jakie one dobre? 5,5 bańki przepalone na przedawnione śmieci nie zwróciło się jeszcze nawet w 15%... wyniki byłyby dobre, gdyby z tych 148 mln nominału mieli przychodów na 15 mln rocznie. a tu co? żenada i nic więcej, firmy z branży się śmieją z tej spółeczki i pytają gdzie hajs się podział.
Z windykacjami jest trochę jak z kościołem, nie chodzi o to żeby zabrać, tylko żeby zbierać. Niejednokrotnie odsetki są wyższe niż rata komornicza. Mają nakupowane wierzytelności na kwotę nominalną 148mln i corocznie mają z tego przyzwoity dochód. Jeśli jeszcze rozszerzą działalność, to może być naprawdę dobrze.
Dnia 2025-02-22 o godz. 07:21 ~Ziomek napisał(a): > Z windykacjami jest trochę jak z kościołem, nie chodzi o to żeby zabrać, tylko żeby zbierać. Niejednokrotnie odsetki są wyższe niż rata komornicza. Mają nakupowane wierzytelności na kwotę nominalną 148mln i corocznie mają z tego przyzwoity dochód.
buahahaha xD co ty w ogóle bredzisz? jakie odsetki wyższe niż rata komornicza? jaki przyzwoity dochód? weź zrozum jedno: nakupowali przedawnionych śmieci, utopili dodatkowo 5,5 bańki i nic z tego nie mają, odsetki od nieściągalnych portfeli to sobie mogą naliczać ile chcą, tyle że nic z tego nie wynika, KRUK rocznie odzyskuje ok. 12-15% wartości nominalnej, one solution ledwie 2%, a to głównie z wcześniejszych portfeli bo te od bankruta tragedia. ale ty twierdzisz że to one solution ma unikalny model biznesowy najlepszy ze wszystkich hahaha dobra to napisz do krupy żeby się wszyscy w kruku uczyli od one solution xD
Nawet jeśli tak jak piszesz odzyskują 2% nominału rocznie, to co roku daje to ok. 3mln. Inwestycja zwróciła się po dwóch latach z nawiązką, a zobowiązania zostały spłacone. Przez ostatnie dwa lata zarobili więcej niż wynosi kapitalizacja.
Przychodu a nie zarobku przez ostatnie 2 lata spółka miała powyżej 3 MLN. rocznie . Pożyczki lichwiarskie wzięte aby zakupić te 2 paczki zostały w ok połowie spłacone przez ulicę. Aktualnie spółka nie ma pożyczek ani nie jest zakredytowana to bardzo duży plus. I spokój że jak narazie plajta jest odległa no i więcej zostanie z przychodu zarobku bądź zysku jak kto woli. Oczywiście jak znów czegoś charytatywnie nie odpier......lą :-).
Dokładnie tak! A ja śmiem dodać ze ich najnowszy komunikat wywołał wielkie poruszenie na forum gdyż zostaliśmy obdarowani świetna informacja ! Mianowicie Listem inercjalnym z którego to możemy dowiedzieć się kilku jak że istotnych planów na przyszłość! Nie jest to nic wiążącego co prawda jednak rodzi w nas głębokie pragnienia i marzenia na lepsze jutro hehe
Dnia 2025-02-22 o godz. 12:42 ~Ziomek napisał(a): >Inwestycja zwróciła się po dwóch latach z nawiązką, a zobowiązania zostały spłacone. Przez ostatnie dwa lata zarobili więcej niż wynosi kapitalizacja.
buahaha xD chłopie ty masz jakąś ekonomię rodem z korei północnej hahaha przez niemal 3 lata to im się nawet 15% kosztu zakupu nie zwróciło. przez 2 lata zarobili więcej niż wynosi kapitalizacja? to co, teraz kurs mamy 2 grosze? no chyba że masz tajne info że zaraz będzie taka obsuwa na kursie xD
Dnia 2025-02-24 o godz. 13:48 ~WesolyRomek napisał(a): > Kapitalizacja 5 milionów, wartość księgowa ponad 11. I twój bełkot tego nie zmieni.
buahahaha xD a teraz czytaj uwaznie co tamten leszcz napisał: przez 2 lata zarobili więcej niż kapitalizacja. no to czekam na te raporty gdzie będzie że przez 2 lata zarobili ponad 5 mln hahaha
Dnia 2025-02-24 o godz. 14:57 ~WesolyRomek napisał(a): > W ostatnich dwóch latach było około 7 baniek przychodu ze sprzedaży z czego bodaj 1.5 na czysto
hehehe i tak żeś pozawyżał, no ale dobra: gdzie jest zysk większy od kapitalizacji (5 mln)?
Myślę że gdy to odczytają to...
W trybie natychmiastowym dojdzie do publikacji informacji mającej na celu zaspokoić i udobruchać Pana Panie... Romanie hehe
Uwaga Ciekawostka. Pozwoliłem sobie zapożyczyć z jakiejś tam strony w celach naukowo edukacyjnych. ,,Obunogi (Amphipoda) to skorupiaki mierzące zwykle od kilku milimetrów do kilku centymetrów. Zamieszkują zbiorniki wodne - zarówno morza, jak i jeziora - ale są wśród nich także gatunki lądowe. Kształtem przypominają trochę krewetkę.
Jednak znaleziony w Rowie Kermadec nowy gatunek, na razie określany jako "supergigant", ku zdumieniu naukowców, przerasta rozmiarami wszystkie dotychczas znane - największy z zarejestrowanych przez kamerę osobników miał aż 34 centymetry. Odkrycia dokonali naukowcy z nowozelandzkiego National Institute of Water and Atmospheric Research(NIWA).
Do złapania wielkiego skorupiaka posłużyła naukowcom metalowa pułapka, wyposażona w osłoniętą szafirowym szkłem kamerę. Siedem osobników wpadło do pułapki, a dziewięć kolejnych udało się sfilmować. Ogromne obunogi licznie występują na dnie oceanu - nie przeszkadza im ciśnienie tysiąc razy większe niż na powierzchni wody."
Jak dla mnie wyniki finasowe są OK. https://biznes.interia.pl/gieldy/notowania-newconnect/profil-akcji-one,wId,38770,tab,finanse
Natomiast zbyt duży wolumen akcji w obrocie oraz brak podmiotów, które by je skupowały powoduje, że kurs akcji na razie jest niestabilny. Moim zdaniem, dopiero gdy pojawi się inwestor, który zacznie je kumulować wierząc w utrzymanie trendu utrzymania zyskowności spółki, wówczas cena akcji wzrośnie... Ale myślę, że niedługo będzie ogłoszone WZA i wtedy będzie można się coś wiecej dowiedzieć na temat ich strategii działania itp.
panie brzęczyszczykiewicz, te 5,5 bańki to już urosło do rangi symbolu. niestety faktom nie da się zaprzeczyć iż spółka utopiła gruby hajs (bo 5,5 bańki na wielkość tej spółki to gruby hajs). na domiar złego windykacja tu leży i kwiczy. wystarczy zerknąć: 148 mln nominału w portfelach, a przychody raptem 3 mln rocznie. ludzie no, to jest 2%!!! kruk rocznie ma odzyski na poziomie 8-10%. z czym do ludzi? i przychodzą tu jakieś matołki i zaklinają rzeczywistość. nie bez powodu cena akcji zleciała 93% od debiutu, a po drodze pewne osobniki wyprzedały swoje papiery napalonym leszczom :)
Re: ONE Autor: ~Brzęczyszczykiewicz [94.254.145.*]
Symbolika jaka by nie była jest wyrazem czegoś kunsztownego chociaż jest to niekorzystne ale symbole te dobre jak i te złe są czymś co lubię. Giełdy wariują więc mam nadzieję że u nas przyniesie to obfitosc. Ciekaw jestem jak użytkowane są te przychody jak i zysk. Ciekaw jestem ile trzeba będzie oczekiwać na rozwinięcie sytuacji listu i jakie wyniki finansowe nas czekają skoro kredyty zostały spłacone. Ostatnio w świecie dużo się dzieje na linii Pl-USA.Ciekaw jestem jakie to będzie miało odbicie na Polskich giełdach.
Dnia 2025-03-12 o godz. 16:35 mpas-23 napisał(a): > Marianku, czy jak Ci tam... > Jak nie umiesz interpretować wyników finasowych firm, to lepiej się zamknij ze swoimi głupimi komentarzami !!!
geniuszu ekonomii, wystąp żeby ci nobla przyznali xD gdzie jest zwrot z inwestycji 5,5 banki? na razie przez 3 lata im się 15% ledwie zwróciło
Marian przyznaj się. One solution prowadzi twój wujek i nie chciał cię zrobić VP bo mu ciągle mówiłeś że przedawnione wierzytelności kupił i ty byś zrobił to lepiej bo jesteś wieszczem z bankierowego forum. Idź już sobie stąd geniuszu giełdy. Przecież znasz tą firmę na wylot, wiesz o każdej wydanej złotówce, wiesz że tu będzie tylko gorzej, po co klawisze na klawiaturze zużywasz? Czy masz tylko myszkę i kilka szablonów do skopiowania? Dlatego jesteś taki monotematyczny?