do czasu, gdy KNF, analitycy i doradcy oraz politycy nie wprowadzą rozwiązań ustawowych (np. usunięcie z KSH zapisów art. 358 i następne umożliwiające nieformalny delisting kosztem spółki i kosztem akcjonariuszy mniejszościowych) eliminujących z rynku publicznego Spółki przejmowane przez filozofów ekonomicznych i arystokratów a la Maddoff polskiej giełdy.
  • Nie żartuję .. Nie zainwestuję w Spółkę złamanego szeląga, do czasu gdy: Autor: ~Niesprzedam [82.139.58.*]
    Postulaty dobre, słuszne, 100/100, lepszych nie będzie.
    Ale to nierealne.
    Jestem tu już 5 rok, przez ten cały czas robi nas w bambuko i co nagle teraz się zmieni?
    Tacy ludzie się nie zmieniają.

Chciwość i przerośniete ego przeszkadza.
    A go grobu tego wszystkiego nie zabierze. Tu wszystko trzeba zostawić, tam idzie się bez niczego. Sic!
  • Nie żartuję .. Nie zainwestuję w Spółkę złamanego szeląga, do czasu gdy: Autor: ~Niesprzedam [82.139.58.*]
    5 rok, tyle czasu z życia już starciłem. Ile jeszcze, tego nie wiem.
    Ale wuj, niech się nachapie jak mu mało (m.in. skup po 500 i ABB).
    On tych pieniędzy do końca życia nie wyda.

Jeszcze raz Twoje postulaty są słuszne, ale nierealne.
    Musiałaby w nim nastąpić glęboka metamorfoza, coś niemożliwego.
    Ja też już nie kupię ani sztuki, szkoda mrozić kapitał.

Jak ktoś chce uśredniać, to jego sprawa.
    Teraz będą się bawić w przedziale 46 i podbitka do 52. Na 66 nie dadzą rady zrobić.
  • Nie żartuję .. Nie zainwestuję w Spółkę złamanego szeląga, do czasu gdy: Autor: ~miszcz [91.123.188.*]
    Popieram , ale to nic nie zmienia , postulować to sobie można , mnie taki jeden na bananie przekręcił lepiej niż wiesio , żyję dalej , więc nie pisz , że ja miszczu wiesio cos tam coś tam , tą bandę oszu.stów należy na początek wybatożyć . tyle
  • Nie żartuję .. Nie zainwestuję w Spółkę złamanego szeląga, do czasu gdy: Autor: ~Merit [83.28.135.*]
    Dnia 2025-02-28 o godz. 12:12 ~Niesprzedam napisał(a):
    > Postulaty dobre, słuszne, 100/100, lepszych nie będzie.
    > Ale to nierealne.
    > Jestem tu już 5 rok, przez ten cały czas robi nas w bambuko i co nagle teraz się zmieni?
    > Tacy ludzie się nie zmieniają.
    >
    > Chciwość i przerośniete ego przeszkadza.
    > A go grobu tego wszystkiego nie zabierze. Tu wszystko trzeba zostawić, tam idzie się bez niczego. Sic!

Do czasu gdy nie zrozumiesz, że to zero moralne i etyczne mnie nie interesuje, że mnie interesuje funkcjonowanie KNF, GPW i związek przyczynowy pomiędzy przepisami uchwalanymi przez polityków określającymi sposób funkcjonowania giełdy to nigdy nie będziesz świadomym i odpowiedzialnym inwestorem.
    Możesz sobie pisać "niesprzedam" zamiast nie sprzedam, zamiast walczyć o przywrócenie GPW i giełdy jej właściwych funkcji, tak długo nie zrozumiesz, że jesteś robiony w konia i traktowany jak ćwierćinteligent.
    Mam dość, gdy młodzi inwestorzy chcą zrobić b ...... w Polsce, bo Świat i polski Maddoff zrobił z nich dziwki.
    " Świat zrobił ze mnie dziwkę, teraz ja zrobię z niego burdel!" 
    Re: Mija dokładnie 2 lata, gdy michal14354 napisał: - 18 - Forum - Bankier.pl 
  • Nie żartuję .. Nie zainwestuję w Spółkę złamanego szeląga, do czasu gdy: Autor: ~miszcz [91.123.188.*]
    Merit popieram i co z tym zrobisz poza kopiowaniem od 2 lat tego samego cytatu , Monika Żyznowska jest prezeską w kilku firmach w kilku dostaje sowitą kasę i drenuje spółkę matkę z tym też coś zrobisz to założą jeszcze 10 kolejnych , spółka spekuluje na parach walutowych to nie jej podstawowa działalność , nie zna się na tym , jak wtopa to kurs MRC niżej dla wiesia ok , jak zarobią to wiesio też zarobiony bo kasy w MRC przybywa , a co z tego ma drobny (zero) , mogę wymieniać wiele tematów jest tylko po co itp. , KNF jest "fasadową" instytucją , będziesz na WZA ? jakieś pytania do złożenia na piśmie ?.tyle
    "Do czasu gdy nie zrozumiesz, że to zero moralne i etyczne mnie nie interesuje, że mnie interesuje funkcjonowanie KNF, GPW i związek przyczynowy pomiędzy przepisami uchwalanymi przez polityków określającymi sposób funkcjonowania giełdy to nigdy nie będziesz świadomym i odpowiedzialnym inwestorem.
    Możesz sobie pisać "niesprzedam" zamiast nie sprzedam, zamiast walczyć o przywrócenie GPW i giełdy jej właściwych funkcji, tak długo nie zrozumiesz, że jesteś robiony w konia i traktowany jak ćwierćinteligent.
    Mam dość, gdy młodzi inwestorzy chcą zrobić b ...... w Polsce, bo Świat i polski Maddoff zrobił z nich dziwki.
    " Świat zrobił ze mnie dziwkę, teraz ja zrobię z niego burdel!" 
    Re: Mija dokładnie 2 lata, gdy michal14354 napisał: - 18 - Forum - Bankier.pl "

To zero moralne i etyczne Ciebei nie interesuje, ale jest jest częścią rynku, to on jest większościowym i to on robi co chce ze spółką.
    Czy Ty myślisz, że w Ukropolinieda się coś zmienić, jesli tak myślisz to jesteś w wielkim błędzie, ja o tym wiem. JA juz jestem świadomym uczetnikiem rynku i jak tylko będę mógł to uciekam z tego rynku, tak jak kiedys powiedział o nim PANEK.
    Najgorzej, o GPW były/sa oparte emerytury.
    Jak ucieknę z tego rynku to już raczej nie powrocę.
    Niespprzedam to nick, to nie jest czasownik pisany rozłoącznie (nie sprzedam), w miare znam ortografię.
    Na tym rynku drobny zawsze będzie robiony w bamkunko, taki to rynek.
    KNF to zdecydowanie indtyucja fasadowa, nie zdolna do wykonywania swoich obowiązków.
    Ja wiem, że pisanie na forum nic nie zmieni, ale może uchroni kogoś przed stratą kapitału.
    W swoim otoczeniu edukuję zajomych, co chcą wejsć a giełdę i ostzregami ich przed spółkami oszukańczymi.
    Zawsze to coś w ramach edukacji.
    Ja swoją lekcję pobrałem i drogo za nią zapłaciłem. Ale ja to ja.

[x]
MERCATOR 0,24% 41,75 2026-01-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.