• Zaniżanie - co za bzdura Autor: ~ptyś [83.144.79.*]
    Pewien Akcjonariusz wymyślił dwa scenariusze

1.Odkupią od Bogusza jego pakiet a potem zrobią przymusowy wykup.
    2 Jeśli 1. nie wypali to będzie długotrwałe zniechęcanie do spółki i zaniżanie jej kursu ( aż się wszystkim odechce trzymanie akcji ). Wiem to po sobie, bo co jakiś czas sprzedaję ze stratą akcje

https://www.bankier.pl/forum/temat_dwa-scenariusze-na-przyszlosc,69949813.html

Trzeci scenariusz jest taki:
    Przypłynie WIELORYB zainteresowany dużym albo bardzo pakietem i zbierze ile się da.
    Kapitalizacja HUB dla WIELORYBA jest niewielka a więc ten który podobno "zaniża" po prostu polegnie - nie będzie miał czym zaniżać bo akcje znajda się w brzuchu WIELORYBA.

Z drugiej strony ciekawe jest, że wielu wierzy w celowe "zaniżanie" kursu akcji.
    Zaniżanie kursu to sprzedaż akcji coraz niżej i niżej.
    Pojawia się pytanie PO CO? - może po to aby generować straty na swoim rachunku?
  • Re: Zaniżanie - co za bzdura Autor: ~bonu [193.28.84.*]
    Twoim zdaniem co tu się w takim razie wyrabia?
  • Re: Zaniżanie - co za bzdura Autor: ~ptyś [83.144.79.*]
    Dnia 2025-02-27 o godz. 15:49 ~bonu napisał(a):
    > Twoim zdaniem co tu się w takim razie wyrabia?

Nic się nie wyrabia.
    Jest tak jak na wielu innych papierach, które czekają na swój czas.
    Popatrz na wykresy spółek, które przez kilka lat szorowały po dnie - np. Mostostal Zabrze albo Bumech
    Nagle rynek dostrzegł spółkę i kurs wzrósł o kilkaset procent.

Tu też tak będzie, bo HUB ma rosnące przychody i generuje coraz większe zyski z roku na rok.
  • Re: Zaniżanie - co za bzdura Autor: ~bonu [193.28.84.*]
    To akurat wiem. Ale obecne ruchy a zwłaszcza brak jakichkolwiek informacji ze spółki wskazują na ukryty cel.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.144.79.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Zaniżanie - co za bzdura Autor: ~Jw [94.254.130.*]
    Dla mnie te ruchy jakoś dziwnie wyglądają. Można sprzedać akcje wyżej, a co jakiś czas jest sprzedaż PKC po kilka lub kilkanaście tysięcy, powodując spadek kursu o 3-4 procent. Jaki inwestor sprzedaje swoje akcje w taki sposób i dlaczego to się dzieje tak szybko, w momencie kiedy kurs np. jak dziś jest przez chwilę na plusie. To jest celowe działanie na zniechęcenie do zakupów, a ma pokazać, że żadnych wzrostów nie będzie i najlepiej sprzedać. Ja się nie spotkałem z takim zachowaniem na spółce, która się przecież rozwija i coraz lepiej zarabia. Dla mnie to celowe działania za zgodą zarządu albo przy ich udziale.
  • Re: Zaniżanie - co za bzdura Autor: gme [109.95.143.*]
    ja czekam nie sprzedaje swojego pakietu tylko dokupuje nie oddam poniżej 0,80
  • Re: Zaniżanie - co za bzdura Autor: ~Akcjonariusz [83.20.95.*]
    Znak rozpoznawczy grających na spadki
    czas ostatniej transakcji 16.49.06
    kombinacja 6 i 9 na czasie
    od 10 lat....
  • Re: Zaniżanie - co za bzdura Autor: ~ptyś [83.144.79.*]
    Dnia 2025-02-27 o godz. 16:54 ~Akcjonariusz napisał(a):
    > Znak rozpoznawczy grających na spadki
    > czas ostatniej transakcji 16.49.06
    > kombinacja 6 i 9 na czasie
    > od 10 lat....

Nie da się na HUB grać na spadki ponieważ nie ma krótkiej sprzedaży.
    Można oczywiście od 10 lat sprzedawać ze stratą - to naprawdę genialny sposób "zarabiania".

Numerologia i teorie spiskowe to bardzo pokrewne zabobony
  • Re: Zaniżanie - co za bzdura Autor: ~Akcjonariusz [83.20.95.*]
    Wcześniej przerzut z wora do wora 4 razy po 100 000 akcji, aby uwiarygodnić spadek kursu sztucznymi obrotami
  • Re: Zaniżanie - co za bzdura Autor: ~Adam [89.64.66.*]
    Jak się zastanawiam, kto lub komu chce się tak kombinować, jakieś sztuczne obroty na coraz niższych poziomach w nadziei, że może puść jakiś sl albo ktoś się podłączy. Tu już chyba takich ludzi nie ma. Była okazja sprzedać wyżej, a druga sprawa mamy początek roku. Dość żałosne te zagrania.
[x]
HUBTECH 0,82% 0,25 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.