Grający na spadki ma swój cel i dopożycza akcje , spychanie kursu kosztuje go coraz więcej akcji , co potwierdza wolumen obecnie ma pożyczone ponad 60tk akcji , napewno ma też kupione z rynku , łącznie ok 120tk akcji ma w obrocie
Jeszcze trochę i jedziemy na lukę 3,40 zł Pozdro. Ja tam bede szukał sygnału do zakupu. Nie wiem jak wy, ale ja narazie bez akcji, bo słabo to wyglada. Pozdro
Będę powtarzał jak mantrę za obecne spadki odpowiada tylko i wyłącznie "grający na spadki" Brak jest podstaw fundamentalnych do spadków które obserwujemy na spółce, nawet Nobel i Pan Michał ocenili pozytywnie raport za 4Q. Mający krótką pozycje jest trudnym przeciwnikiem tym bardziej na tak mało płynnej spółce, będzie cisnął cały czas w dół obecnie wydaje się że będzie to ostatnia fala spadkowa być może najbardziej bolesna i być może rozegra się dynamicznie- zasięgiem może przebić 3 zł w dół przy czym będzie to w dużej mierze zależne od nas czy damy się poddać lawinie strachu i zrezygnowania. Dla zainteresowanych polecam obejrzeć konferencję wraz z Q&A, zapoznać się z raportem Nobla. Nadal zamierzam zwiększać pozycje o kolejne akcje. Obecny stan posiadania wystawiam po 10 zł. Pozdrawiam
Ja bym i z 8zł był zadowolony. Niemniej, do momentu, gdy w raportach nie pojawi się bilans na plus, to raczej nie ma co myśleć o szybkim przejściu we wzrosty - raczej bok. Pewnie dużo spekulacji czeka do tego czasu.
Negatywną informacją byłoby też przełożenie podatków na gaz - w Polsce już się mówi o przesunięciu o 3 lata, możliwe że inne kraje - gdyby przeszło - też tak zrobią. A to nie będzie windować cen energii, przez co dla spółki jakiś tam fragment spadnie. Ponadto wyższe ceny zmniejszałyby rozwój, co mogłoby wpływać na obniżenie oprocentowania kredytów, które wciąż mocno ciążą Photonowi.
Szort męczy , czeka aby na koniec dnia przestraszyć i zbić. spokój, opanowanie, emocje na bok. Wszystko co pożyczył i sprzedał będzie musiał odkupić, cześć skupił dodatkowo z rynku i tym również zwala.