• ja wróciłem bo sie juz opłaca Autor: ~rumun [83.20.220.*]
    mimo ze prezes ten sam to jednak ma wkoncu władze absolutną. Pani O zostało 10% akcji ktore pewnie bedzie sypała po trochu w rynek. Ruch na złocie jest spory. Duzo influ nagania na kupowanie złota, co prawda u konkurencji ale kazdy rozsadny i tak najpierw sprawdzi ceny i marke bo kupic u nonejma jak mennica24 i potem czekac latami na laskawy zwrot swojej kasy to udręka.

Oceniam spory zysk za cały rok. Przypomnijmy ze za Q1 - Q3 mamy 640 milionów przychodu i 9,8 miliona zysku
    Q4 jak co roku powinien być najlepszy wiec nie zdziwi mnie około miliarda przychodów i 15 baniek zysku.

Prezes po odzyskaniu akcji powinien tez byc hojniejszy z dywidendą i 10 - 15 zł wcale by mnie nie zdziwiło a pamietajmy ze jest jeszcze 50 baniek kapitału zapasowego bo prezes nie dzielił się godziwą dywidendą w latach poprzednich ze wzgledu na konflikt

Dodam ze obecna kapitalizacja to 60 milionów przy przychodach prawie miliarda i zysku około 15 baniek za ten rok i kapitału zapasowego 50 baniek

Gdyby tu było normalnie na szczytach władzy juz dawno bysmy latali na ATH w okolicach 300 zł no ale jak juz prezes otworzył szampana po batalii z panią O to moze i wroci normalność
  • Re: ja wróciłem bo sie juz opłaca Autor: ~Skeptic [5.173.196.*]
    Nie martwi Cię to, że dotychczasowy tegoroczny zysk jest z tytułu różnic kursowych? Nie wiem sam, jak tłumaczyć ten fakt i analizować go względem przyszłych zysków
  • Re: ja wróciłem bo sie juz opłaca Autor: ~rumun [83.20.220.*]
    ale tym właśnie zajmuje się mennica. Taniej kupić a drożej sprzedać. Gdzie wady?
  • Re: ja wróciłem bo sie juz opłaca Autor: ~Wielebny [37.225.80.*]
    Nie.zarabiaja zasadniczo na różnicach kursowych
  • Re: ja wróciłem bo sie juz opłaca Autor: ~pit [80.51.39.*]
    Taaak, każdy prezes czeka aby uszczęśliwić akcjonariuszy ;)
    Wezwanie, i MS znika z NC. Po co ma tu być?
    Fundacja rodzinna się wyżywi :)
  • hromilisz bzdety Autor: ~DrHaus [176.122.240.*]
    nie znasz JŻ i jego ego jak zdejmie z NC to gdzie się będzie napinał , widziałeś jak załatwił O ?
  • Re: hromilisz bzdety Autor: ~rumun [83.20.220.*]
    prezes jest bogaty i ma cierpliwość co udowodnił wygrywając z panią O. Ego prezesa jeszcze w kosmosie nie jest a ma duze ambicje i predzej zobacze przejscie na główny parkiet niz zdjecie z giełdy. Prezes będzie mógłbyć jeszcze bogatszy. Teraz ciekawostka ogłaszając dywidende mógłby zaproponować wypłate nawet 100% przy obecnym kursie i z uwzglednieniem kapitału zapasowego z którego to jakoś legalnie trzeba przelać tą kase na swoje konta.
    Taka zapowiedz oczywiscie sprawiłaby tydzien wiszenia na widłach no ale o prezesie mowiloby sie wszedzie a ego dolecialoby do ksiezyca.
  • Re: hromilisz bzdety Autor: ~841109 [37.47.210.*]
    Aż tak bym się nie zapędzał, właśnie jestem w Mennicy w Gdańsku, czekam 3 w kolejce. Jakiś Pan grubą transakcje robi, kupuje Au.

Oni potrzebują kasę na rozwój w crypto (drugie xtb, ale rynek crypto— aplikacja ma powstać niebawem)

Zatem dywidenda 10-20 zł będzie i tak super.
[x]
MENNICASK 3,69% 78,60 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.