Regularnie zaglądasz na spolki które regularnie przynoszą straty ? Na co liczysz , pytam poważnie ?
Na co liczyli inwestorzy z Palantir? Ty byś im powiedział, to na pewno . :)
Po pierwsze tu się czerwieni nie "od zaraz" ale od paru lat. A po drugie zalecam sprawdzenie znaczenia słowa pretensjonalny, tudzież nie używanie słów których znaczenia się nie zna. Widzę że dobry akcjonariat tutaj siedzi :) jest wiele spółek które liczą na takich sponsorów.
Miało by sens gdyby spółka miała potencjał do wzrostu. A jak go ma mieć jak od kilku lat jest na minusie? To i tak cię że taki kurs przy tych raportach.
To o czym piszesz to znana przeszłość...nowi klienci i nowe komercjalizacje to ciekawa i zyskowna (wszyscy mają taką nadzieję) przyszłość. To spółka z tajemnicą.....
Nie zawsze, czasami liczę na przyszłość dlatego tutaj wszedłem. Tylko myślałem że wyniki są 4 marca...a są 3 kwietnia :). Czeski błąd. W związku z czym mam dużo czasu i się zaczynam w zastanawiać czy dobrze zrobiłem, że tutaj wszedłem i pytam innych. Może coś wiedzą :). Niby 4q nie był już taki zły...
Kupowanie teraźniejszość na giełdzie nie miałoby spekulacyjnego sensu. Dlatego kupujemy przyszłość/wizję/potencjał. Potencjał jest tu ogromny, patrz Palantir. Widać też, że spółka zaczyna istnieć globalnie. Konkludując, kupuje wysoce prawdopodobne założenie, że może być już tylko lepiej