Ojjj..., zaintrygowałeś mnie tym swoim wpisem. Ciekawy jestem, czy dysponujesz jakimiś konkretnymi przesłankami przemawiającymi za wzrostem kursu Spółki APIS S.A. do poziomu kilku złotówek, czy jest to po prostu czysto rzyczeniowe przesłanie na zasadzie - mam akcje to marzy mi się kurs 5 PLN?
Spróbowałem porównać te 2 spółki i podobieństw praktycznie nie ma za to różnic cała masa. Najważniejsze to:
1. CLE prowadzi konkretny biznes i ma majątek, ASA nie! 2. CLE ma udziałowców w postacji funduszy, ASA ma naszego "rodzynka" kombinatora, który nie do końca jest szczery z akcjonariuszami. 3. CLE ma 45 mln akcji wyemitowanych, ASA ma ich aż 195 mln 4. CLE na Free float na poziomie 40%, ASA aż 95% 5. CLE publikuje co chwile komunikaty dla inwestorów, a ASA - sami wiecie.... 6. CLE działa na rynku europejskim, a ASA w Biłgoraju i okolicach - nie umniejszjąc nic Biłgorajowi
Reasumując, trzymam wszyskie kciuki jakie mam za Twoim optymizmem, życzę ostrej jazdy na tym walorze i duuuuuuużo szczęścia, bo szczęście będzie Wam bardzo, bardzo, baaaaardzo potrzebne :=]
Drogi Vitku, oczywiście, że zostało mi jeszcze "kilka" akcji, a pisząc "Wam" miałem na myśli "Wam - inwestorzy", czyli po części kierowałem słowa pisane do swojej osoby też.
To czy mam jakieś akcje czy nie, nie zmienia faktu, że zdecydowana większośc inwestorów jest w czarnej - wiesz co mam na myśli. . Raczej bym się pogodził ze 100% stratą na tej inwestycji. Chyba, że "CI" co od jakiegoś czasu skupują akcje nie robią tego by zaraz sprzedać z zyskiem rzędu 0,0000000001 zł na akcji ale mają plan przejęcia Spółki i wrzucenia jej na zupełnie inne tory.
Musicie się więc drodzy inwestorzy uzbroić w cierpliwość. Pierwsze "sprawdzam" będziemy mieli końcówką czerwca, kiedy to Henio będzie musiał zwołać Walne. Chyba, że wcześniej zamknie ten grajdołek i puści wszystkich z torbami...
btw, kto się wybiera tym razem na Walne końcówką czerwca - o ile do niego dojdzie???
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FAKTYCZNIE! Niezła ze mnie łajza z tym "rzyczeniowym" stwierdzeniem.
No cóż..., zdarza się nawet najlepszym :=] Powiem Ci jednak, że chyba i tak nie jest źle biorąc pod uwagę ilość wyrazów jakie piszę na tym forum. Statystycznie więc rzecz ujmując, jest OK
Tak czy tak, dzięki za czujnośc i zwrócenie uwagi.