• 5HT pozbył się akcji Autor: ~males [83.21.230.*]
    E/g info na ESPI fundacja 5TH pozbyła się akcji w sprzedaży pakietowej. Czy to dobre info !!!!
  • Re: 5HT pozbył się akcji Autor: ~zen_on [87.99.114.*]
    5HT miało akcje pożyczone od Mirona i zgodnie z umową ze spółką sprzedali je w ABB do 26 lutego (dlatego wczoraj ESPI że się wyzerowali). Dzięki takiej pożyczce i sprzedaży można było zrobić ABB w trybie przyśpieszonym.

Teraz 5HT czeka na emisję (NWZA 12 marca) z której zgarnie wszystkie akcje. Część odda Mironowi, a część sami kupią po 7 zł z tej emisji (mogą dostać w tej cenie praktycznie 450k akcji i pewnie maks wezmą).

Spółka niestety będzie rozwodniona, ale pozyska 1800000*7zł = 12.60 mln zł.

W kwietniu rok temu pozyskali 1066684*10 zł = 10.67 mln zł i jak widać kwota starczyła na ponad 10 miesięcy (jeszcze im według ostatniego raportu zostało).

W grudniu 2023 roku spółka dostała też dofinansowanie z PARP na projekt onkologiczny - 21.6 mln zł na lata 2024-2025-2026-2027.
  • Re: 5HT pozbył się akcji Autor: ~NOWY [5.173.78.*]
    Lepiej tego czegoś nie komentować:) Żenada i jaja do kwadratu :) Pozdro dla fanów tego czegoś:):):):)
  • Re: 5HT pozbył się akcji Autor: ~Mat [37.30.28.*]
    Ale kręcą …
    Dopieszczają akcjonariuszy :):):)
    Nie ma tu raczej fanów i wydaje mi się że każdy wie na co się pisał - tzn. może będzie M&A, a może marazm i dodruki dalej przez lata.

Można natomiast czekając wykorzystywać zmiany na kursie obstawiając co się stanie. Jeżeli prywatni + 5HT biorą 1.8 mln akcji po 7 zł to można o tym myśleć na kilka sposobów. Ja liczę że jeszcze niedługo podskoczy, nawet gdyby miało chwilowo spaść. Biorę za to pod uwagę że zawsze mogę się mylić.
  • Re: 5HT pozbył się akcji Autor: ~helpi [46.112.94.*]
    Nie rozumiem takich wpisów jak ten od makes z 3 wykrzyknikami. Tobie trzeba tłumaczyć jak krowie na pastwisku? Wszystko było wiadome. Wystarczy czytać. A ten robi z tego SENSACJĘ. Przecież sam pisałem jak będzie.
    Z tego co widzę to nie makes tylko males i nie z trzema tylko z czterema wykrzyknikami :):):) jak tak inwestujesz jak czytasz to sie nie dziw że musisz tu robić za azora i liczyć na pieszczoty :):):)
    Ty jesteś NOWY dla mnie dzieciakiem. Jak autor wątku. Któremu nie chce się czytać ESPI, lub też ma problem z samym czytaniem i rozumieniem. Więc wypad.
    Z dzisiejszego ESPI widzimy że 5HT będzie kupował dla siebie samego jedynie 285714 akcji po 7 zł - czyli mnożąc to 5HT kupuje akcji za 2mln zł.

Ciekawe, bo zgodnie z umową mógł wziąć więcej.

Razem, jeżeli NWZA to klepnie dojdzie nie 1800000 akcji tylko 1628270 (+11.4 mln zł).
    NOWY, czy ty nie przyjmujesz do wiadomości, że autor wątku nie zadał sobie trudu, aby przeczytać ESPI ? ... lub też przeczytał, ale ma problem ze ... zrozumieniem. Nie wymądrzaj się, jesteś i tak zackrótki.
  • Re: 5HT pozbył się akcji Autor: ~Mat [37.30.28.*]
    Tej spółce chyba w 2021 roku chodziło o coś zupełnie innego aniżeli ma to miejsce obecnie . Miał być Genomtec Id a wyszło przerzucanie akcji między sobą . S L A B O.
[x]
GENOMTEC -0,87% 6,86 2025-10-03 16:45:17
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.