Drodzy współakcjonarisze Energi.Panowie Jan i Cezary zrobili co trzeba.Kolej na Nas,przesyłajmy link niżej wszędzie gdzie tylko można, do premiera,MAP,Orlenu,posłow,senatorów,kandydatów na urząd Prezydenta RP-wszędzie. Dość "gonienia kroliczka",zmobilizujmy się i zadbajmy o własne interesy,skoro prezes takiej spółki jak Orlen nie potrafi się określić-co dalej z Energą?
Darku, pozwól, że pozostanę niezależnym finansistą. Macie sporo etatowych troli forumowych (złych i dobrych policjantów) wyślij kogoś. Ja mogę pochodzić po forach ale na pewno nie z tym wideo, na którego końcu redaktor twierdzi, że jeszcze nie raz się spotkamy czyli straszenia ciąg dalszy. Jeszcze Wam mało akcji?
Ale po co to robić darku? Przecież mamy świetnych specjalistów w zarządzie Orlenu i Energii którym nic nie trzeba tłumaczyć i którzy świetnie znają temat - połącz kropki. Chcesz ich wysadzić ze stołka na samym końcu drogi?
Chcesz ich wysadzić ze stołka na samym końcu drogi? -w przeciwieństwie do Ciebie,są jeszcze akcjonariusze którzy coś chcą,wymagają profesjonalizmu,mają ambicje,a przede wszystkim,bez znaczenia kto rządzi, chcą elementarnej sprawiedliwości i nie pozwolą się okradać
Ale przecież to są profesjonaliści i specjaliści na miarę tego rządu których ty mi krytykowac nie pozwalałeś wcześniej. Daj im jeszcze czas żeby się nachapali na stołkach, odkładali w czasie wszystkie decyzje a potem zaczną "działać" za rok może dwa lub trzy lata jak ich kosa zMAPu nie zetnie czesniej ze stołka.
Dlaczego zaczynasz uważać że chcą cię okraść?
Przygotuj pisma podaj namiary przez forum lub lepiej GG bo jest nas 1000!!!!
GG ma może 1000 członków, ale mało akcji. Esaliens za chwilę będzie miał więcej i wtedy Orlen będzie gadać z nimi. Prezes wyraźnie powiedział, że akcjonariusze mniejszościowi nie stanowią jednolitej grupy i ma rację. Esaliens ma inne cele, GG inne
Dlaczego zaczynasz uważać że chcą cię okraść? -bo widzę aktualny kurs,mnie cena jedynie godziwopodobna nie odpowiada,Tobie nawet jawne,bezczelne złodziejstwo poprzedników pasowało-ot,tak różnica
wycena Energi metodą dcf 46,71zł,ale jest też ciekawa tabela z prognozą przychodów w latach następnych,za 24' zakladają przychody jakieś 250 mln większe od 23',ebitda 3,335 mld wobec 2,8mld po III kw 24' daje ok.550 ebitda w IV-szału nie ma,ale też nie ma co narzekać,czekamy na prognozy z firmy-może dzisiaj?
Ja proponuję Ciebie darku żebyć jechał. Na pewno Cie wpuszczą bo jesteś najlepszy z tego forum. A tak z ciekawości ile i do kogo już pism wysłaliście i do kogo?