• Politico - artykuł Autor: ~Nowicjusz [195.225.69.*]
    Trwa zagłada europejskiego przemysłu. "Nie wszystkich da się uratować". Ekologiczna transformacja pochłonie miliardy
  • Re: Politico - artykuł Autor: ~Nowicjusz [195.225.69.*]
    Przywódcy europejscy zachowują się jakby byli pępkiem świata. A nie są. Czasy kolonializmu minęły i wydobywanie tanich surowców też. Europa traci wpływy w Afryce a jak ważne są surowce pokazuje dil USA-Ukraina. Trzeba dogadać się albo wschodem albo USA lub Chinami. Innego wyjścia nie ma. Wojowanie że wszystkimi nic dobrego nie przyniesie.
  • Re: Politico - artykuł Autor: ~mabmab [83.20.244.*]
    Cieszysz się...chwalisz Złota Kartę Trumpa..poczytaj Magierowskiego analizę polityki Trumpa. Dlaczego Polacy cieszą się z porażek? Do tej pory to forum było wolne od polityki
  • Re: Politico - artykuł Autor: ~Nowicjusz [195.225.69.*]
    Jakbyś był łaskaw zauważyć to politycy decydują o ETS, ETS2, zielonym ładzie i o wielu innych kwestiach dotyczących gospodarki. Jakich mamy przedstawicieli tak później wygląda nasze życie więc nie da oddzielić spraw gospodarczych od polityki. Ja przecież nie zawłaszczyłem sobie forum i jeżeli chcesz pisać tylko o PGE to proszę bardzo chętnie poczytam. Gdzie napisałem że podoba mi się złota karta Trumpa. Nigdzie. Podałem przykład że podobne rozwiązanie jest w Portugalii. Nie było żadnego komentarza. Jak świat światem zawsze silniejsi dogadywali się że sobą a robiono to kosztem słabszych. Jeżeli mocarstwa się nie dogadają przegramy wszyscy. Tego chcesz.
  • Re: Politico - artykuł Autor: ~Olek [83.21.209.*]
    Mentalność pieca gazowego daje efekty.
[x]
PGE -0,44% 10,23 2026-05-20 11:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.