• Ile jest akcji w obrocie ktoś wie ? Autor: zwiedzamnet [91.123.188.*]
    Moim zdaniem 293-216(lewa emisja bez dopuszczenia do obrotu) daje 77 milionów, po skupie andrej miał 62 miliony czyli wychodzi mi że 15 milionów akcji mamy w obrocie. W ciągu tygodnia przemileliło się 1,7 miliona akcji w tym na pewno wiele tych samych.
    Reszta z tych 15 milionów nadal czeka.

Gdyby bankier tej emisji niedopuszczonej do obrotu i zaskarżonej nie liczył w statystykach to spółka nie miałby 8 miliardów kapitalizacji tylko dwa i dopiero byłby szał zakupów. Ew. spólka powinna miec 2 miliardy kapitalizacji plus 60 milionów dolarów które andrej i koledzy wydali na 216 milionów akcji po złotówce.

Zdjęcie z giełdy będzie cięzkie andrej potrzebuję koło miliarda albo 1,5 miliarda jak nie więcej (80-100zł na akcje )z drugiej strony spólka za ostatni rok zarobiła właśnie te 1,6 miliarda więc wydać roczny zysk na 25% spólki to chyba i tak dobra cena.
    ja bym chętnie kupił 25% spólki w cenie jej rocznego zysku tym bardziej że jak kupi to wypłaci dywidendę więc kupi spółkę za jej kasę.

• Re: Ile jest akcji w obrocie ktoś wie ? Autor: ~Kolber [188.146.14.*]
    Razem 14-15 mln w obrocie pi razy oko 1.5 mln mają fundy tyle wiem
  • Re: Ile jest akcji w obrocie ktoś wie ? Autor: zwiedzamnet [91.123.188.*]
    dzieki za info z fundami się łatwo dogada ale jak mali maja jeszcze z 10 milionów to nie będzie miał łatwo się dogadać żeby mieć wymaganą ilośc.

https://markets.ft.com/data/equities/tearsheet/profile?s=KER:WSE. Nie wiem na ile to jest wiarygodne ale wypatruje tam codziennie jakiejś zmiany
  • Re: Ile jest akcji w obrocie ktoś wie ? Autor: ~Morawiecki [5.173.182.*]
    Ok 17 mln
  • Re: Ile jest akcji w obrocie ktoś wie ? Autor: ~Kris [188.146.34.*]
    Było ni więcej niż 13 mln. Teraz to może być poniżej 10 mln
    Możliwe nie wiemy do końca ile jest zaparkowane na słupach itp. Im mniej akcji będzie tym lepiej dla nas bo jak będzie już blisko progu 95% bez tej emisji to już będzie ściągał po kolei akcje z gpw. Ale to są tylko spekulacje i daleka droga do celu
[x]
KERNEL 0,52% 19,16 2025-11-14 16:15:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.