Cyfrowy Polsat i dwóch akcjonariuszy chcą skupić do 35 mln akcji własnych po 22,28 zł za akcję
Gdzie zanurkował CPS po tym nieudanym skupie?
poniżej 10zł :)
I tak to akcjonariusze wiszą na haku już ponad 3lata
Dobrze kolego Polsat sam kiedyś wspominałem ale co jeszcze ? Tylko Polsat ? Chcesz przykładów w drugą stronę ? Prosze atrem wezwanie 2022 2.2 zł jakoś dziś 25zl czyli ponad 1000procent newag wezwanie po 18 rok temu dziś 54 , sygnity wezwanie po 9 zł 2 lata temu dziś coś koło 60 zł . Reszta wezwań większość jest wyzej niż cena wezwania albo zostały ściągnięte . A Ty piszesz tylko Polsacie . Chcesz się dalej licytować. Ja osobiście byłem spekulacyjnie ale zastanowię się czy nie wejść bo ten właściciel zawsze wie co się święci te przykłady wyżej dobitnie to pokazują .
Dnia 2025-02-24 o godz. 17:54 januszex napisał(a): > Cyfrowy Polsat i dwóch akcjonariuszy chcą skupić do 35 mln akcji własnych po 22,28 zł za akcję > > Gdzie zanurkował CPS po tym nieudanym skupie? > > poniżej 10zł :) > > I tak to akcjonariusze wiszą na haku już ponad 3lata
Nie porównuj CPS z Grenevią. Tu są potężne inwestycje w farmy fotowoltaiczne, a ceny energii idą w kosmos. TDJ po raz kolejny chce przekręcić akcjonariuszy. Najpierw wcisnął Fundom 57 mln akcji po 4,80 zł w 01/2019, a teraz chciałby odebrać po 2,12 zł. Uwzględniając spadek siły nabywczej złotówki za ten okres, to chcą odebrać za 1/4 ceny.
Można popatrzeć na problem jeszcze w dłuższym terminie , od początku wejścia na giełdę … pozyskanie funduszy z tytułu wejścia na GPw … 3,30 rok 2008 .. odkup dziś łaskawie po 2,76 … gdzie infacja? Gdzie odsetki .. ( jedynie mała dywidenda ) …. Ale to
Tylko takie bajdurzenie … !!! Jednak wkurzam się bo zaufałem, zawierzyłem !!! Cierpliwie czekałem !!! W nagrodę mam co mam !!! Pozdrawiam Pana z 12 miejsca Forbesa !!!! Tak się robi deal’e !!! Co nie ?!