• możliwy powód podaży akcji Autor: ~norge73 [46.205.200.*]
    https://isrg.intuitive.com/news-releases/news-release-details/intuitive-announces-plans-establish-direct-presence-italy-spain
    W zeszłym miesiącu Intuitive postanowił w krajach Europy Południowej sprzedawać roboty bezpośrednio. Trump jednym z pierwszych dekretów zalegalizował możliwość korupcji przez amerykańskie firmy za granicą. Może tutaj kryje się jakieś zagrożenie dla Synektika. Mam nadzieję, że nie bo to moja główna spółka, ale trochę wątpliwości nabrałem.
  • Re: możliwy powód podaży akcji Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [188.146.20.*]
    Nooo...Przecież mają umowę do konca 2029...postaraj się lepiej...
  • Re: możliwy powód podaży akcji Autor: ~xxx [81.15.130.*]
    Może synektik mógłby przejść na giełdę amerykańską... ???
  • Re: możliwy powód podaży akcji Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [188.146.20.*]
    Komercjalizacja kardioznacznika mogłaby zwiększyć wartość spółki i zainteresowanie inwestorów, co mogłoby sprzyjać wejściu na rynek amerykański. Kluczowe byłoby również zainteresowanie funduszy inwestycyjnych oraz zdolność do spełnienia amerykańskich wymogów regulacyjnych.
    Notowanie akcji jednocześnie na GPW i np. NASDAQ lub NYSE - wymagałoby to spełnienia regulacji amerykańskiego rynku kapitałowego, w tym standardów SEC.
  • Re: możliwy powód podaży akcji Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [188.146.24.*]
    Na pewno ewentualne IPO w USA pozwoliłoby Synektikowi pozyskać fundusze na dalszy rozwój, ekspansję lub nowe projekty R&D.
    Notowanie na giełdzie amerykańskiej podnosi prestiż firmy, ułatwia nawiązywanie partnerstw z globalnymi graczami np. Pfizet czy Roche.
    Synektik jest mniejszą spółką, może rozważyć wejście przez SPAC (szybsza ścieżka) lub połączenie z inną firmą w ramach reverse merger.
[x]
SYNEKTIK -0,71% 250,20 2025-10-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.