Sprzedałem całośc bodaj po około 15zl,co dało mi ok 5 tys złotych. Po prostu stracilem cierpliwość.
Po sprzedazy Cherry poszedłem na CDR kupiłem 30 akcji po 159zł, sprzedałem po 211. Potem kupiłem orlen po 53 , obecnie mam na maklerze 7100zł.
Gdybym trzymal cherry miałbym 3330zł, nawet nie połowę tego.
Czemu to pisze? Bo chcę!
Ostanio wpadl mi w rece wywiad p. Kwasnicy na temat debiutu gry, zobaczcie drodzy akcjonariusze jak jestescie rozgrywani, mozna rzec jak dzieci. Najpierw byl termin styczen 2021 (czy tam pierwszy kwartal) dzisiaj nie wiadomo czy 2025 to w ogole realny termin na oddanie gry. Ile bedziecie jeszcz czekac i kisic tu pieniadze, ktore topnieja z kazdym tygodniem i mieisacem, gdy inne okazje (orlen 10% dywidendy!!!! - 6zł na ten moment rekomendacja) wam uciekaja.
Dodatkowo strasznie cuchnie tutaj tym porzuceniem dawnych projektow i od tak wrzuceniu w strate przy tak malej spolce 14,5mln, spadek zatrudnienia i wzrost zadluzenia.
Ale jak sobie chcecie, pamietajcie ze nie podszywam sie pod inne nicki, kiedys pisalem pod nickiem tez Toyka, ale widze ze dochodza do glosu inni ktorym nie podoba sie to co robi spolka.
Wszystkiego dobrego ja tu czasami zagladam i nie widze powodu by tu postawic chociazby zlotowke.
Przestań pisać farmazony, skoro jesteś aktualnie na Orlenie to wypowiadaj się na tamtejszym forum. Już nie raz pisałeś, że chętnie kupisz akcje tej spółki za 5-6zł, jesteś typowym spadkowym naganiaczem liczącym na spadek i tańszy zakup i tyle w temacie. Mamy wierzyć w to, że w przypływie altruizmu siedzisz tu ciągle (tak właśnie jest, siedzisz tu ciągle i zazwyczaj jako pierwszy komentujesz każdy raport we wszystkim znajdując tylko negatywy) i ostrzegasz wszystkich przed tą spółką, tak od ponad roku bez posiadania akcji i bez zamiaru ich nabycia? Prawda jest taka że sam lajkujesz swoje posty, zakładam że wielu innych negatywów na tym forum to właśnie ty albo twoi kolesie piszący z innego urządzenia. Kilka miesięcy temu pisałeś, że Apple zerwie współpracę z Cherry, że w tą ich grę nikt nie gra i co z tego wynikło? Bujdy, strachy na lachy, farmazony. Apple wydało Kingdom na oksy bo widziało w tym interes, to znaczy, że w grę gra trochę osób. Przy taki niskiej kapitalizacji wystarczy, że nagonisz na spadki kilka osób i kurs leci kilkanaście procent w dół a ty pewnie łykasz po trochu małe pakieciki. Dobrze o tym wiesz.
Nie nie łykam, a ty mając akcje w portfelu nie jesteś obiektywny. A prawda jest taka że zaraz minie dwa lata od górki na 29zl.
Obecną cap? 1/3 tamtego. A gdzie te nowe gry? Jak spolka dowiezie produkcję jak ma 80 tysia w banku.
Że wy wierzycie w te bajki, gra miała być pierwszy kwartał teraz mówi prezes że może 25 a tak w ogóle to nie wiadomo. Nie zdziwię się jak za pół roku czy rok znowu zmieni strategie bo "jednak porwali się z motyka na słońce".
Jestem obiektywny, napisałem, że spółka ma niewesołą sytuację i że - jak to na giełdzie może być różnie ale wierzę w nią bo potrafią robić dobre gry. Tak, spółka jest daleko od szczytu, CDP również a przecież ponoć miałeś ich akcje i na nich zarobiłeś. Przesunięcie premiery jest dość powszechne w spółka gamingowych, niemal każdy producent nie raz przesuwał premiery, CDP nie przesunęło Cyberpunka i niezbyt dobrze się to dla nich skończyło. Grę trzeba dopracować, dopieścić żeby nie wydać gniota; nie świadczy to o tym, że prezes kłamie, pisze bajki i naciąga na zakup akcji. Tu jest właśnie odwrotnie, niejedna spółka na GPW wydaje dużo espi żeby podpić kurs za czym nie idą żadne konkrety, tu polityka informacyjna wręcz nie istnieje, co oczywiście nie jest dobre. Nie siedzą też z założonymi rękami, mają projekt Q z podpisaną umową z dobrym wydawcą, pracują na Snajperem oraz ulepszeniem Angst. Ograniczyli liczbę pracowników do koniecznego minimum co wiąże się z koniecznością cięcia kosztów co jest normalnym zabiegiem w takiej a nie innej sytuacji. Prezes ma kupę akcji więc w jego interesie jest dbanie o dobry kurs. Kolejne banialuki piszesz o odpisie, uczepiłeś się kwoty 14.6 mln bo duża kasa robi duże wrażenie. Oczywiście nie świadczy to o tym, że spółka przewaliła tyle pieniędzy, odpis robi się nawet wtedy, jeśli potencjalne zyski mogą spaść w dającej się przewidzieć przyszłości, jest to wymagany zabieg księgowy dostosowujący kapitalizację do realnej sytuacji. KGHM zrobiła odpis bo spadły ceny miedzi, nie znaczy to, że spółka przewaliła odpisaną kwotę. Na pewno na projekty poszło sporo pieniędzy ale nie prawie 15mln. Odpisali środki jakie wydali na projekty plus potencjalne zyski jaki się spodziewali z ich monetyzacji. Ktoś tu na pewno nie jest obiektywny, ktoś kto ma interes w ubiciu kursu pisząc farmazony.
Moja prawa ręka lewej nie wierzy a ty kwaśnicy wierzysz? I jego bajeczkom? Ileż to razy zmieniał strategie i cisnął Kit.
No tak gra musi być dopracowana ale to można było od razu napisać słuchajcie akcjonariisze gra będzie petarda nie wiemy czy wydamy w 25. Tymczasem "wydamy w I kw 25" a parę miesięcy potem zamknąć usta i nawet nei wiedzieć kiedy hahahaha.
Co to jest kombajn wiedźmin że potrzebuję takiego dopracowania?