• O co chodzi,??? Autor: ~Inwestor61 [89.151.23.*]
    Coś wiadomo ,jakieś info.
  • Re: O co chodzi,??? Autor: ~Zbyszek [5.184.251.*]
    O co chodziło że to chodziło poniżej 5 zł ?
  • Re: O co chodzi,??? Autor: wolnoplus [78.10.80.*]
    może o to, że do 7 jest praktycznie pustka w arkuszu i ciężko dobrać legitnie większą ilość akcji? :)
    może ekipa od zaniżania w arkuszu zrobiła manko i musiała odebrać co straciła? ;)
    może szykuje się czas mocnych inwestycji i walki o towar między inwestorami?
    kto wie. pożyjemy, zobaczymy.
  • Re: O co chodzi,??? Autor: ~OBSER [80.246.31.*]
    Dokładnie!
    Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądz ;)

Na Bowim sporo akcji było zbierane po 7 zł o czym jakiś czas temu pisałem.
    Długoterminowo to i tak bez znaczenia dla kupującego.
    Nadarzyła się okazja w 24 roku, słabszy okres i rozegrano spółeczkę, zagrano na spadki.

Prezes Cognora też kupował akcje po 10 zł, a kurs i tak zleciał do 4,8 zł kilka miesięcy temu i gdyby nie sam prezes to pewnie kurs byłby niżej, ale jak pisałem kilkukrotnie to bardzo prawdopodobne jest to, że ma jakieś zabezpieczenia na akcjach.

• Re: O co chodzi,??? Autor: ~Monika [46.112.88.*]
    124 tys dziennego obrotu podwyższa kapitalizację firmy o blisko 10%...I Wy się nadal zastanawiacie dlaczego tego typu spółki są omijane przez fundusze?
  • Re: O co chodzi,??? Autor: wolnoplus [78.8.130.*]
    Dnia 2025-02-22 o godz. 17:45 ~Monika napisał(a):
    > 124 tys dziennego obrotu podwyższa kapitalizację firmy o blisko 10%...I Wy się nadal zastanawiacie dlaczego tego typu spółki są omijane przez fundusze?

Ta, jasne, a przykład Izostal idealnie pokazuje, jak super wygląda kurs spółki, kiedy fundusze są na pokładzie. 
  • Re: O co chodzi,??? Autor: ~OBSER [45.134.212.*]
    Bardzo mało akcji w arkusz po stronie S do 6 zł. Wygląda na mocno wykupiony papier. Ciekawe…
  • Re: O co chodzi,??? Autor: ~ark [193.192.177.*]
    Wszedzie gdzie wolnoplus tam są spadki, wiec radze sie wynosic z tej spółki
  • Re: O co chodzi,??? Autor: ~OBSER [146.70.161.*]
    @ark, ja akurat gram na długoterminowo. Więc jak ma spaść to wykorzystam sytuację pod zakupy
  • Re: O co chodzi,??? Autor: wolnoplus [83.238.229.*]
    Jestem dlugoterminowy. Średnio 1-1,5 roku na danym walorze, chyba, że dywidendy, to długo.

Na Sanwil wchodziłem kiedys po 2 jak wszyscy krzyczeli, że spadnie i bankrut, wychodziłem po 4.
    PKP Cargo wchodziłem jak wszyscy dołowali na 10pln i były krzyki, ze spadnie, że uciekać, że bankrut, wychodziłem po 19
    Na Protektor ze średnią 1,29 - wyszedłem po 2

na każdej z nich był zawsze ktoś, kto radził, żeby sprzedawać akcje i uciekać. na każdej zdarzało się, że akcje wskzywały na -10% a raz nawet -15%.
    Cieszę się, że tu też jest ktoś tak. dobrze wróży :)

Lubię spółki, które są na 200+ miejscu na bankier, mają C/WK w okolicy 0,3-0,4, nic się nie dzieje a wykres pokazuje długie spadki wcześniejsze.
    A najlepiej takie, które dają dywidendy.

Z nowych spółek jest obecnie tutaj, na Herkules i na Izostal.

Nigdy nie piszę kiedy do ile wzrośnie, jedynie to, że spodziewam się wzrostów na podstawie wykresu i sytuacji rynkowej w najbliższych 1-2 latach. 
    Wolno na plus :)
    Czas pokaże.
    Dzisiaj dobrałem skromny pakiecik w sumie 320 akcji.
    Na Bowim widać cały arkusz pod kontrolą.
    Stalprofil jeśli chodzi o arkusz to dzisiaj zdecydowanie lepiej wygląda.
    Wczoraj bardzo ładnie wyglądał arkusz Stalprofil. Ponad 9 tys. akcji było na kupnie po 9,1 zł, a dzisiaj praktycznie pusto w arkuszu po stronie kupna do 8,88 zł.
    W ten sposób zbiera się akcje przy małym wolumenie i niskich obrotach.
    Podobne akcje odchodzą na Bowim.
    Dobieranie i cofnięcie.
    Miłego dnia
    Na K po 4,86 zlecenie 1800 więc tam może zlecieć przy braku kupujących.
    Często tak obstawiają arkusz zleceniami 1800 akcji po stronie kupna/sprzedaży.
    Niezły kabaret mieliśmy na wczorajszej sesji (27.02). Teoretycznie powinniśmy zaliczyć dzisiaj odbicie.
    Patrzę na arkusz Stalprofilu i jakoś ubogo się zrobiło. Wczoraj Bowim uwalili to co dzisiaj Stalprofil? Na takich arkuszach to można niewielkim kapitałem cudo tworzyć
  • Re: O co chodzi,??? Autor: ~BossZSosnowca [89.64.109.*]
    OBSER, co Ty tak wiecznie podniecasz się tymi arkuszami ? Od wczoraj jesteś na giełdzie? Zlecenia mogą się aktywować od pewnej ceny to raz, dwa, mogą być także zlecenia ukryte tzw. WUJ
    Można spojrzeć na arkusz, ok, ale za wiele Ci on nie powie i tak.
  • Re: O co chodzi,??? Autor: ~Oko [5.173.200.*]
    Obserwowanie arkusza przez OBSERA jest dla niego alternatywnym sposobem osiągania dużej, męskiej przyjemności zakończonej wiadomo czym...
    Pięknie Cognor wybił powyżej! Goldman potrafi. Ostatnio jak było wybicie na Cognorze powyżej 7 zł to Bowim i Stalprofil ostro w górę ruszył. Bowim z 4,77 na 5,21 (21.02). Ciekawe czy wraz z wzrostem Cognora odbiją dystrybutorzy?
    Może być fajna sesja!
    Cognor można? Tylko pozazdrościć. Dystrybutorzy zostali na peronie. Wystarczyło by zrobić obrót i można by było ładnie kurs wyciągnąć…
    Wygląda na to, że będziemy mieli dzisiaj zamek powyżej 5 zł. Bez powodu dzisiaj nie przerzucili tych akcji po 4,87 oraz 4,875.
    Kolejne wejście powyżej 5 zł i oby już na stałe!
    Jak to mówi przysłowie do 3 razy sztuka!
[x]
BOWIM -1,61% 4,89 2025-11-07 16:33:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.