• Fix Autor: ~Ja [78.88.3.*]
    Już kolejny raz na fixie grubasy zaniżają kurs. Jaki z tego wniosek?
  • Re: Fix Autor: ~Gbaka [37.248.173.*]
    Że wywalaja
  • Re: Fix Autor: ~Ja [78.88.3.*]
    Skoro jedni wywalają to inni kupują. Ja raczej widzę tu intrygę na jak najdłuższe utrzymanie kursu w dole.
  • Re: Fix Autor: ~AS [185.6.30.*]
    Zakładam że szorty mają że 100 mln akcji do odkupienia a to dzisiaj to ok 700 mln zł. Guma naciągnięta na maxa.
    Jak wystrzeli to wysoko.
  • Re: Fix/as Autor: ~mabmab [83.20.244.*]
    na szortach siedzi Qube ... zaroportowal czyli ma 0,5% akcji latwo obliczyc ile to jest...
  • Re: Fix/as Autor: ~axa [5.173.59.*]
    Urząd Komisji wskazuje na obowiązek zgłoszenia KNF znacznych pozycji krótkich netto z tytułu akcji. Stosowny próg powodujący obowiązek zgłoszenia w tym przypadku wynosi 0,1 % wyemitowanego kapitału podstawowego danej spółki oraz każde 0,1 % powyżej tej pierwszej wartości lub spadek poniżej tego progu.

Urząd KNF nie ma praktycznej możliwości weryfikowania danych przekazywanych do rejestru krótkiej sprzedaży, gdyż znaczna część zgłaszanych pozycji nie wynika bezpośrednio z transakcji zawieranych na rynkach regulowanych, a z transakcji zawieranych na OTC - poinformował UKNF na Twitterze.
  • Re: Fix/axa Autor: ~mabmab [83.20.244.*]
    ten komunikat pojawil sie po aferze z podaniem zawyzonej pozycje wlasnie przez "kubusia"....
    No i znów na fixie zjechali o 0,8% kurs. Spółka pomimo że cały wig20 ostro w dół przed fixem miała 1,35% na plusie. Czekamy aż uwolnią kurs i kto będzie miał akcje złapie Pana Boga za nogi.
    Haha. Dzisiaj znów powtórka z historii. Pomimo, że sesja bardzo dobra to na koniec zrzucili lekko do dołu. Powtarzam, trzymajcie ciśnienie.
[x]
PGE -2,17% 10,35 2025-09-19 17:00:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.