• Wezwanie Autor: ~Ketchup1 [37.31.4.*]
    Moim zdaniem już wkrótce będzie tutaj wezwanie .  I to za kilka dni max miesiąc . To nie tylko przeczucie . Wynika to z dzisiejszej informacji na innej spółce . Kto się domyśla o co mi chodzi ?
  • Re: Wezwanie Autor: ~Mvp [37.109.144.*]
    Wiadomo, że synektik. Nawet pomyślałem sobie to samo, ale bardziej jako żart, bo nie mam pojęcia jaki plan ma Książek
  • Re: Wezwanie Autor: ~Ketchup1 [37.31.4.*]
    No o to chodziło. Ciekawe co zrobi z kapitałem , tutaj ma teraz dogodne warunki , zniechęcenie niskie średnie 3 i 6 miesięcy , niska wycena , kto wie kto wie ....
  • Re: Wezwanie Autor: ~Inwestor [31.182.222.*]
    Emisja obligacji za 300 mln była w styczniu pamiętacie o tym ? Właśnie po to Marvipol jest na GPW bo w tej branży potrzeba ogromnego kapitału.
  • Re: Wezwanie Autor: ~Marek [77.222.227.*]
    To kiedy zaliczymy 7.5 ?
  • Re: Wezwanie Autor: ~Ketchup1 [188.146.20.*]
    Ja nie wiem czy giełda daje tu coś w kwestii pozyskania kapitału. Ja wiem wiarygodność , transparentność , publikacja wyników niby tak ale inne firmy radzą sobie równie dobrze bez obecności na GPW , a taka wycena jak jest to bardziej odstrasza niż zachęca , bo coś słaba wycena jak słaba to coś jest tak w firmie , a może inwestorzy nie ufają większościowymu , a dlaczego nie ufają i czy obligacyjni też nie mają powodów do niepokoju , giełda to koszty ograniczenia wątpię żeby była taka potrzebna do pozyskania kapitału.
  • Re: Wezwanie Autor: ~Inwestor [31.182.221.*]
    Dnia 2025-02-24 o godz. 16:22 ~Ketchup1 napisał(a):
    > Ja nie wiem czy giełda daje tu coś w kwestii pozyskania kapitału. Ja wiem wiarygodność , transparentność , publikacja wyników niby tak ale inne firmy radzą sobie równie dobrze bez obecności na GPW , a taka wycena jak jest to bardziej odstrasza niż zachęca , bo coś słaba wycena jak słaba to coś jest tak w firmie , a może inwestorzy nie ufają większościowymu , a dlaczego nie ufają i czy obligacyjni też nie mają powodów do niepokoju , giełda to koszty ograniczenia wątpię żeby była taka potrzebna do pozyskania kapitału.

Poprzednia emisja obligacji Marvipolu na GPW 200 mln zł. Obecna emisja obligacji 300 mln zł
    Większość dużych deweloperów jest na giełdzie nie tylko po to by płacić wszystkim dywidendy ale tez by od czasu do czasu sprzedać jakaś emisje obligacji.
    Notowane na GPW spółki są bardziej wiarygodne publikują wyniki i dzięki temu mogą zbierać co jakiś czas z rynku pieniądze na inwestycje przecież tak to funkcjonuje tu od wielu lat nie zauważyłeś jeszcze ze wszyscy deweloperzy tak robią ?

https://strefainwestorow.pl/obligacje/obligacje-deweloperow 

Z kolei Marvipol, który ustanowił nowy, czwarty już program emisji o wartości 300 mln zł, wychodzi naprzeciw inwestorom indywidualnym. Oferty będą wymagać zatwierdzonego przez Komisję Nadzoru Finansowego (KNF) prospektu. W ostatniej ofercie z poprzedniego programu wartego 200 mln zł deweloper proponował 4-letni niezabezpieczony dług. Oprocentowany był w oparciu o WIBOR 6M powiększony o 3,75 proc. marży. Warto przypomnieć, że do tej pory Marvipol notuje na rynku Catalyst sześć serii długu o wartości niespełna 430 mln zł.
  • Re: Wezwanie Autor: ~Mvp [78.30.74.*]
    Bardziej niż na wezwanie liczę na bardzo wysoką dywidendę.
  • Re: Wezwanie Autor: ~demo [5.173.24.*]
    Dywidenda powinna być zacna, bo w 2024 r. wydali 571 lokali o wartości 411 mln zł w porównaniu do 423 lokali o wartości 332 mln zł w 2023 r. (czyli mamy wzrost o 24% rdr).
  • Re: Wezwanie Autor: ~mm [37.47.142.*]
    Wiarygodność, transparentność - wiemy co się stało z BAH.
    Heh - a może na to sprzedaż Synektika?:):):) (żart)
    Po ile go kupował? Po 11-12pln? Zarobił duuużo. I teraz po prostu idzie w inny biznes. A Marvipol się kula i będzie się kulał.
[x]
MARVIPOL 0,95% 8,48 2025-09-11 16:47:51
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.