gdzie się podział ~Jeaffy, ten co mówił o super newsach w tym tygodniu który właśnie mija :-)))? tak miała nam szczęka przecież opaść..... no chyba że miał na myśli zwołanie walnego, to ma rację, mi opadła. Myslałem że prezio najpierw zadba o spółkę, kurs wróci na 40 zł, ludzie sobie wyjdą i wtedy wróci z propozycją walnego.
To kolejne zwoływanie walnego, przy realnej małej szansie na powodzenie planów prezesa, jest już chyba tylko po to, żeby zebrać jak najtaniej trochę akcji. Dziwi mnie tylko brak aktywności całej tej puli akcji, która nie była na ostatnim walnym. Ale może taki plan
Kółka można by kręcić gdyby były większe obroty i cena by dzięki temu skakała bardziej a póki co to jest kiszonka i słaby obrót. Nie wiem co gorsze, takie wyczekiwanie czy konkretny spadek i odbicie. Chociaż te 13 zł co musnęło po takim sukcesie to aż niemożliwe. Widocznie potrzebne są konkrety, Narcos, dlc i inne tytuły.
Ori jakość polityki informacyjnej prezesa kasy taka porządkuje grupę - czytaj sprzedaje ze stratami ( uwzględniając wcześniejsze odpisy) po sprzedaży spółki przynajmniej te notowane na giełdzie idą w górę - sukces prezesa , ostatni czat zmieni system przydziału nowej/ starej emisji , brak jakiegokolwiek dokumentu na najbliższe walne i to jest tkz. Jego szacunek do nas czyli współwłaścicieli . Ale ja liczę na totalną zmianę systemu motywacyjnego i bardzo dobre wyniki finansowe w tym roku , ad. Wynagrodzeń pracowników i udziału ich premi dotyczących wydanych gier - poczytajcie informacje w rocznym sprawozdaniu . Warunki emisji przychody szacowane na ok 48 mln PLN ( za 800 tys) za 514 tys akcji głównie dla prezesa to jest nie do zaakceptowania .
Wydaje mi się, że większość osób zna zasady tej emisji dlatego wzbudziła taki duży sprzeciw. Jakby te akcje były rzeczywiście dla osób, które tworzyły grę, to może by to przeszło z wielkimi bólami. No ale skoro to dla prezesa i jego ferajny, to niech zapomni albo najpierw wykupi akcje z rynku podbijając kurs i pozwalając wyjść tym, którzy mają go już dość.
No ale jak on ma takie podejście jakie ma, to życzę mu powodzenia. Z drugiej strony będzie tutaj męczył temat na każdym walnym, więc bez Porozumienia musicie być gotowi na to, że akcje będzie powtarzana regularnie aż do wymęczenia ludzi zgłaszających sprzeciw.