Satelity są na czasie. Raz się nie udało a drugi raz nie wchodzi się do tej samej rzeki. Teraz się uda a nawet są lepsze czasy na połączenie i odwrotne przejęcie niż w 2021. Warto było czekać kilka lat :)))
Tu jest 1,2 mln akcji w obrocie, z czego pewnie ok. 800-900 tys. jest w rekach kilku osob. Te 300-400 wolne to dzis raptem 3 mln zeta.
Przy polaczeniu to one beda dawaly wartosc calego biznesu wiec beda wyrywane. Musza zrobic wycene. Zobaczcie co sie dzialo kilka lat temu. 2 mce i wzrost 500%. Pol roku i wzrost 800%. A nikt nawet tego nie znal. Branza nie byla obecna na geldzie.
Dzis juz wiadomo, ze te biznesy dzialaja. Widac po pozotstalych spolkach kosmicznych czego mozna sie spodziewac.
Trzymam wiec kciuki zeby poszlo jak ostatnim razem a nawet lepiej ;-)
Jedyne co może jeszcze namieszac (poza kolejnym odwolaniem całej sprawy) to tania emisja w ECL jeszcze przed polaczeniem. Typu 1m akcji po 3,5 zl. To by oznaczalo ze akcje moga nie przekroczyc kilkunastu zlotych bo bedzie co sprzedawac z zyskiem x4 (razem 10m zysku)
Kiedyś miałem w portfelu Optimusa. Sprzedałem niedługo po emisji która była bodajże po 1 zł bojąc się że to zmiażdży kurs. Ileś lat później papier latał powyżej 400 zł. Wydaje mi się że tu gra nie pójdzie o kilka czy kilkanaście milionów zł tylko by stworzyć coś co kiedyś może być wyceniane nie w milionach tylko w miliardach.