5HT miało akcje pożyczone od Mirona i zgodnie z umową ze spółką sprzedali je w ABB do 26 lutego (dlatego wczoraj ESPI że się wyzerowali). Dzięki takiej pożyczce i sprzedaży można było zrobić ABB w trybie przyśpieszonym.
Teraz 5HT czeka na emisję (NWZA 12 marca) z której zgarnie wszystkie akcje. Część odda Mironowi, a część sami kupią po 7 zł z tej emisji (mogą dostać w tej cenie praktycznie 450k akcji i pewnie maks wezmą).
Spółka niestety będzie rozwodniona, ale pozyska 1800000*7zł = 12.60 mln zł.
W kwietniu rok temu pozyskali 1066684*10 zł = 10.67 mln zł i jak widać kwota starczyła na ponad 10 miesięcy (jeszcze im według ostatniego raportu zostało).
W grudniu 2023 roku spółka dostała też dofinansowanie z PARP na projekt onkologiczny - 21.6 mln zł na lata 2024-2025-2026-2027.
Nie ma tu raczej fanów i wydaje mi się że każdy wie na co się pisał - tzn. może będzie M&A, a może marazm i dodruki dalej przez lata.
Można natomiast czekając wykorzystywać zmiany na kursie obstawiając co się stanie. Jeżeli prywatni + 5HT biorą 1.8 mln akcji po 7 zł to można o tym myśleć na kilka sposobów. Ja liczę że jeszcze niedługo podskoczy, nawet gdyby miało chwilowo spaść. Biorę za to pod uwagę że zawsze mogę się mylić.
Nie rozumiem takich wpisów jak ten od makes z 3 wykrzyknikami. Tobie trzeba tłumaczyć jak krowie na pastwisku? Wszystko było wiadome. Wystarczy czytać. A ten robi z tego SENSACJĘ. Przecież sam pisałem jak będzie.
Z tego co widzę to nie makes tylko males i nie z trzema tylko z czterema wykrzyknikami :):):) jak tak inwestujesz jak czytasz to sie nie dziw że musisz tu robić za azora i liczyć na pieszczoty :):):)
Ty jesteś NOWY dla mnie dzieciakiem. Jak autor wątku. Któremu nie chce się czytać ESPI, lub też ma problem z samym czytaniem i rozumieniem. Więc wypad.
NOWY, czy ty nie przyjmujesz do wiadomości, że autor wątku nie zadał sobie trudu, aby przeczytać ESPI ? ... lub też przeczytał, ale ma problem ze ... zrozumieniem. Nie wymądrzaj się, jesteś i tak zackrótki.
Tej spółce chyba w 2021 roku chodziło o coś zupełnie innego aniżeli ma to miejsce obecnie . Miał być Genomtec Id a wyszło przerzucanie akcji między sobą . S L A B O.