kiedy to sie robi?? na totalknej, nieuzasadnionej euforii po tak dłuuugim rajdzie. I sobie tak myślę, że 9 maja to Rosja będzie się cieszyć po tych ustaleniach mocarstw a my będzie w d... a WIG 20 pomiędzy 2100 a 2200 A podbitki z samego rana służą spokojnej dystryubucji przez część inwestorów. Nieśmiało Myślę, że jeszcze dzisiaj W20 jeszcze na czerwono
Trafienie w pozycje krótkie jest bardzo trudnym przewidywaniem, przykład banku PEKAO: możesz zagrać na krotko ale masz przeciw sobie: - wysoka inflacja - wysokie stopy procentowe które napędzają zyski banków a powód to wysoka inflacja - zyski za 2024 rok - raport w następnym tygodniu, wiec będziesz grał przeciw euforii jeśli będą rekordowe zyski - ostatecznie grasz przeciwko pokojowi na Ukrainie to akurat jest najbardziej realna kwestia ze pokoju nie będzie ale czy to paliwo do spadków tego nie wiem
reasumując zbyt wiele wskazuje na wzrost akcji ale może Ci się uda ...
Dnia 2025-02-18 o godz. 10:36 ~Ryszard napisał(a): > kiedy to sie robi?? na totalknej, nieuzasadnionej euforii po tak dłuuugim rajdzie. I sobie tak myślę, że 9 maja to Rosja będzie się cieszyć po tych ustaleniach mocarstw a my będzie w d... a WIG 20 pomiędzy 2100 a 2200 > A podbitki z samego rana służą spokojnej dystryubucji przez część inwestorów. Nieśmiało Myślę, że jeszcze dzisiaj W20 jeszcze na czerwono
Komuś uciekł pociąg i teraz jęczy :) średnia 53 zł pozdrawiam xD
nie jęczy tylko przesiada się z długich na krótkie... i nie pisze tu tylko o Pekao... dzida była konkretna więc głebsza korekta się należy jak psu buda. A pokój na Ukrainie będzie w takim kształcie, że Europa będzie w d... i w perspektywie kilka miesięcy na W20 poziomy 2100-2200. Euforia jest wszzędzie i czy to aby nie jest moment na sprzedaż ??? :-)))
Problem z graniem na krótko mam osobiście taki, że musisz idealnie się wstrzelić w spadek akcji, żeby to się opłacało. Granie na wzrosty ma jednak tę przewagę, że możesz przeczekać dołki. Ale jeśli uważasz, że masz dobre przeczucie, to próbuj. Niestety większość ludzi grających na spadki przepłaca to utratą środków, więc przemyśl to dobrze.
Dnia 2025-02-18 o godz. 12:16 ~Ryszard napisał(a): > nie jęczy tylko przesiada się z długich na krótkie... i nie pisze tu tylko o Pekao... dzida była konkretna więc głebsza korekta się należy jak psu buda. A pokój na Ukrainie będzie w takim kształcie, że Europa będzie w d... i w perspektywie kilka miesięcy na W20 poziomy 2100-2200. Euforia jest wszzędzie i czy to aby nie jest moment na sprzedaż ??? :-)))
Ale Ty jesteś hazardzista a ja Analityk tym się różnimy;)
Fan Warena Buffeta :>
Miałem longi i zrealizowaliłem i dziękuję. Zmieniam kierunek pozycji bo uważam, że już mamy nieuzasadniona euforie i prawdopodobieństwo większej korekty jest ogromne. Tyle w temacie.
Dnia 2025-02-18 o godz. 14:09 ~Ryszard napisał(a): > Miałem longi i zrealizowaliłem i dziękuję. Zmieniam kierunek pozycji bo uważam, że już mamy nieuzasadniona euforie i prawdopodobieństwo większej korekty jest ogromne. Tyle w temacie.
Zamiast końca, eskalacja wojny , wtedy możesz mieć racje.
No zobacz... coś tam się dzieje... zobaczymy czy to korekta w locie czy jednak głębsze nurkowanie. Ja uwaząm, że 3-5% korekty na W20 wskazane poprostu dla higieny :-)) oscylatory wywalone w sufit więc trzeba to schłodzić.
na teraz to jeszcze nie moment. Przy tak dużym gradiencie wzrostów szczyt wypadnie wyżej. Radzę poczekać na prawdziwy szczyt notowań, który nie wiadomo kiedy nastąpi poza tym, że na pewno nie występuje teraz.
Wcale mnie to nie dziwi - pisałem wczoraj, że przyszedł czas na krótkie pozycje na całym WIG20... Jak głeboko zanurkuje?? Dla mnie podstawa to jakieś 3-5% korekty dla schłodzenia rynku. Pewnie, że moge sie mylić. Natomiast rynki grały pod szybkie dobre porozumienie ws. Ukrainy a myślę, że wyjdzie syf, sezonowośc na rynkach też nie służy, PLN który myślę, że teraz bedzie się osłabiał , a taką generalną uwagę w średni termin to poczytajcie na temat złota i dlaczego kraje je akumulują na wyścigi.