• jak tam leszcze samopoczucie ? Autor: ~pg [79.190.247.*]
    ilu z was tu wisi na haku od 140 , 100 a i nawet od 60 he a pisałem kilka lat temu że 200 i pincet nie będzie bo model biznesowy tego papiera doszedł do sufitu co pokazywał swego czasy wykres

szczególne pozdrowienia dla niego i jego jego pobratyńców z tego samego kabla
  • Re: jak tam leszcze samopoczucie ? Autor: ~pg [79.190.247.*]

ten ony to oczywiście tabuse który naznaczony głupotą zmienił nika
  • Re: jak tam leszcze samopoczucie ? Autor: ~takmyślę [89.64.88.*]
    pg - po co tu czas tracisz zamiast łapac dzis okazję? aaaa zapomniałem jestes tu zdrowo umoczony i brak kasy :-)) ?
    Dnia 2025-02-28 o godz. 09:47 ~takmyślę napisał(a):
    > pg - po co tu czas tracisz zamiast łapac dzis okazję? aaaa zapomniałem jestes tu zdrowo umoczony i brak kasy :-)) ?

tabuze, czy jego kompanie zamieniłeś nika na tak myśle ? przecież ty nie myślisz , misiaczku ja umoczony ? chyba śmiesz żartować z bdx za ok 470 i kupą gotówki na zakupy bynajmniej nie tego paprocha w niegasnącym trendzie spadkowym zwanego text , dla mnie sam zmiana nazwy była znaczącym symptomem że sie papier sypie . Po po zmieniać brend jak biznes idzie dobrze , a przy okazji troche kasy ze spólki na to można przytulić .
    modus operandi niezmienne , widzę że dalej sobie łapki stawiasz i zielone i czerwone i myslisz że ma to jakiekolwiek znaczenie i dla treści i dla kursu
  • Re: jak tam leszcze samopoczucie ? Autor: ~Zbyszko_z_Rynska [83.11.206.*]
    Tego, czy biznes za jakiś czas nie odbije nigdy nie wiesz, ale tu się zgadzam, ryzyko, że dobrze to już było jest spore. Dziwię się, że są osoby które bronią tej spółki jak niepodległości, przecież jest tyle ciekawych i przyszłościowych okazji do inwestycji. Rozumiem stratę, ale oszukiwanie się, że będzie tylko lepiej jest jeszcze gorsze od tej straty.
    syndrom sztokholsk !!! tu działa , spółka cie skupie i bajki prawi od 2 lat a ludki wierzą , że w końcu się coś zmieni , ale ostatnio sami mówili że będzie gorzej . 100 % racji po co tu sie kisic i modly prawić jak wciąz można znależc i kupić cos innego co jest na korekcie ale w trendze wzrostowym nie spadkowym i to raczej jak kamień w wodę głeboko i bez szansy na wypłynięcie
    teraz to łapac zyski i czekac bo na 3 wiedzmy nie zdziwię się jak zobaczymy 2300-2400 na wig -20 takze okazje to dopiero bedą no chyba ze wojna w ukrainie się zakonczy ale to bedzie wyskok w góre na 2 dni
  • Re: jak tam leszcze samopoczucie ? Autor: ~xdd [94.172.63.*]
    super wyniki finansowe !!! przed Spółką tylko wzrosty
  • Re: jak tam leszcze samopoczucie ? Autor: ~pg [83.11.46.*]
    ponawiam pytanie od ostatniego mojego wpisu gdzie jest już ok 9 % taniej , wyciągajcie wnioski z parażek , jak coś nie idzie to nie idzie może pora kupić coś co nie jest w trendzie spadkowymi to długotrwałym a ma zarazem potencjał he . He jakl można lattami czekać na cud .

ciekawy toś ty sprzed lat czy farbowany tabuze , daj se spokój z g tym papierem
  • Re: jak tam leszcze samopoczucie ? Autor: ~Cystof_Ka [78.30.75.*]
    Jest spoko, dokupiłem po 51,3, średnia 62, za rok będzie 90 to pomyślę może żeby spuścić część, resztę sobie zostawię bo spółka ma potencjał.
    jest na to specjalna nazwa w psychiatrii i zwie sie myślenie życzeniowe a w istocie katatymia. A co zrobisz jak wróci 30 - 20 nie ma to jak uśredniać cały czas na spadkach
  • Re: jak tam leszcze samopoczucie ? Autor: ~zen_on [87.99.114.*]
    Kupując na spadkach i szukając dołka większe ryzyko, ale również szansa większej wygranej. Trzeba wziąć pod uwagę wyciąganie lub uśrednianie i oczywiście robić to jeżeli wierzy się w spółkę i poprawę w przyszłości. Kupując po zmianie trendu/pozytywnych wynikach mniejsze ryzyko, ale też mniejsza szansa za zarobek. Oczywiście każdy robi jak chce.

Nie ma co mylić myślenia życzeniowego z obstawianiem scenariuszy w przyszłości. Patrząc na fundamenty, dywidendę i możliwości spółki w kolejnych latach to cena wydaje się już ok. Trochę strachu powoduje szansa pogorszenia wyników przez powstanie innych alternatywnych i konkurencyjnych rozwiązań.

Niestety rynek nie jest efektywny i często gna poniżej/powyżej rozsądku. Granica takiego gnania w dół zazwyczaj kończy się w momencie gdy fundamenty stają się zbyt silne w stosunku do kursu. Tutaj bym obstawiał 38 zł w złym przypadku, ale też nie wiadomo czy tam dojdzie. Masz wtedy szansę na 13-16% dywidendy jeżeli nic się nie skiepści.

https://charts.stockwatch.pl/chart/aK8aexlkWPkD2DWnwww
    https://charts.stockwatch.pl/chart/aK8aexlkWPkD2DWnwww
    ja obstawiam okolice 46 zł
  • Re: jak tam leszcze samopoczucie ? Autor: ~Xdd [46.205.195.*]
    Jak short the end to wtedy up !!!!! Cierpliwi będą nagrodzeni
  • Re: jak tam leszcze samopoczucie ? Autor: ~Cystof_Ka [31.0.56.*]
    Kupuję za już zarobione pieniądze, nawet jak spadnie to w ostateczności mam swoje akcje i z chęcią jeszcze dokupię.
  • Re: jak tam leszcze samopoczucie ? Autor: ~Bafet [31.182.242.*]
    Tylko za swoje, kto się lewaruje, gra w hazard na CFD, kontraktach etc często kończy bez majtek.
  • Re: jak tam leszcze samopoczucie ? Autor: ~Bafet [31.182.242.*]
    A wiesz co to jest zarządzanie wielkością pozycji? Mam zlecenia ustawione w dwie strony na różnych poziomach na wyselekcjonowanych spółkach. Ostatnio dobrałem TXT po 50, następny poziom dobrania jest ustawiony bliżej 40. Z drugiej strony mam ustawione zlecenie sprzedaży części waloru po 60. Pełna automatyzacja pod przyjęte założenia, tak by później nie wahać się i nie działać emocjonalnie. Za 24' wyjdzie co najmniej 10% brutto dywidendy. No i oczywiście w jednej spółce nie więcej niż 5-10% kapitału którym się gra na giełdzie. Co do samej spółki, dużo bym dał, żeby móc to dobrać po 20 pln ... Problem większości kółeczkowiczów jest taki, że nie mają wystarczającego kapitału i cierpliwości/możliwości do spokojnego wyczekania okazji.
    moje samopoczucie - dobre własnie kupione kilka setek papieru i niech rosnie a jak spadnie dokupie jeszcze
  • Re: jak tam leszcze samopoczucie ? Autor: ~olo [109.241.83.*]
    Powiem Wam, że obserwuję takie spadzie jak TXT. Ten konkretny od lipca 2024, chyba jak tylko usłyszałem o Marshallu i mnie zaciekawiło, dlaczego tu hieny przywiało. Różnie ze spadziami mi wychodzi, to nie takie hop-siup, że spadło, to zaraz urośnie. Hook go wie, kiedy zacznie się sentyment tu poprawiać. Patrzę na solidne wyniki i zyski co kwartał/rok, dywidenda rok w rok spora i nie kumam, dlaczego to tak leci. Aż dziw, że jeszcze nic nie kupiłem. Ale czekam i nie tykam, nie raz łapki sparzyłem. Może to już, a może dopiero przy 25 będzie ruch w górę. Przeglądam sobie "rekomendacje' na TXT i widzę takie kwiatki, jak BOŚ z reko TRZYMAJ z początku listopada... 2023. Kurs wówczas: 115-120 zł.
    dlatego troche dokupiłem bedzie spadało to sie samo sprzeda a jak bedzie rosło to tylko stopa podniose, a jak bedzie się kisiło to za jakis czas pomyslę co dalej. Cena w/g mnie jest juz dosc dobra by miec troche, ale nie tak dobra by brac na ostro.
    zaklinanie rzeczywistości przez dawców kapitału trwa w najlepsze. Pozdrowienia dla ciemnej tabaki i jego następców z nowym nikiem
    cieszysz się ze spada co? ja też :-) z tym ze ja wspólczuję ubranym -w przciwienstwie do ciebie
    Dnia 2025-03-10 o godz. 13:41 ~takmyślę napisał(a):
    > cieszysz się ze spada co? ja też :-) z tym ze ja wspólczuję ubranym -w przciwienstwie do ciebie

wspólczujesz bo sam jesteś dawcą i wisisz na haku , radzę tu wszystkim leszczom co czyniłem 3 lata temu odrobić lekcje poczytać kilka książek o AT a potem bawić sie w kupowanie akcji bo potem jest problem ,że boląca strata jest coraz większa i w efekcie leszcz traci kapitał i kto potem ode mnie kupi akcje oczywiiśie nie texta bo ja tego póki co nawet nie tykam
  • Re: jak tam leszcze samopoczucie ? Autor: ~Bafet [91.224.144.*]
    Czekam na więcej. Teraz koszyczek na poziomie 40 pln. Powoli, metodycznie dobieram. Nic na hurra. Go shorts, go! Najlepiej jakby spadło do 20 pln albo i niżej. Kto wie, co tu jeszcze będzie.
    Dnia 2025-03-10 o godz. 14:18 ~Bafet napisał(a):
    > Czekam na więcej. Teraz koszyczek na poziomie 40 pln. Powoli, metodycznie dobieram. Nic na hurra. Go shorts, go! Najlepiej jakby spadło do 20 pln albo i niżej. Kto wie, co tu jeszcze będzie.

musze cie zmartwić alchemików nie zatrudniają , specjalistów z AL także, ten model biznesowey staje sie coraz bardziej schyłkowy , i mało komu potrzebny za żądaną kasę
[x]
TEXT 0,88% 48,12 2025-11-10 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.