Ale widać, że coś się zaczyna niepokojącego dziać w USA i nie tylko. Zresztą wzrosty są zbyt agresywne. Często po takim pędzeniu indeksów następuje mocny i drastyczny zrzut akcji. Ja odpadam i sprzedałem wczoraj wszystkie akcje.
To fakt. Po takich agresywnych wzrostach może być kubeł zimnej wody na rozgrzane główki. Tylko, żeby nie zrobił się z tego krach, jak pęknięcie bańki Dotcomów (internetowej). Wrzucam link do tej sytuacji.
Warren Buffett w dzisiejszym, sobotnim liście do akcjonariuszy informuje o tym, że dalej mocno sprzedaje akcje i gromadzi gotówkę, ale nie tłumaczy dlaczego? A wiecie dlaczego? Jakby napisał, że przewiduje krach, to zaraz byłaby panika i nie mógłby po dobrych cenach wycofywać się z akcji. Informowanie o tym byłoby dla niego niekorzystne. Ale fakt, że mocno wyprzedaje akcje, to jasna i czytelna wskazówka. Raczej by tego nie robił gdyby przewidywał hossę.
tyle tylko ze Warren sprzedaje od 2 lat, a rynki w tym czasie rosły kilkadziesiat % i od 2 lat dużo osób gada głupoty, że za chwile korekty bedą, jakoś wszyscy pewni, ale nikt nie może pokazać swoich shortów
Nowy wirus z Chin odkryty u nietoperza mogący wywołać nową pandemię trzęsie rynkami. W USA mocno poszły do góry akcje firm szczepionkowych, między innymi Moderna, Phizer i tych produkujących rękawiczki medyczne i inne środki ochrony medycznej.
Podczas ostatniej pandemii nasz producent rękawiczek medycznych MERCATOR MEDICAL poszedł do góry o ponad +500%. Ciekawy jestem, czy w poniedziałek też akcje Mercatora ruszą z kopyta.
Dnia 2025-02-22 o godz. 22:14 ~Tomi88 napisał(a): > Dnia 2025-02-21 o godz. 08:15 ~marek napisał(a): > > https://www.wnp.pl/rynki/przed-nami-ogromny-kryzys-przepowiednia-zaczyna-sie-spelniac,914514.html > > > > > > https://www.google.pl/amp/s/bithub.pl/amp/gieldy/robert-kiyosaki-ostrzega-nadchodzi-najwiekszy-krach-gieldowy-w-historii-znamy-date-kiedy/ > > Co chłopaki pociąg odjechał , nie chce spadać i teraz piszecie , smart money wchodzi więc wasze wypociny nic nie znaczą :)
Nowy wirus z Chin odkryty u nietoperza mogący wywołać nową pandemię trzęsie rynkami. W USA mocno poszły do góry akcje firm szczepionkowych, między innymi Moderna, Phizer i tych produkujących rękawiczki medyczne i inne środki ochrony medycznej.
Podczas ostatniej pandemii nasz producent rękawiczek medycznych MERCATOR MEDICAL poszedł do góry o ponad +500%. Ciekawy jestem, czy w poniedziałek też akcje Mercatora ruszą z kopyta.
Całkiem możliwe, że nasz polski producent rękawiczek medycznych na GPW Mercator Medical może ruszyć do góry. W poniedziałek planuje kupić trochę akcji Mercatora. Jak to mówią: "Historia lubi się powtarzać", a już widać, że zaraz może się okazać, że będzie nowa pandemia.
Był jakiś miesiąc przez ostatnie 10 lat że on nie wieścił krachu?
A z BTC ktoś rozszyfrował tą jego analizę ? Raz czytam artykuł.... Ze w jego ocenie zaraz może być wzrost 300 czy 400%>>>>> z 2 tygodnie później, że. Chyba krach i duże spadki, ale on to przetrzyma i przeczeka XD
Różni są spece... Pamiętam jak jeden wycenił lotos na 0 zł :D dobrze, że nie chciał dopłaty do akcji :D
W piątek jak wygasały opcje w USA nagle się głośno o wirusie zrobiło, który nawet na ludzi się nie przeniósł i dziwnym trafem był zjazd :D Niektórzy wielcy gracze finansowi to jednak mają szczęście :)
Szkoda, że mi się tak nie trafia.... kilka negatywnych informacji w dzień który potrzebuje :)
Zobaczcie co się dzieje, wirusy wybijają ptaki na całym świecie. Ceny jaj podbijają inflację w USA. Te ptasie grypy zrobiły się tak agresywne, że szok. Już zaczynają atakować bydło i ludzi. Straszne....
Co ty jadasz że tyle głupot opowiadasz xD chemitri@ls robi robotę ciekawe czemu dzisiejsza mgła pachnie opryskiem, chemicznie przypadek... nie sądzę i juby zwierzyna ma się utrzymać