• decyzja skarbówki Autor: ~action1 [83.7.13.*]
    decyzja urzedu skarbowego
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/ACTION-S-A-Oddalenie-skargi-na-decyzje-w-sprawie-VAT-sierpien-listopad-2010-r-przez-Wojewodzki-Sad-Administracyjny-w-Warszawie-8895345.html

doliczając odsetki ustawowe
    Wynik
    Suma odsetek do zapłaty:
    4 359 007,94 PLN
    Suma kwoty zobowiązania wraz z odsetkami:
    7 708 007,94 PLN
    Suma ilości dni:
    5533
  • Re: decyzja skarbówki Autor: ~Wujek_Dobra_Rada [37.30.10.*]
    Radzę się doszkolić, by cztać komunikaty giełdowe ze zrozumieniem, a nie bajki wstawiać akcjonariuszom ACTION.
  • Re: decyzja skarbówki Autor: ~Sis [31.0.183.*]
    Dokładnie tak – jeśli ACTION S.A. wygra przed Naczelnym Sądem Administracyjnym (NSA), to odzyska zapłacony VAT. Natomiast jeśli przegra, to nie poniesie dodatkowych kosztów, ponieważ ta należność już została uwzględniona w układzie restrukturyzacyjnym i jest spłacana na warunkach tego układu. Oznacza to, że spółka nie musi dodatkowo płacić tej kwoty ponad to, co już zostało ustalone w ramach postępowania sanacyjnego.
  • Re: decyzja skarbówki Autor: ~bywalec [91.146.243.*]
    Nie wiem jaki motyw przyświeca moderowi,ale cokolwiek co jakiś czas piszé ostatnio, to jest kasowane :) chore, zbanowal moje wszystkie IP :) lece z kolejnego, na pohybel,
    o decyzji US pisałem w zeszły czw. w innym wątku, więc kto jest w miarę na bieżąco z Espi, lub przegląda PAP to powinien być uświadomiony czego to się tyczy i jak się ma to do aktualnej sytuacji.
    tu wklejam rzeczowo:
    https://crn.pl/aktualnosci/action-wyrok-dotyczacy-vat-sprzed-15-lat/
    przy okazji dziś/jutro zapewne kolejne info o nabyciu i prawdopodobnie przekroczą granicę 8%, i wlasnie przed chwilą info i przebili 8% :)
    A wczoraj espi o warunkowej sprzedazy gruntu w Zamieniu. Nieuzytkowanej za 5,3m netto.
    Co dalej, ktoś coś jakieś rozważania ¿
  • Re: decyzja skarbówki Autor: ~Marcjan [89.64.76.*]
    Za dużo się dzieje od początku roku na Wigu20 żeby ktoś się interesował ... i to dobre i niedobre dla nas. Kierunek i tak jest jeden. Wystrzeli w odpowiednim momencie. Cierpliwości
  • Re: decyzja skarbówki Autor: ~Actionariusz [93.175.82.*]
    Co to znaczy wystrzeli ? Jakie są podstawy do tego ? Co się może nagle zmienić ? Ja raczej obstawiam powolny wzrost.
[x]
ACTION -1,64% 35,90 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.