9% yoy. Styczeń najlepszy miesiąc płatności od sierpnia. 160 k USD przychodu z monetyzacji API. Workflows w fazie beta czyli góra 2Q info o przychodach. Trzeba czekać na SOC2 - wtedy powinno ruszyć mocniej.
Zysk netto w 3Q z "bańkę" mniejszy od poprzedniego i najsłabszy w roku obrotowym. Czyli poprawy dalej nie ma. Z drugiej strony nie jest to przecież strata albo choć połowę mniej niż poprzednio.
Generalnie poza przychodami, to inne elementy słabsze od oczekiwań: https://biznes.pap.pl/wiadomosci/firmy/wyniki-text-w-iii-kw-202425-roku-vs-konsensus-pap-biznes-tabela O ile nie okaże się, że w tabelce są błędy i zamieszczą sprostowanie, jak to czasem bywa ;)
Myślę, że powinno skoczyć na 65 po styczniowym panicznym zejściu z 70. Zgadzam się, że dywidenda na poziomie 10% tutaj będzie niemożliwa i zapewne rynek to z czasem skoryguje wracając na poziomy 70-75.
Wszyscy zaklinają rzeczywistość ale wyniki mocno przeciętne. Wydaje się że powinniśmy systematycznie zmierzać w granice 48-50zł. W tedy można liczyć na dywidende w granicach 7%.
Ale jakiej spółce? Bo pomimo nowych produktów to jak dla mnie rozwój średni, ryzyko zastoju wyników spore. Ostatnio nawet z średniej wielkości salonu samochodowego dzwonił do mnie bot na bazie AI. Nie mówić już np o amerykańskim Amazon, gdzie skontaktowanie się z człowiekiem graniczy z cudem.
No ja ostatnio gadalem z botem na revolut, który zamiast pomoc w rozwiązaniu problemu to wmawial mi ze problem nie istnieje, dopiero jak przelaczylem sie na konsultanta to problem zostal rozwiazany dość szybko..
To się akurat zgodzę, wiele jest jeszcze do dopracowania w tej kwestii, co nie zmienia faktu, że świat często idzie w kierunku botów i AI i tu inwestują w ulepszenia.